En Sıcak Konular

ERDOĞAN MECLİS'İ FENA GERDİ

13 Kasım 2009 23:52 tsi
ERDOĞAN MECLİS'İ FENA GERDİ Meslis’teki ‘açılım’ görüşmelerine Arınç’ın işaretini verdiği germe taktiğiyle başlayan AKP’de dün son noktayı Başbakan Tayyip Erdoğan koydu! Hırçın bir tavır sergileyen Erdoğan, MHP’lilere “Sakil”, CHP̵

İsyan ettiren istismar

Tansiyonu hep yükseltti!

MECLİS’teki ‘açılım’ görüşmelerine Arınç’ın işaretini verdiği germe taktiğiyle başlayan AKP’de dün son noktayı Başbakan Tayyip Erdoğan koydu! Hırçın bir tavır sergileyen Erdoğan, MHP’lilere “Sakil”, CHP’lilere “Densiz” dedi.

Sizi kimse muhatap almaz
MUHALEFETİ “Sorunlar size gelmiyor, bana geliyor. Çünkü sizi kimse muhatap kabul etmiyor” diye küçümseyen Başbakan, bir de “Şehitler gelsin de biraz daha bağıralım diye bekleyenler var” deyince CHP’liler salondan ayrıldı.

Erdoğan Meclis’i fena gerdi CHP grubu salonu terk etti
AKP Milletvekili Ömer Çelik’in gerilimli geçen konuşmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kürsüye çıktı. Erdoğan’ın konuşması da tıpkı Çelik’k konuşması gibi TBMM’de tansiyonun yükselmesine neden oldu. Devlet Bahçeli ve Deniz Baykal’ın gözüne baka baka partilerini eleştiren Erdoğan muhalefet milletvekilleri ile de ikili diyaloglara girdi. Konuşmasında, oturum sırasında gerçekleşen protestolar konusunda muhalefeti suçlayan Başbakan Erdoğan, “İktidarın her önerisini reddetmek de milletin menfaatine değildir. Her konuda ayrı düşmek demokrasinin gereği değildir. Hükümet kendisini ifade etmesin diye çaba göstermek demokrasi değildir. İzleyici tribünlerine eli tutularak getirilenler, bu Meclis’in asaleti ile bağdaşmaz. Milletin Meclisi’ndeki uslup elbette çocuklara gençlere örnek teşkil edecek bir uslup olmalıdır” dedi.

Raydan çıkma polemiği
Kürsüde CHP’nin geçmiş yıllarda hazırladığı raporlardan örnek veren Erdoğan, Türkiye’yi karış karış gezdiğini ifade ederek muhalefeti Ankara’dan siyaset yapmakla suçladı. Erdoğan “Güneydoğu ve Doğuda bugüne kadar ne kadar yatırım yapıldı gördünüz mü? Bu ülkede bir hızlı tren var bunların haberi yok” dedi. Bunun üzerine CHP’li Kemal Anadol, “O tren raydan çıktı” diye laf attı. CHP lideri Baykal’ı grubuna hakim olmaya davet eden Erdoğan ise CHP’li vekile “Raydan çıkan birşey yok, raydan çıkan sensin. Dünyanın heryerinde kaza olur kazanın olmadığı bir yer var mı sataşmak için kendine malzeme arama.” ifadeleriyle karşılık verdi.

Şehit cenazeleri bekliyorlar
Bu diyaloğun hemen ardından tansiyor daha da yükseldi. “Açılım sonunda rant kapıları kapanacak olan istismarcılar var” diyen Başbakan Erdoğan, “Şiddet üzerinden, şehit cenazeleri üzerinden siyaset yaptığını zannedenler var. Bunlar tabii ki bu sürece karşı çıkıyor. Hatta ‘şehitler gelsin de biraz daha fazla bağıralım’ diye bekleyenler var” diye konuştu. Muhalefet milletvekillerin laf atmasına Erdoğan, “(Yok) diyorsanız niye bağırıyorsunuz? Siz yapmıyorsanız niye alınıyorsunuz? Alınmayın rahat olun. Niye rahatsız oluyorsunuz?” karşılığını verdi. Bu sözler üzerine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP’li milletvekilleri Genel Kurul Salonunu terk etti.

Güle güle daha rahat oluruz
Erdoğan, “CHP grubuna ‘güle güle’ diyorum. Siz olmadan (laf atılmadığı için) daha rahat konuşurum. Bunların düşünceye tahammülü yok, bunların meseleleri konuşmaya tahammülü yok. Bunlar izleyici tribününü provoke edenleri buraya getirenlerdir. Anlayış bu...” diye konuştu. Başbakan Erdoğan’nın kendine laf atan MHP’lilere ‘sakil’, CHP’lilere ise ‘densiz’ diye yüklenmesi dikkat çekti.

Baykal kulisten cevap verdi
CHP lideri Baykal ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Erdoğan’ın kürsüdeki sözlerine TBMM kulislerinden cevap verdi. Yaşananları üzücü olduğunu, AKP’nin ülkeyi tahrip ve tahrik ettiğini belirten Baykal, “‘Muhalefet şehit cenazelerinin gelmesini istiyor’ diye, hiç kimsenin konduramayacağı bir ithamı, utanmadan bir Başbakan yapıyor” dedi. 

Bahçeli: El işareti yaptım
Erdoğan’ın, “çok utanç duyulacak bir konuşma yaptığını” belirten Devlet Bahçeli ise, “Kendilerinden beklenmeyen bir üslup. Başbakan, gittikçe kendisini dağıtıyor. Toparlanmasını tavsiye ediyorum” dedi. Bunun, çok yanlış bir konuşma olduğunu dile getiren Bahçeli, AKP’lilerin de bu konuşmayı tasvip etmediğini düşündüğünü söyledi. Bahçeli, Erdoğan kürsüdeyken, kendisinin yerinden konuştuğunun anımsatılarak, ne söylediğinin sorulmasına, “Sadece ‘ayıp oluyor’ diye el işareti yaptım” yanıtını verdi. Genel Kurul Salonunu terk etmeyi düşünüp düşünmediğine ilişkin soruyu yanıtlarken Bahçeli, MHP’de “terk” kavramının olmadığını belirtti.(Yeniçağ)

Kaynak-http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=26239

 



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,244 µs