En Sıcak Konular

KABAHATLERE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI ARTTI

1 Ocak 2008 13:35 tsi
KABAHATLERE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI ARTTI Kabahatler Kanunu kapsamına giren idari para cezaları, Maliye Bakanlığının bu yıl için belirlediği yüzde 7.2 oranındaki yeniden değerleme oranı çerçevesinde bugünden itibaren artırıldı.

ANKARA - Toplum düzenini, genel ahlakı, sağlığı, çevreyi ve ekonomik düzeni korumak amacıyla çıkarılan Kabahatler Kanunu kapsamına giren idari para cezaları, Maliye Bakanlığının bu yıl için belirlediği yüzde 7.2 oranındaki yeniden değerleme oranı çerçevesinde bugünden itibaren artırıldı.
     Buna göre, dilencilik yapan, sarhoş olarak başkalarının huzurunu bozan, gürültü çıkaran, mal ve hizmet satmak için başkalarını rahatsız eden, kaldırımları işgal eden, sigara içilmesi yasak olan yerlerde tütün mamullerini tüketen ve kimlik bildirmeyenlere 62 YTL idari para cezası verilecek.
     Yetkili makamlardan ruhsat almaksızın kanuna göre yasak olmayan silahları park, meydan, cadde veya sokaklarda görünür bir şekilde taşıyan kişilere de yine 62 YTL ceza kesilecek.
    
     -ÇEVRE KİRLİLİĞİ-
    
     Çevre kirliliğine neden olanlara uygulanan cezalar da yeniden belirlendi.Hayvan kesimine tahsis edilen yerler dışında kesim yapanlara, hayvan atıklarını sokağa bırakanlara, kullanılmaz hale gelen ev eşyalarını bunların toplanmasına ilişkin belirlenen günün dışında sokağa bırakanlara da 62 YTL ceza kesilecek.
     Kullanılmaz hale gelen motorlu kara ve deniz nakil araçlarını sokağa veya kamuya ait yerlere bırakan kişilere 316 YTL, evsel atık ve artıkların toplanmasına veya depolanmasına özgü yerler dışına atan kişilere ise 23 YTL idari para cezası uygulanacak.
     Çevreyi kirletenlere uygulanacak cezalar da artırılırken, inşaat atık ve artıklarını depolanma alanları dışına atan kişilere 125 ile 3805 YTL, tüzel kişilere ise 125 ile 6344 YTL, yemek pişirme ve servis yerlerinde çevre kirliliğine neden olunması halinde ise işletmelere 633 YTL ile 6344 YTL arasında ceza kesilecek.
     Kumar oynayan kişiler de 125 YTL ceza ödeyecek.
     Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan işletmelere 1268 ile 6344 YTL ceza verilecek. Kaldırımlara izni olmaksızın inşaat malzemesi yığan kişiler de 125 ile 633 YTL arasında idari para cezasıyla cezalandırılacak.
     Meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez, kağıt ve benzeri afiş ve ilan asan tüzel kişiler ile toplatma yükümlülüğüne aykırı hareket edilen kişilere 125 ile 3805 YTL arasında para ceza verilecek.

Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,017 µs