En Sıcak Konular

TÜRKEŞ'TEN BU GÜNLERE SESLENİŞ: ''YANLIŞ YOLDASINIZ,KENDİZİ DÜZELTİN!''

21 Kasım 2009 23:17 tsi
TÜRKEŞ'TEN BU GÜNLERE SESLENİŞ: ''YANLIŞ YOLDASINIZ,KENDİZİ DÜZELTİN!'' MHP’nin efsanevi lideri Alparslan Türkeş’in Türkiye’yi mozaik olarak göstermek isteyenlere verdiği tepki, tarihe geçti: "Ne mozaiği ulan!"

NE MOZAİGİ ULAN

Başbuğ’dan alıntı yapan AKP’ye bu sözü de hatırlatıyoruz

PKK açılımına karşı çıkan Türk milliyetçilerinin direncini kırmak için sık sık Alparslan Türkeş’e atıfta bulunan AKP’liler, Başbuğ’un, “Türkiye mozaiktir” diyenlere verdiği tarihi cevabı görmezden geliyor. Başbakan Erdoğan’ın önceki gün, “Merhum Türkeş’in hoşgörülü, yapıcı, birleştirici tutumu, bugünkü mirasçılarından fersah fersah ileridedir” demesi, bu sözü yeniden gündeme taşıdı.

OYSA Türkeş, ‘etnik ayrıştırma’ projeleri gündeme geldiğinde tarihi uyarılar yapmıştı. Örneğin TÜSİAD’ın hazırladığı “Doğu Raporu” sonrası ortaya çıkan “Türkiye mozaiktir” söylemine karşı “Ne mozaiği ulan! Türkiye’de Türk yaşıyor. Burası 1071’den beri Türk memleketidir. Sen önce Türk gerçeğini tanı. Kürtler bizim bin yıllık kardeşimizdir” şeklindeki tepkisi, tarihe geçmişti.

MHP’nin efsanevi lideri Alparslan Türkeş’in Türkiye’yi mozaik olarak göstermek isteyenlere verdiği tepki, tarihe geçti.

Kürtçe eğitim dili olursa parçalandık demektir!

PKK açılımına karşı çıkan Türk milliyetçilerinin direncini kırmak için, sık sık Alparslan Türkeş’e atıfta bulunan AKP’liler, Başbuğ’un, “Türkiye mozaiktir” diyenlere verdiği sert cevaplardan hiç bahsetmiyor

İktidar PKK açılımanına karşı çıkan Türk milliyetçilerinin direncini kırmak için MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’e atıfta bulunmaya başladı. İlk işaret fişeğini Adana Milletvekili Ömer Çelik verdi. Çelik PKK açılımının ele alındığı TBMM görüşmelerinde, 1992 yılında Nevruz kutlamalarında başlayan gerginliğin HEP heyetiyle görüşen Alparslan Türkeş’in yakın ve samimi tavırları sonrasında son bulduğunu idia etmişti. 

Hop oturup hop kalkıyor

Daha önce partisinin grup toplantılarında Alparslan Türkeş’ten kısa alıntılar yapan Başbakan Erdoğan ise önceki gün AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda,  “Türkeş vurgusu”na daha geniş yer ayırdı. Erdoğan,  “Merhum Alparslan Türkeş’in hoşgörülü yapıcı birleştirici tutumu hatırlatıldığında, sayın Bahçeli öfkeleniyor, hop oturuyor hop kalkıyor. Merhum Alparslan Türkeş’in meseleye ilişkin yıllar önce dile getirdiği tespitler, bugün mirasçılarının tutum ve davranışlarından fersah fersah ileridedir, özgürlükçüdür, açılımcıdır” dedi.

Ne mozaiği ulan

Oysa başta Başbakan Erdoğan olmak üzere AKP’liler, Alparslan Türkeş’in “etnik ayrıştırma” projelerinin ilk devreye girdiği dönemlerde yaptığı sert uyarıları görmezden geliyorlar. Örneğin, TÜSİAD’ın hazırladığı “Doğu Raporu” sonrasında ortaya çıkan “Türkiye Mozaiktir” söylemine Alparslar Türkeş, 11 Haziran 1995’te şöyle karşılık vermişti: “Bugün bazıları, ’Türkiye pırıl pırıl mozaiktir’ diyor. Ne mozaiği ulan. Türkiye’de Türk yaşıyor. Burası 1071’den beri Türklerin memleketidir. Türklerden önce buralarda Frigyalılar, Hititler, Lidyalılar yaşamış. Bunların hepsi ölü milletlerdir. Hepsi yok olup gitmişler. Kimi çevreler, ’Kürt gerçeğini tanıyacağız’ diyorlar. Yediği naneye bak. Sen önce Türk gerçeğini tanı. Kürtler bizim bin yıllık kardeşimizdir.” Yine Alparslan Türkeş, o dönemde PKK’nın siyasi kanadı konumundaki DEP’in Milletvekili Orhan Doğan’la, Show TV’de yayınlanan ’Çapraz Ateş’ programına çıkmıştı. Doğan’ın bölücü söylemlerine tepki gösteren Türkeş şunları kaydetmişti: ...Bu işin sonu kötüye varacak. Ben size tarihten de misal verebilirim. Amerika Birleşik Devletleri’ni gösterebilirim. Bugün New York’ta 10 milyon İtalyanca konuşan insan var. Bunlar kalkıp da biz kimliğimizin tanınmasını istiyoruz. Burada bir İtalyan cumhuriyeti kuracağız diyemezler. Ve yahut bir federasyon kuracağız diyemezler. Amerikan vatandaşıdırlar. Resmi dilleri de İngilizcedir. Başka şeyler de var. Siz Türkiye’de Kürtçe resmi eğitim dili olacak, Kürtçe televizyon dili olacak, ondan sonra bu bölgeye federasyon verilsin, Kürt kimliği tanınsın diyemezsiniz. Bunu dediğiniz vakit Türkiye’yi parçalamaya karar verdiniz demektir. Türkiye’yi parçalatmayacağız. Buna izin vermeyiz. Bunu iyi anlayın. Kan dökmek gerekirse vatanımızın birliği için kan da dökeriz. Devletimizi ayakta tutmak için canımızı da feda ederiz. Ondan haberiniz olsun. Yanlış yoldasınız. Kendinizi düzeltin. (Haber: Macit SOYDAN)

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=26670

 



Bu haber 1,456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,459 µs