En Sıcak Konular

BAYKAL: ''DAĞI ÇİÇEĞİ BIRAK,NE YAPACAKSAN SÖYLE''

15 Kasım 2009 10:06 tsi
BAYKAL: ''DAĞI ÇİÇEĞİ BIRAK,NE YAPACAKSAN SÖYLE'' CHP lideri Baykal, “Yavaş yavaş etnik ayrıştırma süreci işleyecek. Bu kimin projesi? AKP, PKK ve DTP... Dünkü tartışmalar da bunu açıkça ortaya koydu” dedi

Etnik ayrıştırma süreci işleyecek 
 
CHP lideri Burdur'un Karamanlı İlçesi’ni ziyaret etti

CHP lideri Baykal, “Yavaş yavaş etnik ayrıştırma süreci işleyecek. Bu kimin projesi? AKP, PKK ve DTP... Dünkü tartışmalar da bunu açıkça ortaya koydu” dedi

CHP Genel Başkanı Baykal, bugün belediye seçimleri yenilenecek Burdur’un Gölhisar ilçesine bağlı Yusufça beldesinde miting düzenledi. Parti otobüsünün üzerinden seslenen Baykal, sözlerine, “Bu iktidara bir ders vermek için çok önemli bir seçim” diye başladı. Baykal özetle şöyle konuştu:

* DAĞI ÇİÇEĞİ BIRAK: Hükümet 3,5 aydır, varsa yoksa, Kürt açılımı diye tutturdu. Sabah Kürt açılımı, akşam Kürt açılımı. ’Ne yapacaksınız söyleyin’ diyoruz, söylemiyorlar. Somut bir şekilde ifade edemediler. Herkesle konuştular, konuştuklarını ifade edemediler. Bunlar, ’Meclis’te nihayet açıklayacağız’ dediler. Müzakere görüşmesinde, Başbakan’ı da, İçişleri Bakanı’nı da dikkatle dinledik. Bunların derdi açıklama değil, saklamak. Dürüstçe ifade etmek değil. Yapmak istediklerini milleten gizlemek için laf cambazlığı yapıyorlar. Yapmak istediklerini milletin öğrenmesini istemiyorlar. İçişleri Bakanı, ’kenarından dolaşarak millet anlamasın’ düşüncesiyle açıklamalar yapıyor. Sen dağı, çiçeği bırak da ne yapacaksan onu söyle.

* SİLOPİ, SİLİVRİ HUKUKU: Silopi’de yaşananlar hukuk faciasıdır. Türkiye’de hukuk, adalet katledilmiştir. Ortaya Silopi hukuku çıkmıştır. Silopi’de bir hukuk var, Silivri’de başka bir hukuk var. Evladınız Mustafa Balbay’ın tabi olduğu bir Silivri hukuku var. Bir de Deniz Feneri hukuku var. Mustafa Balbay bir gazeteci. ’Ergenekon terör örgütü üyesisin’diyorlar. Ergenekon terör örgütünün varlığı mahkeme kararıyla ortaya çıktı mı? Çıkmadı. Aylardır orada tutuklu. Adam geliyor diyor ki, ’PKK liderinin talimatıyla geldim. İşte mektubu’. Ona ’sen geç’ diyor. Böyle hukuk olur mu? Oluyor.

* ETNİK AYRIŞTIRMA: İktidar ülkede etnik ayrıştırmayı amaçlıyor. Bunun ileri aşamasında da farklı etnik kimliklere ana dilde eğitim olanağı sağlama var. 89 yıllık Meclis tarihinde ilk kez devlet, milleti etnik temelde bölmeye yönelik uygulamanın içinde yer tutacak. Etnik ayrışmanın devlet eliyle, devlet işçisi ve memuru eliyle önü açılacak.

* PKK AMACINA ULAŞTI: 90 yıla yaklaşan Meclis tarihi var. Dilimiz Türkçe. Türkçe’yi öğretmeyi çalışmışız. Hala bazı yerlerde tam öğretememişiz. İlk kez bir hükümet çıkıyor diyor ki; ’Kardeşim bırak insanlar Türkçe dışında kendi dilleriyle de eğitim görebilsinler’. Sen bunun kapısını açtığında, bunun sonu bizi ayrıştırmaktır. Birbirimizden koparmak, uzaklaştırmaktır. Bu yola girerseniz sonumuz ne olur diye düşünüyorsanız Irak’a bakın. Cumhuriyetin değerlerini demokrasi diye diye yıprattınız.

* ÖZ BE ÖZ TÜRK HUKUKU: Demokrasi ayrı, bölücülük ayrı. Demokrasinin içinde Silopi, Silivri hukuku değil, öz be öz Türk hukuku var. İnsanları etnik kimliğine göre eğitmeye başlarsan iki kuşak sonra ne olacak? Kendi ana dilinde eğitim gören çocuklar ileride, Türkiyemizin parçası olarak yer tutabilir mi?. Başbakan’ın Dilinin altındaki bakla bu. Dilinin altındaki bakla Türk dilini dağıtma ve parçalama. PKK silahla, 25 yıldır elde edemediğini, bu hükümet onlara verecek.

* ÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ: AKP, PKK ve DTP üçlü iş birliği içerisinde. Başbakan ve İçişleri Bakanı’nın etnik ayrıştırma dediğimiz politikası, 89 yılın ortak politikasını tersine çevirmeye yöneliktir. Uluslaşmaya çalışıyoruz, şimdi etnik ayrışmaya yöneliyoruz. Bir ulus olmaya çalıştık hepimiz. ’Aynı milletin evladıyız’duygusu içine girmeye çalıştık. Şimdi bunu tersine çevireceğiz yavaş yavaş... Etnik ayrıştırma süreci işleyecek. Bu kimin projesi? AKP, PKK ve DTP... Dünkü tartışmalar da bunu açıkça ortaya koydu.

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=270739


 



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,593 µs