En Sıcak Konular

VEKİLLER DERT YANDI BAŞBAKAN FIRÇA ATTI

23 Kasım 2009 15:43 tsi
VEKİLLER DERT YANDI BAŞBAKAN FIRÇA ATTI İktidarın PKK açılımı, Kızılcahamam kampını karıştırdı. Sert tartışmalar yaşanan kampta bazı milletvekilleri, Başbakan Tayyip Erdoğan’a çeşitli eleştiriler yöneltti.

Kızılcahamam’da kızılca kıyamet!

İKTİDARIN PKK açılımı, Kızılcahamam kampını karıştırdı. Sert tartışmalar yaşanan kampta bazı milletvekilleri, Başbakan Tayyip Erdoğan’a çeşitli eleştiriler yöneltti. İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya, “Açılımın ucu açık, nereye gideceği belli değil. Resmi dil Türkçe, ülkemizde sadece Türk vatandaşı var” dedi.

Bakan ve vekillere fırça!
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, kampta oldukça gergindi. Erdoğan, vekillerin “Randevu bile alamıyoruz” diye yakındığı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, “Bakanlık makamı hassastır, böyle bakanlık yapılmaz” dedi.

ERDOĞAN, devamsızlık yapan vekillere de çattı: Muhalefete bu süreçte malzeme veriyorsunuz. Her yarım saatte bir toplantı yeter sayısı isteniyor. Genel Kurul çalışmalarına hiç özen göstermiyorsunuz. Katılım çok az.

AKP’li vekiller: Halk bize kızıyor
AKSARAY Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, bölgelerin hassasiyetinin dikkate alınmasını istedi. Birçok vekil, “Halk bize tepki gösteriyor. Toplumda kaygı var. Hükümetin bölücülük yapmadığı net şekilde anlatılsın” diye konuştu. Terörist şovuna tepki gösteren vekiller, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı da eleştirdi.

AKP’de açılım çatlağı
İktidar milletvekilleri Kızılcahamam kampında açılımlara isyan etti. Bazı milletvekilleri Başbakan’a “Resmi dilin Türkçe olduğunu ve tartışmaya açılmaması gerektiğini” söyledi, bazıları ise Habur’u gündeme getirdi

AKP’nin Kızılcahamam kampında, PKK açılımı ve Alevi açılımı tartışıldı. Bazı milletvekilleri, Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı ttoplantıda açılımla ilgili olarak eleştirilerini dile getirdi. İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya, demokratik açılımının ucunun açık olduğunu, nereye gideceğinin belli olmadığını söyledi. Resmi dilin Türkçe olduğunu, bu nedenle okullarda Kürtçe eğitim olamayacağını, ancak özel okullarda seçmeli ders olarak okutulabileceğini belirten Büyükkaya, “Herkes Kürt vatandaşı, Kürt vatandaşı diyor. Bizim ülkemizde sadece Türk vatandaşı vardır” dedi. Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, açılım anlatılırken bölgelerin hassasiyetinin dikkate alınması gerektiğini belirterek, “Hakkâri ile Aksaray’da demokratik açılımı aynı söylemlerle anlatamayız” diye konuştu. Bir milletvekili ise Anayasa’nın değiştirilemez ilk üç maddesine dokunulmayacağının, üniter yapının bozulmayacağının ve hükümetin bölücülük yapmadığının halka net şekilde anlatılmasını istedi. Muhalefetin söylemlerinin toplumda kaygı yarattığına da toplantıda dikkat çekildi ve “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst kimlik kalsın, daha ileri gidilmesin ve kaygılar giderilsin” denildi. Dağdan dönüşler sırasında Habur sınır kapısında yaşanan görüntülerden duyulan rahatsızlık da Başbakan Erdoğan’a iletildi. “Teröristler gelmeden önce kapı için doğru plan yapılmalıydı” diyerek İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı eleştiren bazı milletvekilleri bu konuda halktan aldıkları tepkileri de aktardı. 

Bakanı da vekilleri de fırçaladı
Bazı milletvekilleri ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili sıkıntılarını toplantıda dile getirdi. Bakan Şimşek’ten randevu alamadıklarını belirten milletvekilleri bölgelerinin taleplerinin dikkate alınmadığını savundu. Şikayetleri dinleyen Erdoğan ise Maliye Bakanı’na “Seçilen çare aramalı. Bakanlık makamı hassastır, böyle bakanlık yapılmaz” sözleriyle sitem etti. Başbakan, Maliye Bakanı’ndan milletvekilleriyle biraraya gelmesini de istedi. Toplantıda yine TBMM Genel Kurul çalışmalarında yaşanan sıkıntılar gündeme geldi. Başbakan Erdoğan, sık sık Genel Kurul’da yaşanan toplantı yeter sayısına dikkat çekerek, “Muhalefete bu süreçte malzeme veriyorsunuz. Her yarım saatte bir toplantı yeter sayısı isteniyor. Genel Kurul çalışmalarına hiç özen göstermiyorsunuz. Katılım çok az. Muhalefet sıraları daha dolu oluyor bazen” dediği kaydedildi.

Roman açılımı sırada
Öte yandan kampın ilk gününde Devlet Bakanı Faruk Çelik, “Alevi Açılımı” ile ilgili son gelişmeleri anlattı. Çelik, açılımın Alevilerle sınırlı kalmayacağı bilgisini verirken, 2010 yılının ilk yarısında bu alanda yeni adımların atılacağını anlattı. Bu alanda açılımın genişleyeceğini anlatan Bakan Çelik, 8 Aralık günü İstanbul’da Roman temsilcileriyle bir toplantının gerçekleşeceğini söylediği belirtildi.

Kapanışta MHP’ye çattı
Erdoğan, kapanış konuşmasında ise  PKK açılımına eleştiri getiren vekillerini fırçalamanın yanı sıra MHP’ye de çattı.  Erdoğan, krizin Türkiye’den kaynaklanmadığını dile getirerek, “Ey MHP, sen iktidardayken dünyadaki krizden mi kaynaklandı Türkiye’deki kriz? Senden kaynaklandı senden. Başarısızlığından, beceriksizliğinden kaynaklandı. O zaman dünyada kriz, mıriz yoktu ama ülkemizde ne yazık ki, böyle bir kriz çıkardınız ve bu milletin anasını ağlattınız” dedi.

Erdoğan öfkelendi
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kampta kendisine Anayasa’nın değiştirilemez ilk üç maddesini hatırlatan milletvekillerini fırçaladı. (Haber : Macit SOYDAN)

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=26679

 



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,532 µs