En Sıcak Konular

YENİ ORTADOĞU'DA PKK'YA ROL YOK

24 Kasım 2009 12:03 tsi
YENİ ORTADOĞU'DA PKK'YA ROL YOK ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Yeğen, Orta Doğu’da yapılmakta olduğunu söylediği yeni tanzimde, büyük güçlerin PKK’ya bir rol vermediğini söyledi.

Yeni Ortadoğu’da PKK’ya yer yok
 
ODTÜ Öğretim Görevlisi Yeğen BBC’ye yaptığı değerlendirmede, Ortadoğu’da yapılmakta olan yeni tanzimde, büyük güçlerin PKK’ya bir rol vermediğini ve PKK’nın da bunun farkında olduğunu kaydetti. Yeğen, bu plana direnemeyen PKK’nın silâh bırakmaya istekli olabileceğini ifade etti.

ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Yeğen, Orta Doğu’da yapılmakta olduğunu söylediği yeni tanzimde, büyük güçlerin PKK’ya bir rol vermediğini söyledi.

BBC Türkçe’den Güney Yıldız, Türkiye’deki Kürt açılımının hangi yönde ilerleyebileceğini ODTÜ’den Doç. Dr. Mesut Yeğen, Chatham House’dan Fadi Hakura, Amerikalı Profesör Michael Gunter ve Dr. Brendan O’Duffy ile değerlendirdi.

Prof. Dr. Michael Gunter, burada en temel sorunun, “Taraflar birbirlerine güveniyorlar mı, yoksa olan biteni bir tür manevra olarak mı görüyorlar?” sorusu olduğunu ifade ederek, “Ben sürecin her iki yönde de ilerleyebileceğini düşünüyorum. Açılım zemin de kazanabilir,, birileri son anda çıkıp süreci sabote de edebilir” dedi.

Doç. Dr. Mesut Yeğen ise Orta Doğu’da yapılmakta olduğunu söylediği yeni tanzimde, büyük güçlerin PKK’ya bir rol vermediğini ve PKK’nın da bunun farkında olduğunu söyledib Yeğen, “Bu büyük plana direnmenin maliyetli olduğunu gören PKK silâh bırakmaya ve yasal siyasete girmeye istekli” diye konuştu.

Fadi Hakura da İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın konuşmasında, inandırıcı bir Kürt açılımında olması gereken önemli bazı unsurların eksik olduğunu savundu.Hakura, “Bunlardan biri, köy korucularının durumu. Türkiye’nin Güneydoğu’sunda 5 binin üzerinde köy korucusu var. Barışçıl bir ortam oluşturmak için köy koruculuğunun kaldırılacağı gibi birşeyden bahsedilmiyor” dedi.(YENİ ASYA)

 

Kaynak: Yeni Asya Gazetesi,http://www.yeniasya.com.tr/2009/11/24/guncel/h3.htm
 



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,365 µs