En Sıcak Konular

''YARGI'NIN SAVUNMA DURUMUNA DÜŞMESİ KABUL EDİLEMEZ''

13 Kasım 2009 10:36 tsi
''YARGI'NIN SAVUNMA DURUMUNA DÜŞMESİ KABUL EDİLEMEZ'' Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, telefon dinleme iddiaları ile ilgili olarak, "Yargının savunma durumuna düşmesi kabul edilemez."dedi.

Yargıtay'dan 'dinleme' açıklaması 

Yargıtay Başkanı: Yargının savunma durumuna düşmesi kabul edilemez.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, telefon dinleme iddiaları ile ilgili olarak, "İlgililer kimse, buradan bir kez daha uyarıyorum: Hukuka aykırı işlemlerden, yargının bağımsızlığını zedeleyecek, kuvvetler ayrılığına aykırı düşecek faaliyetlerden, davranışlardan vazgeçsinler"dedi.

Gerçeker, Yargıtay Konferans Salonu'nda düzenlenen "Ceza Yasasına Göre Alkollü Araç Kullanmanın Güvenli Sürüş Yeteneğine Etkileri" konulu çalıştayda konuştuYargının sorunlarının büyüyerek devam ettiğini ifade eden Gerçeker, son günlerde "Çok büyük oranda yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığı ilkesini zedeleyecek olayların ortaya çıktığını" söyledi.

Gerçeker, sorunların çözümüne yönelik açıklamalarda bulunmaya devam edeceklerini ve ilgililerin seslerini duyması için her platformda sorunları dile getireceklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Dün, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek arkadaşımız çok önemli şeyler söyledi. Söylediği sözlerin hepsine katılıyorum.Noktasına, virgülüne kadar... Söylenen şeyler çok acı şeyler. Bugün yargının hedef tahtası olması, yargının savunma konumunda olması kabul edilebilir,
hazmedilebilir bir konu değildir. Bu sorunun takipçisi olacağız. Biz bütünün parçalarıyız. Bugün üç başlı bir sistemde yargı bağımsızlığı olduğunu, kuvvetler ayrılığı olduğunu hiç kimse iddia edemez. Yüksek mahkemelerin yargısal denetim yapmaktan başka hiçbir yetkileri yok. Bir tarafta HSYK, belli yetkileri, görevleri var. Diğer tarafta Adalet Bakanlığı, hakim ve savcıların üzerinde idari vesayeti var. Bu sistem içerisinde yargı bağımsızlığından, kuvvetler ayrılığından bahsetmek mümkün değildir. Bunların mutlaka düzelmesi gerekir. Yargı reformu bunları düzeltmek için yapılmalı.

Bugün Yargıtay'ın telefonları dinleniyor. Bu telefonlar kime ait olursa olsun sonuçta Yargıtay'ın telefonları, Yargıtay'ın tüzel kişiliğinin telefonlarıdır. Yargıtay bağımsız bir kurumdur. Birinci Başkanlık Kurulu'nun bilgisi olmadan böyle bir dinleme yapmak nasıl mümkün oluyor? Bir ilin Cumhuriyet savcısı dinleniyor. Çok önemli bir soruşturmanın başında olan insan dinleniyor.Olayın vahameti için hiçbir şey söylemeye gerek yok. Bunlar olayın vahametini zaten gösteriyor. Bütün bunların çaresini bulmak lazım. İlgililer kimse, buradan bir kez daha uyarıyorum: Hukuka aykırı işlemlerden, yargının bağımsızlığını zedeleyecek, kuvvetler ayrılığına aykırı düşecek faaliyetlerden, davranışlardan vazgeçsinler." Gerçeker, adaletin en üstün değer olduğunun kabul edilebilmesi için yargının sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğine işaret ederek, yapılacak çalışmaların çok önemli olduğunu vurguladı.(VATAN) 

KAYNAK-http://haber.gazetevatan.com/Yargitaydan_dinleme_aciklamasi/270539/1/Gundem 
 



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,165 µs