En Sıcak Konular

TSK'YA ''DİNİ FLİM'' ÇAĞRISI

19 Kasım 2009 20:00 tsi
TSK'YA ''DİNİ FLİM'' ÇAĞRISI Bu ülkede ordunun din karşıtı olması savı üzerine siyaset icra edildiği vakıasına karşı, ordunun da “hayır, ben dine karşı değilim! diye bir takım projeler ortaya koyması çok doğal.

TSK’ya çağrı  

Ortalıkta müthiş haberler dolaşıyor. Ele geçirilen bazı belgelere göre Türk ordusu dine karşı olmadığını ispatlamak için bir sinema filmi çektirmeyi planlıyormuş. Bir subayın yaptığı ihbarda yer alan cümlelere göre “filmde; türban takan bir kızın lojmanda oturan Üçvş. kardeşinin yanında kalmaya başlaması, lojmanda kalabilmek için türbanını başörtüye çevirmek zorunda kalmasını başlangıçta kabullenmemesi, lojman çıkışında başörtüsünü yeniden türbana çevirmesi, irticai bir işyerinde çalışmaya başlaması, lojmanların birlik içerisinde olması nedeniyle hem birliği, birlikte yapılan faaliyetleri, hem de birlik personelini ve Mehmetçikleri gözlemlemesi, bu kapsamda ibadetini yerine getirenlere karışılmaması, dinin gösteriş aracı olarak kullanılmaması, dini bayramlarda, birlikte ve aileler arasında yapılan dinsel faaliyetler (...)” konu edilecekmiş.
Bu ülkede ordunun din karşıtı olması savı üzerine siyaset icra edildiği vakıasına karşı, ordunun da “hayır, ben dine karşı değilim! diye bir takım projeler ortaya koyması çok doğal. Bu ülkede Kurtuluş Savaşında ölen katil Yunan askerlerini şehit ilan eden AKP’li belediye başkanları şeriatçığı elden düşürmezken, o Yunan askerini denize döken kuvva ordusunun bugünkü temsilcilerine  dinsiz  deniliyorsa yuh artık.
Kimin Müslüman kimin din karşıtı olduğu tartışması çok su götürür. Amacımız da o değil zaten. Türk ordusunun tepe kadrosunun da dini değerlere sahip çıkmada sicilinin çok güzel olduğunu söylemiyoruz. Ve bu sicili düzeltmek için atılacak her adımın da güzel sonuçlar vereceğini söylemek isteriz.
Ama ortada yanlış bir şey var.
Eğer TSK’nın çekmeyi planladığı film gerçekten yukarıda anlatıldığı gibi ise böyle bir film askerin dine karşı olmadığını değil tam tersine dine karşı olduğunu ispatlamaktan başka bir işe yaramaz.
Senaryoya bakın:
1. “Türbanlı bir kız lojmanda oturan üst çavuş kardeşinin yanına geliyormuş.
”Niye üst çavuş? Mesala bir albayın türbanlı kız kardeşi olamaz mı?
2.“Lojmanda kalabilmek için türbanı başörtüsüne çevirmek zorunda kalmış!”
Yapmayın yahu! Hem ordunun dine karşı olmadığını anlatmaya çalışacaksınız,  hem de dindar bir kızın daha askeri lojmana girmeden başındaki örtüye müdahale edeceksiniz! İyi de neden? Bir yerde asker varsa orada örtüye müdahale var imajını yıkmak yerine, tam tersine pekiştirmeyi amaçlayan böyle bir senaryoyu kim kaleme almış?
Devam edelim:
3.“İrticai bir işyerinde çalışmaya başlamış”
Bu irticai işyeri nasıl oluyor? Kapısına mı yazıyor?
4.“Birliklerde din gösteriş amacı olarak kullanılmıyormuş, dini bayramlarda aileler arsında birlikte dini faaliyet yapılıyormuş.”
Bayramların haricinde dini faaliyet yok muymuş? İslam demek sadece dini bayram mı demekmiş? Sadece yılda iki defa el öpmek, şeker vermek mi dini vecibe oluyormuş?
Daha fazla örnek verip moralimizi bozmayalım.
TSK’nın bu projesi çok güzel. Ama yukarıdaki anlatıldığı gibi bir senaryo üzere film çekilmesi planlanıyorsa ordunun dine karşı olduğunu anlatmaktan başka bir işe yaramayan mantık ortaya konulacak demektir.
Bu ülkede askerin dine karşı olmadığını, dinin bütün değerlerini, vecibelerini, örtüsünü, ezanını, mabedini kucakladığını anlatacak, yüzlerce kışladaki camiden yükselen ezan seslerini örnek verecek, bu konuda geçmişte varsa yanlış yapan personel onların bu hatasını telafi edecek mükemmel bir senaryo ortaya koymak varken, “28 Şubat vari” bir senaryo ile genelkurmayın önüne çıkanlar her kimse “bu ordunun başı” o kimseleri hesaba çekmeli?
Sorun o zihniyette.
Böyle bir film projesi öncelikle iyi bir danışmanın süzgecinde geçmeli.  Görülüyor ki ordunun kendi karargahında bu işi çözecek ”bir el “yok.
Bunu neden mi söylüyorum?
12 Eylülün kudretli  generali Evren, yanın din danışmanı olarak Turan Dursun’u almıştı. Dursun’un ise ne Allah inancı ne Kur’an inancı ne peygamber inancı vardı!
Filmin yönetmenleri arasında gösterilen isimler arasında  ise bir sürü ateist, erotik film çevirmiş, sapık filmlere imza atmış isimler var. O konuya hiç girmiyorum.
Genelkurmayın böyle bir projesi olduğunu ortaya atan haberleri doğru kabul ederek bu satırları kaleme aldım. İster ihbar mektubuyla ortaya çıksın ister başka bir şekilde.
Proje güzel.
Ama içerik facia!
Düzeltilirse mükemmel bir sonuç ortaya çıkacağından kuşku yok.
Yunan ordusuna şehit diyerek kucaklayanların olduğu bir ülkede kendi ordumuza sahip çıkmak her Türk vatandaşının görevi olmalı.

 

Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj  

 

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9008155&tarih=2009-11-19

 

 



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,488 µs