En Sıcak Konular

MHP'DE İKTİDAR AÇILIMI

7 Kasım 2009 15:38 tsi
MHP'DE İKTİDAR AÇILIMI TÜRKİYE aylardır demokratik açılım, ıslak imza gibi “bilinmeyeni çok” tartışmaların içine sürüklenmeye çalışılıyor. Bu süreçte gözlerin odaklandığı ve çeşitli kesimlerin hedef seçtiği partilerin başında hiç şüphesiz MHP geliyor.

MHP’de iktidar açılımı

TÜRKİYE aylardır demokratik açılım, ıslak imza gibi “bilinmeyeni çok” tartışmaların içine sürüklenmeye çalışılıyor. Bu süreçte gözlerin odaklandığı ve çeşitli kesimlerin hedef seçtiği partilerin başında hiç şüphesiz MHP geliyor.
Gösterilen ilgide, MHP’nin son dönemde yaşanan tartışmalarda sergilediği net tavrın yanında, iktidar alternatifi olmasının etkisi büyük.
Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkeleri, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü konusundaki duruşunu bozmayan MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli, bölücü ve ayrıştırıcı politikalara karşı gösterdiği tavrını, yarın yapılacak 9. Olağan Kurultay’da bir kez daha ifade edecek.
MHP’nin bu kurultayı, hem parti hem de ülke için çok önemli.
Çünkü, parti delegelerinin vereceği kararlar, 40. yıl dönümünü kutlayan MHP’nin, önümüzdeki 40 yıllık vizyonunu şekillendirirken, iktidarı hedefleyen parti yönetimini de oluşturacak.
Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak kurultayda üç önemli karar alınacak:
- Parti Tüzüğü sil baştan yenilenecek.
- 10 yıllık periyotlar halinde güncellenen Parti Programı, günün ihtiyaçları ve değişen şartlara göre yeniden yapılandırılacak.
- Parti yönetimine girecek isimler belirlenerek, MHP’nin muhtemel iktidar kadrosu şekillenecek.
Kurultaya ilgi dikkat çekici
TABLO bu olunca, herkesin gözü kurultaya odaklanmış durumda.
Yurt içinde birçok kesim, kongrede alınacak kararları dikkatle izliyor.
Yurt dışından da ilgi büyük. Hatta, aldığım bilgilere göre, ABD ve İngiltere Büyükelçilikleri, kendilerine gönderilen davetiye sayısının artırılmasını bile talep etmiş. Sivil toplum örgütlerine, meslek kuruluşlarına, terör örgütünün sözcüsü olan DTP’nin dışındaki tüm siyasi partilere de davetiye ulaştırılmış. Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere, Türkiye’deki yabancı ülke temsilcileri, Azerbaycan’dan Kafkasya’ya ve Balkanlar’a kadar çok sayıda ülkenin temsilcisi kongrede olacakmış.
Kongre sürecinde yaşanan gelişmeler de, siyasi konjonktürde üstlendiği rol nedeniyle MHP’nin ne kadar ilgi çektiğinin kanıtı gibi.
MHP yönetimi, kongreyi en temiz şekilde sonlandırarak, “Türkiye’nin iktidar alternatifi partisi olduğu” mesajını vermek istiyor.
İşte, herkesin yakından izlediği bu kurultay öncesinde ben de MHP Genel Merkezi’ndeki nabzı tutmaya çalıştım.
İlk durağım MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin makam odasıydı.
Bahçeli çok şey söyledi, çok şey anlattı.
Ama sözün özü şuydu: “Önce ülkem ve milletim, sonra partim.”
MHP’nin hiçbir zaman sokakta olmayacağını tekrarlayan Devlet Bey, ülke ve millet adına günlerdir dilinde tüy bitercesine seslendirdiği uyarılarını bir kez de kurultayda yapacakmış.
Delegelerden uyarı mesajları
YAKLAŞIK 20 bin kişinin katılacağı belirtilen kongre öncesi Erzurum’dan Afyon’a, Zonguldak’tan Yozgat’a, Türkiye’nin her bölgesinden gelen delegelerin de söylemleri aynıydı:
“MHP ile uzaktan yakından ilgisi bulunmayan insanlar aday olacaklarını söylüyor. Ölçüsüz ve densiz beyanlarda bulunarak bu hareketi yaralayan sanal adayların, kim olursa olsun bizimle aynı havayı soluyamayacağını bilmeleri gerekir. MHP’ye zarar veren bu insanlara asla müsamaha ve müsaade etmeyeceğiz. Sağduyu ile hareket ederek günlük siyasi heyecanlara kapılmayan, ülke sevdalısı Genel Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız.”
Konuştuğum delegelerden biri de, “MHP’ye ve Genel Başkanımıza yaptığı seviyesiz açıklamalar ile zarar veren densizlerle inşallah Genel Kurul Salonu’nda rastlaşır ve hesaplaşma imkanı bulurum. Partiyi yaralamak, liderle ilgili seviyesiz laflar etmek ne demekmiş görüşürüz” diyerek sesini yükseltti.
İl başkanları ne diyor?
“SONSUZA kadar var ol Türkiye” sloganıyla yapılacak kongre öncesi konuştuğum MHP’li İl Başkanlarından bazıları da şu noktaların altını çiziyor:
Ömer Demirel (Ankara İl Başkanı): Kurultayımız öncesinde bazı piyonlar şölenimize ve toyumuza gölge düşürmek istemektedirler. Bilinmesini isteriz ki bu şahısların arkasındaki güçler 40 yıllık parti tecrübemizin ve geleneklerimizin karşısında herhangi bir önem arz etmez. Sanal adayların yaptıkları hesap ülkücü iradeye çarpacak ve yerlerde sürünecektir.
İhsan Barutçu (İstanbul İl Başkanı): Türk Milletiyle tarihsel kavgaları olan dahili ve harici bedhahların kirli emellerinin varlığından hep haberdardık. Kırk yıllık şanlı siyasi mücadelesiyle bu kirli oyunları deşifre edip bozan Milliyetçi Hareketçiler 9.Kurultayını aynı hassasiyetle tamamlayacaktır. Bu tarihi günü gölgelemek isteyen gökkuşağı koalisyonu ve onun piyonları, Türk milletinin onur kalesi MHP’nin “süphan göğsüne” çarpıp tuz buz olacaklardır. “Devlet’e Bey, Bey’e de Devlet yakışır”. Lider ülke Türkiye’den ürkenlere duyurulur.
Müsavat Dervişoğlu (İzmir İl Başkanı): MHP’nin, küresel güçlerin kuşatamadığı ve sızamadığı yegane kale olduğu tartışmasız bir gerçektir. Yenilgiden bıkmayan şer güçler, her kurultay öncesinde farklı aktörler kullanarak MHP’nin iktidar yolculuğuna sekte vurmaya uğraşmaktadırlar. Bizimle aynı havayı teneffüs etme hakkı bulunmayanları kongre salonuna almayacağız.”
Ahmet Erdoğan (Adana İl Başkanı): Gerçekleştireceğimiz kurultay sadece muhterem Genel Başkanımızın görevine devam etmesi anlamını taşımayacak, aynı zamanda iktidar heyecanımızın aziz milletimizle paylaşılmasını sağlayacak ve Türkiye’nin dibe vuran itibarının yücelmesini temin edecektir. Niyet ve ehliyetleri tartışılan şahısların heyecan ve misyonumuza zarar vermesi muhtemel girişimleri kongre salonunun kapısında tarafımızdan bizzat engellenecektir.
Ömer Ekici (Malatya İl Başkanı): Milliyetçi Hareket’te hiçbir geçmişi olmayan kişilerin genel başkanlığa aday olmaya kalkışmaları tarafımızdan yadırganmaktadır. Bunların arkasındaki güçleri ve hangi hesaplarla hareket ettiklerini çok iyi biliyoruz. Bırakın ülkücülüklerini, karakterlerini dahi tartıştığımız bu insanların MHP kurultayında yerleri yoktur. Kurultaya düşürülmesi planlanan gölgenin ortaya bir hesap çıkarması kaçınılmazdır. Bu hesabı kimsenin yanına bırakmayacağımız iyi bilinmelidir.
Şefik Çirkin (Hatay İl Başkanı): Ne idüğü belirsiz bazı haysiyet düşkünlerinin kurultayı soytarılar sirkine çevirmesine müsamaha göstermemizi kimse bizden beklemesin. Bizim için MHP neyse Devlet Bahçeli de odur. İkisine de aynı mukaddesat perdesinden bakarız. Bir çok oluşumu deneyip, netice alamayınca MHP Genel Başkanlığına aday olarak şöhret yapma sevdasına kapılan siyasi figüranlar kongremizi kirletemez. Bedeli neyse de hazırız.
Zekai Kaya (Erzurum İl Başkanı): 9.Olağan Kurultayımız iktidar yürüyüşümüzdür. Emin adımlarla sürdürdüğümüz yürüyüşümüz bazı çevreleri rahatsız etmektedir. Özellikle AKP’nin değirmenine su taşıyan ne olduğu belli olmayan zevatın hadlerini aşarak sözde genel başkan adayı olduklarını deklare etmeleri kafalarda soru işareti bırakmaktadır. Şunu herkes bilsin ki liderimiz Devlet Bahçeli’nin yolu yolumuz, sözü sözümüzdür.
Bu mesajlardan edindiğim izlenim şu:
MHP Kongresi, büyük bir coşkuya sahne olacak. MHP Lideri Devlet Bahçeli çok rahat. “İktidar” söylemi yarınki kongreye taşınacak.

Metin Özkan-Tercüman

Kaynak: Tercüman Gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=108&yazitar=07.11.2009&yaziid=33154

 

 



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,037 µs