En Sıcak Konular

BU KARA CÜPPELİ ADAM SONUNDA BAŞARDI

7 Kasım 2009 17:01 tsi
BU KARA CÜPPELİ ADAM SONUNDA BAŞARDI Fener Rum Patrikhanesi’nin papazı Bartholomeos, AKP’nin teslimiyetçi tavrıyla her türlü sınırı aştı. Barto’nun ABD gezisi resmen skandal içinde skandala dönüştü.

Papaz Lozan’ı paspas yaptı!

LOZAN Anlaşması’na göre sıradan bir din adamı olan ve statü olarak Fatih Kaymakamlığı’na bağlı bulunan Fener Rum Patrikhanesi’nin papazı Bartholomeos, AKP’nin teslimiyetçi tavrıyla yüz bularak her türlü sınırı aştı. Barto’nun ABD gezisi resmen skandal içinde skandala dönüştü.

Elçi skandala çanak tuttu

SÖZDE iklim değişikliklerinin ele alındığı toplantılara katılmak üzere ABD’ye giden Barto, Türkiye’ye karşı lobi faaliyeti yürüttü ve istediğini aldı. Clinton’un verdiği ve Türk Büyükelçi Nabi Şensoy’un da hazır bulunduğu yemekte Barto ‘ekümenik’ ilan edildi, elçi skandala sessiz kaldı..

Başkan Obama’nın ardından Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüşen Barto, Bakan’ın onuruna verdiği ‘ekümenik’ ilan edilmesinin mutluluğuyla kendinden geçti.

TEPKİ YAĞDI

Elçimiz salonu terk etmeliydi!
Bülent Baratalı (CHP): Büyükelçi Şensoy, skandala sessiz kalmamalıydı.  

Yeni açılımın hazım süreci!
Aytunç Altındal (Yazar): Bu da ‘patrikhane açılımı’nı hazmettirme sürecidir!

Lozan ayaklar altına alındı

ABD Dışişleri Bakanı, Fener Papazı’nın onuruna yemek verdi. Yemekte hem Clinton, hem de Bartholomeos, Rum kilisesinden ekümenik diye bahsetti. Salondaki büyükelçimiz skandala sessiz kaldı

Sözde iklim değişikliklerinin ele alındığı toplantılara katılmak üzere ABD’ye giden Fener Rum Papazı Bartholomeos, gövde gösterisi yapmaya devam ediyor. ABD Başkanı Barack Obama ve kongrenin önde gelen üyeleriyle görüşüp Türkiye’ye karşı lobi faaliyeti yürüten Bartholomeos, dün de ABD Dışişleri Başkanı Hillary Clinton’un onuruna verdiği yemeğe katıldı. Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Nabi Şensoy’un da hazır bulunduğu yemekte Lozan Anlaşmasında sadece Türkiye’deki dini azınlığın temsilcisi olan Bartholomeos, “ekümenik” ilan edildi.  ABD Dışişleri Bakanlığındaki Benjamin Franklin salonundaki yemekte konuşma yapan Clinton, sözlerine, “Kendisini yıllardır tanımanın onurunu duyduğum ’ekümenik’Patrik Bartholomeos’u burada karşılamak benim için bir şeref” diyerek başladı.

Ruhban okulunu açın

Bartholomeos’un 11 Eylülden sonra dini liderleri, terörist saldırıları kınama ve dinler arasında uyum çağrısı yapmada birleştirme girişimini özellikle takdir ettiğini ifade eden Clinton, sözlerine şöyle devam etti: “ABD, onun hem Türkiye, hem dünyada dini hoşgörü için yaptığı çağrıları desteklemekten onur duyuyor. Obama ve benim Ruhban Okulunun yeniden açılması ve ’ekümenik’Patrikhanenin haklarının korunması ihtiyacını güçlü bir şekilde ifade etmemizin nedenlerinden biri de bu. Bu konuları ele alınana kadar da dile getireceğiz” Clinton’ın ruhban okulunun yeniden açılması ve Patrikhanenin hakları konusundaki sözleri, salondaki davetlilerin büyük bir kısmınca alkışlandı.

Büyükelçi sessiz kaldı

Clinton’ın ardından söz alan Bartholomeos da, “Clinton’ın dünya genelinde yürüttüğü barış ve uzlaşı girişimlerini” övdü. Bartholomeos, sözlerine şöyle devam etti: “Heybeliada Ruhban Okulumuzun yeniden açılması hususu, bizim için aciliyet taşıyan konu olmaya devam ediyor ve Başkan Obama’nın TBMM’deki konuşmasında bu konudan
bahsetmesini derin takdirle karşıladık.Ruhban okulunun yeniden açılmasının önemi, ’ekümenik’ Patrikhanenin çok ötesine geçiyor.” Konuşmaların ardından, toplu halde dua edildi. Hem Clinton’un, hem de Bartholomes’un, Lozan Anlaşmasını hiçe sayan sözlerine Büyükelçi Nabi Şensoy’un sessiz kalması ise dikkat çekti.

Büyükelçi toplantıyı terketmeliydi

Fener Rum Patriği Bartholomeos onuruna ABD’de verilen yemekte ABD Dışişleri Bakanı Clinton’un Bartholomeos’a “Ekümenik” şeklinde hitap etmesine sert tepki geldi. Bartholomeos’un katıldığı toplantılarda alınan kararların  Başbakan Erdoğan’ın ABD gezisinde gündeme geleceğini ifade eden CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, “Anlaşılan o ki Başbakan ABD’den yeni açılımla gelecek. Ruhban okulu ve ekümeniklik açılımı” dedi. CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı da Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy’a tepki gösterdi. Şensoy’un Clinton’un yaptığı konuşmaya tepki göstermemesinin Türkiye Devleti için büyük bir yanlış olduğunu belirten Şensoy,şunları kaydetti:

Protesto etmesi gerekirdi

“Büyükelçinin bırakın o toplantıyı derhal terk etmesi gerekirdi. Türkiye’nin kurucu anlaşması olan Lozan’a aykırı istekler ve konuşmaların yapılmasını protesto etmesi gerekirdi. Bu iktidara kadar Büyükelçiler bu tür tepkileri gösterdiler. ”

Yeni açılım yolda

Fener Papazı’nın gezisine tepki gösteren araştırmacı-yazar Aytunç Altındal ise, sırada “Patrikhane açılımı” olduğunu söyledi. Altındal şunları kaydetti: “Papandreu Türkiye’ye geldiğinde Fener Rum Patriği ile görüştü ve ABD’ye gitmesi yönünde telkinlerde bulundu o da şimdi ” Patrikhane açılımı “ için çalışmalar yapıyor. Kendilerine verilen rolü, kendilerine verilen yol haritasını uyguluyorlar. Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması konusunda çalışmalar hızlanıyor fakat Ekümenik konusunda Türkiye’de verilen bir mahkeme kararı var ve önce bu kararı ortadan kaldırmaları gerekiyor.”

Fener Papazı ile birlikte kürsüye çıkan Hillary Clinton, “Patrik Bartholomeos’u sadece 300 milyon Ortodoks Hristiyanın lideri olarak değil, aynı zamanda hoşgörü temsilcisi olarak karşıladıklarını” söyledi. (Haber: Sümeyra YILMAZ-YENİÇAĞ)

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=25937



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,537 µs