En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU ONUR ÖYMEN'İ İSTİFAYA ÇAĞIRDI

16 Kasım 2009 10:56 tsi
KILIÇDAROĞLU ONUR ÖYMEN'İ İSTİFAYA ÇAĞIRDI Tunceli'de konuşan CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, Dersim isyanları ile ilgili açıklaması nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'i, "bir an önce gereğini yapmaya" davet etti.

Kılıçdaroğlu'ndan Onur Öymen'e istifa çağrısı 
 
CHP Genel Başkan yardımcısı Onur Öymen'in tartışma yaratan sözlerine Kemal Kılıçdaroğlu da tepki gösterdi.

Tunceli'de konuşan CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, Dersim isyanları ile gili açıklaması nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'i, "bir an önce gereğini yapmaya" davet etti.

Onur Öymen'in tepki çeken sözleri

Öymen, 10 Kasım'da Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

"Maalesef bu ülkenin anaları çok ağladı. Tarihimiz boyunca çok şehit verdik. Çanakkale Savaşı'nda 200 bin şehidimiz vardı, hepsinin anası ağladı. Kimse çıkıp 'bu savaşı bitirelim' demedi. Kurtuluş Savaşı'nda, Şeyh Sait isyanında, Dersim isyanında, Kıbrıs'ta analar ağlamadı mı? Kimse 'analar ağlamasın, mücadeleyi durduralım' dedi mi? İlk siz diyorsunuz. Çünkü sizin terörle mücadele cesaretiniz yok."

Sözleri büyük tepki çekti

Öymen'in Dersim olaylarına ilişkin sözleri bazı sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi. Öymen'i ırkçılıkla suçlayan gruplar istifa çağrısı yaptı.

CHP'den ise Öymen'in özür dilediği açıklaması geldi. Öymen'in sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, konunun MYK'da da ele alındığını ve Öymen'in özür dilediğini söyledi.

Sözlerine açıklık getirmeye çalıştı

CHP'li Onur Öymen de, konuşmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Konuşmasının bir bölümünün bazı köşe yazarları ve televizyon yorumcularınca amacından saptırılarak kamuoyunu yanıltıcı biçimde yorumlanmaya çalışıldığını gördüğünü ifade eden Öymen, "Benim konuşmamda dile getirdiğim husus AKP'nin açılım olarak kamuoyuna sunmaya çalıştığı sürece Atatürk'ün bazı sözlerinin dayanak yapılma girişiminin yanlış olduğunu belirtmektir. Konuşmamda belirttiğim, Atatürk'ün AKP'in izlediği gibi silahlı terör örgütleriyle müzakere yöntemini benimsemediğidir. Gerçekten Cumhuriyet döneminde hiçbir olayda Atatürk devlete karşı gelen silahlı örgütlerle pazarlık etme yoluna gitmemiştir" dedi.

"Konuşmamda Atatürk'ün Güneydoğu ve Doğu illerimizde yaşayan vatandaşlarımıza sevgiyle yaklaştığını ve onların kalbini kazandığını da özelikle belirttim" diyen Öymen, "Sözlerimin hiçbir bölümünde ülkemizde yaşayan farklı etnik, dini ve mezhepsel kökenden gelen vatandaşlarımızı incitici bir ifade yer almamaktadır. O dönemin koşulları içinde yaşanmış acı olayları günümüz şartlarında önermek anlamına gelecek bir ifadem de yoktur. Sözlerimi çarpıtarak vatandaşlarımızı tahrik edecek biçimde kamuoyuna sunmak isteyenler, halkımızın sağduyusu ve gerçek düşüncelerimizi doğru teşhis etme yeteneği karşısında başarısızlığa uğrayacaktır" dedi.(VATAN)

KAYNAK-http://www9.gazetevatan.com/Kilicdaroglundan_Onur_Oymene_istifa_cagrisi_/271018/9/Siyaset 
 



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,809 µs