En Sıcak Konular

IRAKLI KADINLARIN YÜREK SIZLATAN DRAMI

7 Kasım 2009 12:10 tsi
IRAKLI KADINLARIN YÜREK SIZLATAN DRAMI Demokrasi adına işgal edilen Irak’ta kocaları öldürülen binlerce kadının çocuklarını geçindirmek için kötü yola düştüğü ortaya çıktı.

Önce vatan sonra namus gitti!..

‘ÖZGÜRLÜK ve demokrasi’ diyerek Irak’ı işgal edip kan, gözyaşı ve ölüm getiren Amerika, bir insanlık suçuna da imza attı. Eşleri öldürülen, ırzlarına geçilen binlerce Iraklı kadın çaresizlikten kötü yola düştü.

IRAKLI kadınların yürek sızlatan dramı, Filistin’deki El Kuds gazetesine de yansıdı. Kendini satmak zorunda kalan Vedade Betrad adlı kadın, “Ailelerimizi geçindirmek için ölümü göze alıp bu işi yapıyoruz” dedi.

ABD işgali fuhuşa zorladı
Demokrasi adına işgal edilen Irak’ta kocaları öldürülen binlerce kadının çocuklarını geçindirmek için kötü yola düştüğü ortaya çıktı. Kadınların anlattıkları yaşanan dramı tüm çıplaklığıyla göz önüne seriyor  

Amerikan güçleri tarafından 2003 yılında işgal edilen Irak’ta dram üstüne dram yaşanıyor. İşgalle birlikte Iraklıların önce vatanlarını sonra da namuslarını kaybettiği ortaya çıktı. Ülkede binlerce kadının iş bulamadığı ve bu nedenle hayat kadınlığı yapmak zorunda kaldığı belirtildi. Filistin’deki El Kuds gazetesinde, Irak’ta hayat kadını olarak çalışanlarla yapılan mülakatlarla oluşturulan bir makalede, kocaları işgalde öldürülen bir çok kadının ailelerini geçindirmek için hayat kadınlığı yapmaktan başka çarelerinin olmadığı kaydedildi. Bu kadınlardan biri olan Vedade Betrad adlı kadınla görüşen muhabir, kadının kocasının ölümünden sonra, üç kızına bakmak ve evin ihtiyaçlarını karşılamak için bir çok iş başvurusu yaptığını ancak kadınların sadece fiziki olarak değerlendirildiğini yazdı.

Durum kötüye gidiyor
Amerikan işgali altında bulunan Irak’ta iş ararken kötü yola düşen çok fazla kadın olduğunu ve işverenlerin de kadınların durumunu suiistimal ettiğini kaydeden Vedade Betrad, şunları söyledi: “Ailemin geçimini sağlamak bana düşüyordu. İş başvurularından bir sonuç alamayınca ve durumuzun her gün kötüye gitmesinden dolayı hayat kadınlığına başladım. Irak’ta binlerce kadın kendi gerçek kimliğini saklayarak hayat kadınlığı yapıyor.” Kadınların çok zor iş bulabildiğini söyleyen ve hükümetin destek vermesini isteyen Vedade Betrad, “Ailelerimiz geçindirmek için ölümü göze alarak bu işi yapıyoruz” dedi.

İşgalin başladığı 2003 yılından bu yana ülkede 5 milyonu aşkın yetim çocuk ve yaklaşık 2 milyon kadın dul kaldı. Binlerce kadın, çocuklarının geçimini sağlamak onur kırıcı işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Ülkede halkın yüzde 75’i fakirlik sınırında bulunuyor. 6 milyondan fazla insan açlık sorunu çekiyor. İşgal güçlerinin yaptığı baskı ve şiddet ise sınır tanımıyor. 

5 milyon çocuk yetim, 2 milyon kadın dul kaldı
Amerikan işgali Irak halkı için kaos, çatışma, ölüm, acı ve göz yaşından başka bir şey getirmedi. İşgal ile birlikte 2 milyon Iraklı hayatını kaybetti. Ülkede 5 milyonu aşkın yetim çocuk ve yaklaşık 2 milyon kadın dul kaldı. Halkın yüzde 75’i fakirlik sınırında bulunuyor. 6 milyondan fazla insan açlık sorunu çekiyor. İşgal nedeniyle yaklaşık 3 milyon Iraklı vatanlarını terk etmek zorunda kaldı. 14 yaş altındaki çocukların yüzde 15’inin ise çocuk işçi. Bu durum ülkenin geleceği için büyük bir tehlike oluşturduğu kaydediliyor.

Kaynak. Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=25938

 



Bu haber 931 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,556 µs