En Sıcak Konular

YURTTA YENİ YIL KUTLAMALARI

1 Ocak 2008 02:28 tsi
 YURTTA YENİ YIL KUTLAMALARI Yeni yıl tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, Ankara'nın Bala ilçesinde yaşayan vatandaşlar yeni yılı buruk karşıladı.

ANKARA - Yeni yıl tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, Ankara'nın Bala ilçesinde yaşayan vatandaşlar yeni yılı buruk karşıladı.
     Antalya'da kendilerine "Yaz Kış Denize Girenler" adını veren ve aralarında avukatlar, emekli askerler ve iş adamlarının da bulunduğu bir grup, 2008 yılını denize girerek karşıladı.
     Yağmur altında Konyaaltı Sahili'ne eşleri ve çocuklarıyla gelen grup, ısınmak için sahilde ateş yaktı.
     "Yaz Kış Denize Girenler Grubu", 2008'i denize girerek karşılayan yüzen grup, 2008 yılında, Türkiye'nin bütünlüğünün korunması ve terör örgütünün eylemlerinin sonlandırılması temennisinde bulundu.
     Muğla'nın Bodrum ilçesinde de yüzlerce tatilci, yeni yılın ilk dakikalarına, kent merkezinde düzenlenen partiyle girdi.
     Müzik eşliğinde saatlerce eğlenen tatilciler ve kent sakinleri, yeni yılın ilk dakikalarında ''10. Yıl Marşı''nı söyleyerek, konfeti yağmuru altında dans ettiler.
     Havai fişek gösterileri de yapılırken, yeni yılı Bodrum Limanı'ndaki teknelerinde karşılayanlar ise yaktıkları meşalelerle kutlama yaptılar. Bazı tatilciler ise sokaklarda davul-zurna eşliğinde halay çektiler.
     Zonguldak'ın Gelik beldesinde 13 yıldır kömür işletmeciliği yapan özel bir ocakta çalışan maden işçileri de, saatleri 00.00'ı göstermeden önce girdikleri ocakta yeni yılı karşıladı.
     İşçiler ahşap direk ve kalaslardan oluşturdukları sofrada domates, biber ve soğandan oluşan yeni yıl yemeğini yedi ardından geçen yılın son saniyelerini birlikte geriye sayarak, üzerinde "nice senelere" yazılı pastayı kestiler. İşçiler kazasız yeni bir yıl dileğiyle dua ettiler. Madenciler söyledikleri şarkılarla yılbaşını kutladılar.
     Ankara'nın Bala ilçesi Afşar Beldesi'nde meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşlar ise yeni yıla, çadır ve konteynerlerde girdi. Bazı yöre sakinleri, ''soğuk hava dolayısıyla ısınamadıkları için'', çadırdan çıkıp hasarlı evlerinde televizyon seyrederek yeni yıla girdi.
     Saatler 24.00'ü gösterdiğinde, Afşar Beldesi'nde sokaklarda, vatandaşların ısınmak için yaktıkları ve sönmeye yüz tutmuş halde olan odun parçalarından başka bir şey göze çarpmadı.

 İSTANBULLULAR YENİ YILI NİŞANTAŞI'NDA KARŞILADI

İSTANBUL - İstanbullular yeni yıla, Nişantaşı başta olmak üzere çeşitli yerlerde gerçekleştirilen eğlencelerle girdi.
     Şişli Belediyesi'nce Nişantaşı'nda düzenlenen kutlama programı, akşam saatlerinde başladı. Nişantaşı'nı dolduran vatandaşlar, saat 24.00'e doğru son saniyeleri 10'dan geriye doğru bir ağızdan sayarken, havai fişek gösterisi de yapıldı.
     İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da bir süre katıldığı kutlamalarda, vatandaşların üzerine köpük makinesiyle yapay kar yağdırıldı.
     Türk bayrakları açan bir grup vatandaş da ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' sloganı attı.
     İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim Meydanı'nda yapılacağı duyurulan kutlama programının iptal edilmesi nedeniyle meydan daha sakin bir yılbaşı geçirdi.
     Beyoğlu İstiklal Caddesi, Ortaköy, Bakırköy, Kadıköy gibi merkezlere akın eden vatandaşlar da buralardaki eğlence yerlerini doldurarak yeni yıla gönüllerince eğlenerek girdi.

ANKARALILAR YENİ YILI GÜVENPARK'TA KARŞILADI

ANKARA - Ankara'da yeni yıl kutlamalarının merkezi, geçen senelerdeki gibi Güvenpark oldu.
     Başkentliler, saatler gece yarısına yaklaştığında Güvenpark ve Kızılay Meydanı çevresinde kalabalıklar oluşturdu.
     Yeni yılın ilk dakikasıyla meşaleler yakan, havai fişek ve maytaplar atan Ankaralılar, 2008'e birbirlerine sarılarak girdiler.
     Bu sırada, bazı kişiler, silahla havaya ateş açarak, yeni yılı kutladılar.
     Ankara'nın eğlence yerlerinde de yeni yıl coşkuyla karşılandı.

İZMİRLİLER YENİ YILI KIRAÇ'LA KARŞILADI

İZMİR - Yeni yılı İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda karşılayan İzmirliler, Kıraç'ın şarkılarıyla coştu.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler kapsamında, dans ve havai fişek gösterileri ile eğlenen İzmirliler, yeni yılı Kıraç'ın şarkılarıyla karşıladı. Vatandaşlar, Kıraç'ın sevilen şarkılarına eşlik etti.
     2007'nin son dakikalarında, Cumhuriyet Meydanı'na gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilerin yeni yılını kutladı.
     İzmir Emniyet Müdürlüğü'nce güvenlik tedbirlerinin alındığı meydana giriş kontrol noktalarından yapıldı, giriş sırasında vatandaşların üzeri ve eşyaları arandı.

ANKARA'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ ERKEK

ANKARA - Başkentte yeni yılın ilk bebeği, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya geldi.
     Meryem ve Asım Eşat çiftinin bebeği, saat 00.01'de doğdu.
     Anne Eşat, erkek bebeklerine henüz bir isim belirlemediklerini söyledi.
     Meryem Eşat, bebeğinin 2 kilo 650 gram ağırlığında olduğunu ifade ederek, yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelmesinden dolayı mutluluk duyduğunu anlattı.
     Bu arada, Başhekim Yardımcısı Mustafa Beşli de Eşat ailesinin bebeğine çeyrek altın taktı.

İSTANBUL'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ KIZ
İSTANBUL - İstanbul'da yeni yılın ilk bebeği Süleymaniye Doğum ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Semiha Şakir Zeytinburnu Ek Hizmet Binası'nda dünyaya geldi.
     Antalya'da bir inşaatta çalışan baba Yakup Kaya'nın eşi Necla Kaya (21), saat 24.00'te normal doğumla 2 kilo 850 gram ağırlığında ve 50 santimetre boyunda bir kız bebek dünyaya getirdi.
     Babanın işi dolayısıyla doğumunda bulunamadığı bebeğe Zilan ismi verildi.
     İstanbul İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mehmet Bakar, doğumun ardından genç anneyi ziyaret ederek Zilan bebeğe altın taktı.



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,707 µs