En Sıcak Konular

AÇILIM TARTIŞMALARI MEYDANLARA İNDİ

15 Kasım 2009 10:17 tsi
AÇILIM TARTIŞMALARI MEYDANLARA İNDİ Başbakan Erdoğan çeşitli açılış törenlerine katılmak için gittiği Malatya’da halka hitap etti. Erdoğan’ın konuşmasının ana ekseninde önceki gün Meclis’te tartışılan “demokratik açılım” vardı:

Erdoğan halka muhalefeti şikayet etti 
 
‘Muhalefetin söyledikleri tamamen yalandır iftiradır'

Önceki gün TBMM’de yaşanan sert tartışmalar dün meydanlarda devam etti. Başbakan Erdoğan Malatya’da halka muhalefeti şikayet etti: Milletten yüz bulamayanlar iftira atıyorlar. Başbakan medyanın da açılımı baltalamaya çalıştığını iddia etti

Başbakan Erdoğan çeşitli açılış törenlerine katılmak için gittiği Malatya’da halka hitap etti. Erdoğan’ın konuşmasının ana ekseninde önceki gün Meclis’te tartışılan “demokratik açılım” vardı:

MAKAMLARI FEDA EDERİZ: Bütün makamları feda etmeye hazırız, bütün unvanlarımızı masanın üstüne koymaya hazırız, bütün rütbelerimizden sıyrılmaya hazırız. Yeter ki bir damla dahi şehit kanı akmasın. Fakat biz şunu da biliyoruz: ’Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor peygamber.’Biz buna inanan, bunu bilen bir kültürün, medeniyetin varisleriyiz. İşte bu kadar samimiyiz, hasbiyiz biz, hesabi değiliz.

İTHAM EDİYORLAR: ’Bayrağa sarılı tabutlar gelsin de çığırtkanlık yapalım, bağıralım, çağıralım, işaretlerle beraber bunu ranta dönüştürelim’diyen bir anlayışın da mensupları değiliz. İşte bu kadar iyi niyetliyiz. Şu ana kadar muhalefetin ortaya attığı iddiaların tamamı yalandır, iftiradır. Milletten yüz bulamayanlar iftira atıyorlar. Milletten teveccüh göremeyenler bizi itham ediyorlar. Milletin sevgisine mazhar olamayanlar bize kirli ithamlarla savuruyorlar. Malatyalı kardeşlerime sesleniyorum; tamamı yalandır, tamamı iftiradır.

TARİHİ GÜN: Türkiye dün tarihi günlerinden birini yaşadı. 13 Kasım Türkiye için bir milattır. 13 Kasım tarihi birliğimiz için, beraberliğimiz için, kardeşliğimiz için, dayanışma için, büyük Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Türkiye büyük bir devlet, Türk milleti de büyük bir millettir. Tarihimizde hiçbir zaman teröristlerle bölücülerle asilerle pazarlık yapmadık, bundan sonra da asla yapmayız.

TERÖR LOBİSİ: 25 yılda terörün lobisi ve piyasası oluştu. Bu kanlı piyasada şu anda ekmek yiyenler var. Bu kanlı pazardan rant devşirenler var. Bu kanlı sektörden kendilerine siyasi çıkar sağlayanlar var. Terör bittiği zaman, silahlar sustuğu zaman, şehit cenazeleri gelmediği zaman, gençler dağa çıkmadığı zaman, analar ağlamadığı, gözyaşı dökmediği zaman işte bu kanlı piyasanın rantçıları işsiz kalacaklar.

MEDYA BALTALIYOR: Bir takım medya kuruluşları, bu kardeşlik sürecinin altını oymanın gayreti içerisindeler, gösterdikleri görüntülerle yaptıkları yalan haberlerle çizdikleri olumsuz tablolarla süreci baltalamanın çabası içindeler. Benim milletim bu istismarcılara boyun eğmeyecek. Benim milletim bu istismarcılara prim vermeyecek. Biz kardeşliğimizi pekiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.

HIRÇIN MUHALEFET: Cesaretimizi tarihimizden alıyoruz. Biz ilhamımızı Anadolu’yu kardeşlik yurdu yapan ulularımızdan alıyoruz. Biz kararlılığımızı sizlerden, aziz milletimizden alıyoruz. Öyleyse çözeceğiz. Hırçın, iftiracı, engelleyen muhalefete rağmen çözeceğiz. İstismarcılara rağmen, çatışma lobisine rağmen, yangına körükle gidenlere, ateşe ateş taşıyanlara, benzin taşıyanlara rağmen çözeceğiz. Biz buna inanarak yola çıktık Allah’ın izniyle de bu yoldan dönmeyeceğiz.

Meydanlarda açılım hesaplaşması

Milletvekillerine açılımı vatandaşa doğru anlatmaları talimatı veren Başbakan Erdoğan, genel başkan yardımcıları, bakanlar ve milletvekilleri ile “demokratik açılım” ı halka anlatacağı mitingler ve kapalı salon toplantıları yapacak. Erdoğan, önceki gün Meclis’teki genel görüşmede yaptığı konuşmada, “Bizim muhatabımız millettir. Bugün milletimizin vekillerinin huzurunda bunları konuşuyoruz, yarın milletimizin huzurunda konuşacağız. 81 ilin 81’ne gideceğiz. Sivas’tan öteye gidemeyenlerden olmayacağız” demişti.

Açılım için yaklaşık 50 ili ziyaret etmesi beklenen Erdoğan, ilk gezisini dün Malatya’ya yaptı.

DTP Eşbaşkanları Emine Ayna ve Ahmet Türk de, Doğu ve Batı illerinde partilerinin açılım hakkındaki görüşlerini anlatacak.

MHP’den kardeşlik mitingleri

MHP de “açılım” sürecine karşı “Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat” mitingleri yapacağını açıklamıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 Kasım’daki kurultay konuşmasında tüm vatandaşlara çeşitli illerde gerçekleştirecekleri mitinglere katılma çağrısı yapmıştı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da 22 Ekim’de yaptığı basın toplantısında “Başbakan Türkiye’yi dolaşarak açılımı anlatacağını söylüyor, siz de dolaşacak mısınız?” sorusu üzerine “Hiç şüphe yok. Artık bu milletin konusudur. Kapalı kapılar arkasında konuşulacak konu değildir. Bu konuyu milletle konuşacağız, millete gerçekleri anlatacağız. Millet bu konuya el koyacak. O meydanı kimse boş bırakmayacak” yanıtını vermişti. Baykal, dün gittiği Burdur’da Başbakan Erdoğan ve AKP’ye “açılım” eleştirileri gönderdi.

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://w9.gazetevatan.com/Erdogan_halka_muhalefeti_skayet_etti/270783/9/Siyaset


 



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,955 µs