En Sıcak Konular

PKK TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARILDI MI?

16 Kasım 2009 10:30 tsi
PKK TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARILDI MI? Terör sempozyumunda tüm terör örgütlerine değinildi de bir tek PKK'ya değinilmedi !

Bir şeyi unutmadınız mı beyler ?

Terör sempozyumunda tüm terör örgütlerine değinildi de bir tek PKK'ya değinilmedi !

Terör sempozyumunda dünyayı tehdit eden tüm örgütler konuşuldu. Ancak PKK hakkında konuşma yapacak olan akademisyen gelmeyince terör örgütüne ilişkin sunum yapılamadı

Akşam'dan Ufuk Türkyılmaz'ın haberine göre, polis Akademisi Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Araştırma Merkezi (UTSAM) tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Terörizm’ sempozyumunda dünyadaki terör örgütleri konuşuldu. Ancak 3 gün boyunca, PKK’ya ilişkin tek sunum yapılmadı. Çünkü akademisyen Özlem Pınar Oran tarafından yapılacağı duyurulan “PKK’nın Değişen Kimliği, 1978’den Bu yana Politik Askeri Mücadele” başlıklı sunum iptal edildi.

SON ANDA VAZGEÇTİ

Polis Akademisi yetkilileri, uçak bileti alınan ve otel rezervasyonu yaptırılan Oran’ın, son anda katılmaktan vazgeçtiğini, sunumun bu nedenle iptal edildiğini söyledi. Yetkililer, ancak bazı konuşmacıların kendi sunumları sırasında PKK’dan söz ettiklerini belirtti.
AKŞAM’ın sorularını yanıtlayan Oran önce, “Sunumum iptal edildi” dedi. Ancak kimin iptal ettiğini söylemedi. Daha sonra AKŞAM’ı arayan Oran, “İşlerimin yoğunluğu nedeniyle katılamayacağımı bildirdim. Yetkililer benden kaynaklanan bu durum üzerine iptal etmek zorunda kaldı” diye konuştu. Oran, programda yer alan “PKK’nın Değişen Kimliği, 1978’den Bu yana Politik Askeri Mücadele” konulu çalışmanın, kendisine ait Yüksek Lisans Tezi olduğunu ve Bristol Üniversitesi’nde hazırladığını söyledi. Sempozyuma katılanların büyük bölümünün profesör veya doçent olduğunu anımsatan Oran şöyle konuştu: “Ben henüz doktoramı dahi yapmadım. Konuyu sunmayı ben istemiştim. Yetkililer de kabul etmişti. Ankara’da faaliyet gösteren Stratejik Düşünce Enstitüsü’nde çalışıyorum.”

TANITIMI DA HATALI

İptal edilmesine karşın programda yer alan sunuma dair bilgi notunda da hata yapıldığı ortaya çıktı. Oran’a ilişkin “Stratejik Düşünce Enstitüsü, Harp Akademisi” bilgilerine yer verildi. Ancak Oran’ın, Harp Akademisi ile bağlantısının bulunmadığı öğrenildi. Hatayı doğrulayan Oran, Harp Akademileri’nde görev yapmadığını söyledi. Akademisyenin Türkiye’nin ABD eski Büyükelçisi Nusret Kandemir’in asistanlığını yaptığı öğrenildi.

18 ÜLKE KATILDI, 50 SUNUM VARDI

13-15 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşen ‘1. Uluslararası Terörizm ve Sınırı Aşan Suçlar Sempozyumu’na, 18 farklı ülkeden 36’sı yabancı toplam 255 akademisyen, araştırmacı, terörle mücadele uzmanı ve polis şefi katıldı.

Sempozyumda uluslararası terör, terör örgütleri, terörle mücadele, uyuşturucu ve insan ticareti gibi tüm dünyayı etkileyen konular ele alındı. 50’ye yakın sunum yapıldı.

TALİBAN DA ANLATILDI, TÜRK HİZBULLAHI DA

ÜÇ gün süren sempozyunda uzmanlar tarafından yapılan sunumlardan bazıları şöyle: ‘Dini İstismar Eden Terör Örgütlerinde Radikalleşme’, ‘Dini Terör ve El - Kaide Örgütü’, ‘Taliban’ı Terbiye Etmek: Pakistan’ın Barış ve Gelişme Planı’, ‘Türk Hizbullahı ve Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (DHKP/C) Örnekleri’, ‘Asya’da Terörle ve Sınıraşan Suçlarla Etkin Mücadele için Bölgesel İşbirliği Gereksinimi’, ‘Düşman Savaşçı mı, Suçlu mu? ABD’nin Afganistan’daki Tecrübesi’

ABD’Lİ PROF’TAN ŞOK SÖZLER

11 Eylül sonrası infaz ve işkenceler yapıldı
Sempozyumda, Pittsburgh Üniversitesi’nden Prof. Dr. William W. Keller da sunum yaptı. CIA adına bir dönem görev yapan Keller, 11 Eylül saldırılarının ardından yaşanan korkunun ABD ‘derin devletini’ harekete geçirdiğini belirterek, “O süreçte hukuk ve insan hakları göz ardı edildi. Terörle mücadele adı altında gizli mahkeme kararları ile bazı infaz ve işkenceler gerçekleştirildi. Yetkili kurumlar kontrol dışına çıktı” dedi.
ABD parlamentosunun devre dışında bırakıldığını belirten Keller, “Yetkilerin toplandığı kurumlar kontrol dışına çıktı. Guantanomo’daki gibi işkenceler hâkimin gizlilik kararına dayandırılarak gerçekleştirildi” dedi.

OBAMA SORUŞTURUYOR

Uygulamaların sorgulanmaya başlandığına belirten Keller, Barack Obama’nın çeşitli soruşturmalar açtığını söyledi. Sadece istihbaratçı değil, hakim ve politikacıların da yargı önünde hesap vereceğini savundu. Keller’in ayrıcı ulusal güvenlik organı FBI ile ABD gizli servisi CIA arasındaki görüş ayrılığı yaşandığı vurgulda. FBI’ın, terörle mücadelede CIA’in uygulamalarına çok direndiği belirten Keller, FBI Başkanı’nın konuyu resmiyete dökemediğini söyledi.(HABER3)

KAYNAK-http://www.haber3.com/bir-seyi-unutmadiniz-mi-beyler--524439h.htm



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,623 µs