En Sıcak Konular

İŞGALLE GELEN FELAKET

15 Kasım 2009 21:16 tsi
İŞGALLE GELEN FELAKET IRAK’ı işgal edip kan, gözyaşı ve ölüm getiren ABD’nin yol açtığı vahşetin yeni bir boyutu ortaya çıktı. İşgal güçlerinin hiçbir ölçü tanımadan kullandığı kimyasal silahlar, ülkede sakat bebek doğum oranında patlamaya sebep oldu.

ABD, Irak'ı sakat bıraktı!

IRAK’ı işgal edip kan, gözyaşı ve ölüm getiren ABD’nin yol açtığı vahşetin yeni bir boyutu ortaya çıktı. İşgal güçlerinin hiçbir ölçü tanımadan kullandığı kimyasal silahlar, ülkede sakat bebek doğum oranında patlamaya neden oldu.

Kanser vakaları 15 kat arttı

İNGİLİZ The Guardian gazetesinin görüştüğü doktorlar felaketi şu sözlerle anlattı: 2 başlı ve tümörlü bebek doğumlarında büyük artış var. Anomali doğumlarda patlama yaşanıyor. Özellikle Felluce’de kanser vakaları 15 kat arttı.

İşgalle gelen felaket!..

Irak’ta işgal güçlerinin kullandığı kimyasal silahlar nedeniyle yüzbinlerce çocuk sakat dünyaya geliyor. Söz konusu doğum kusurları arasında iki başlı ve vücutlarında tümör olan bebekler olduğu belirtildi

Irak’ı işgal ederek kadın çocuk demeden milyonlarca insanı katleden Amerika’nın yol açtığı vahşetin yeni bir boyutu ortaya çıktı. İngiliz  The Guardian gazetesinin görüştüğü Iraklı doktorlar, işgalle gelen felaketin yaptığı tahribatı ortaya koydu. Verilen bilgilere göre, Irak’ta işgal güçlerinin kullandığı kimyasal silahlar nedeniyle yüzbinlerce çocuk sakat doğuyor. Ve doğumlarda çok yüksek oranda tümör ve fiziksel bozukluklar yaşanıyor. Özellikle işgalin vurduğu kent Felluce’de sakat doğum oranında büyük patlama var.

Akıl almaz artış

Iraklı doktorlar, defalarca ağır silahlarla vurularak yok edilme noktasına getirilen Felluce’de bebek ve çocuklardaki kronik fiziksel şekil bozukluklarının ve kanser vakalarının 15 kat arttığını söyledi. Doğum kusurlarındaki akıl almaz artış uzmanların geçtiğimiz aylarda Felluce’de doğan bütün bebeklerle ilgili verileri toplaması sonucu ortaya çıktı. Nörologlar ve jinekologlar bahsi geçen doğum kusurları arasında iki kafalı ve vücutlarında pek çok tümör olan bebekler olduğunu ve çocukların pek çok sinir sistemi problemi yaşadığını belirtti. Benzer vakalar Afganistan’da da yaşanıyor.

Yok olan ülke...

İşgalle birlikte Irak her alanda paramparça oldu. 2003 yılından bu yana 5 milyon çocuğun yetim, yaklaşık 2 milyon kadının dul kaldığı ülkeyle ilgili geçtiğimiz günlerde bir dram daha olduğu ortaya çıkmıştı. İşgalde kocaları öldürülen binlerce kadının çocuklarını geçindirmek için hayat kadınlığı yapmak zorunda kaldığı belirtilmişti. Bu kadınlardan biri olan Vedade Betrad adlı kadın, kocasının ölümünden sonra, üç kızına bakmak ve evin ihtiyaçlarını karşılamak için bir çok iş başvurusu yaptığını söylemişti. Betrad, “Ailelerimiz geçindirmek için ölümü göze alarak bu işi yapıyoruz” demişti.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=26247

 

 



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,285 µs