En Sıcak Konular

BÜYÜKANIT'TAN İLGİNÇ SÖZLER

6 Kasım 2009 22:49 tsi
BÜYÜKANIT'TAN İLGİNÇ SÖZLER Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, danışmanlığını yaptığı Beykent Üniversitesi’nde düzenlenen “Türkiye-Suriye-Irak Üçgeni” konulu konferansa katıldı.

Emekli olduktan sonra açıldı

1 Mart tezkeresinin reddedilmesi ile ABD büyük bir şok yaşadı. Tezkere geçseydi TSK, Irak’ın kuzeyinde belli bir bölgeye kadar girecekti. Yaklaşık 13 kilometrelik bir bölge. Türkiye’nin kimsenin toprağını işgal etme gibi bir niyeti yok ama girseydik o bölgeyi kontrolümüz altına alsaydık Barzani’ye böyle kızmanın lüzumu kalmazdı.
Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, danışmanlığını yaptığı Beykent Üniversitesi’nde düzenlenen “Türkiye-Suriye-Irak Üçgeni” konulu konferansa katıldı. Büyükanıt burada yaptığı kısa konuşmada Türkiye’nın Suriye ve Irak ile ilgili ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu.  Suriye ile 1999 sonbaharında bir kriz yaşandığını anlatan Yaşar Büyükanıt, “Bu kriz Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kontrollü olarak çıkarılmış ve kontrol edilebilmiş bir krizdir. Başbakan o sırada Mesut Yılmaz’dı. Planı ana hatlarıyla anlattım. Bana, ’Bu savaş çok kanlı olmaz mı?’ diye sordu. Ben dedim ki, ’Sayın Başbakan kansız savaş olmaz” şeklinde konuştu. Bu konuyla ilgili bir hatırayı paylaşan Büyükanıt şunları söyledi: “Mısır’a yaptığım bir ziyarette Hüsnü Mübarek’le de görüştüm. Bu kriz esnasında Hüsnü Mübarek arabuluculuk yapmıştı. Mübarek’e ’Krizden sonra Suriye Cumhurbaşkanı ile görüştünüz mü?’diye sordum. ’Evet’dedi. ’Nasıl bir haleti ruhiyeye sahipler?’diye sorduğumda Mübarek, ’Ben Esad’a açıkça sordum. Türkiye taarruz ederse ne yapacaktınız? Esad’ın cevabı ’Yapacağımız hiçbir şey yok. Bir demet çiçek alıp Türkleri bekleyecektik.’ olmuş.”

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=25903
 



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,215 µs