En Sıcak Konular

ABD TARLADA ÇALIŞAN ÇOCUKLARI BOMBALADI

6 Kasım 2009 22:40 tsi
ABD TARLADA ÇALIŞAN ÇOCUKLARI BOMBALADI AFGANİSTAN’daki ABD işgal kuvvetleri, bir katliama daha imza attı. Helmand eyaletinde bir köyü bombalayan işgal kuvvetleri, çoğu çocuk toplam 11 sivili öldürdü.

Amerika çocukları katletti

AFGANİSTAN’daki ABD işgal kuvvetleri, bir katliama daha imza attı. Helmand eyaletinde bir köyü bombalayan işgal kuvvetleri, çoğu çocuk toplam 11 sivili öldürdü.

ABD savaş uçakları tarlada çalışan çocukları bombaladı
Afganistan’ın Helmand eyaletinde bir köye bomba yağdıran işgal kuvvetleri, çoğu çocuk toplam 11 sivili öldürdü. Olayın duyulması üzerine sokaklara çıkan yüzlerce kişi, Amerika’ya lanet okudu

Tarlada çalışırken üzerlerine bomba yağdırılan çocukların parçalanmış cesetleri yürek dağladı. Bir gösterici gözyaşları içinde “Bunlar Taliban mı” diye sordu.
Afganistan’daki işgal kuvvetleri, bir katliama daha imza attı. Helmand eyaletinin başkenti Leşkergah’a düzenlenen hava saldırısında Korkasyen köyüne bomba yağdırıldı. Saldırıda 6’sı çocuk toplam 11 sivil hunharca katledildi. Saldırının düzenlendiği Korkasyen köyünde yaşayanlar, öldürüllerin cesetlerini Leşkergah’daki hükümet binasına götürdü. Ölenler arasında parçalanmış çocuk cesetleri yürek dağladı.

Dört yeğenini kaybetti
Abdul Raşin adlı köylü, sivillerin tarlalarında hasat yaptıkları sırada saldırıya uğradıklarını söyledi. Helmand vilayeti yönetimi sözcüsü Davud Ahmedi de hava saldırısının ABD ordusu tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Saldırıdan sonra sokaklara çıkan yüzlerce kişi katliamı protesto etti. Leşkargah’da, cenaze töreni için sokaklarda toplanan yaklaşık 300 kişi, hükümet ve ABD aleyhtarı sloganlar attı. Afganistan’ın güneyinde göstericiler arasında pek görünmeyen kadınlar da, bu eyleme katıldı. Göstericiler, kurbanların bir tarlada çalışırken hava saldırısına maruz kaldıklarını dile getirdi. Bir gösterici gözyaşları içinde “Bunlar Taliban mı” diye sordu. Muhammed adlı bir kişi de, hava saldırısında 4 yeğenini kaybettiğini belirtti.

Brown’a baskı artıyor
Birleşmiş Milletler, bu yılın ilk 7 ayında Afganistan’da bin 500 sivilin öldüğünü belirtiyor. Bu arada işgal kuvvetlerinin Afganistan’daki kayıpları artıyor. Önceki gün 5 kayıp veren İngilizlerden sonra dün de bir ABD askeri öldürüldü. Beş askerin kaybı İngiltere’yi ayağa kaldırdı. Ülkede Başbakan Gordon Brown’un Afganistan stratejisi sorgulanmaya başlandı. Konuya geniş yer veren İngiliz basını, Brown’a baskının artacağına dikkati çekti.

Birleşmiş Milletler’den zorda bırakan karar
Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Birleşmiş Milletler’in görevlilerini hedef alan saldırısının ardından BM, bu ülkede görevli 600 kadar personelini çekme kararı aldı. BM sözcüsü Alim Sıddıki, personelin gelecek haftalar içinde ülke içinde ve dışındaki daha güvenli bölgelere nakledileceğini söyledi. Taliban, 28 Ekim’de Kabil’deki bir misafirhaneye gün ağarmadan düzenlediği saldırıda 5 BM personeli hayatını kaybetmişti. Bu arada Birleşmiş Milletler, son 3 yılda en az 50 mavi berelinin, BM barış gücü görevleri sırasında cinsel taciz suçu işlemekten cezalandırıldığını açıkladı. BM, kendi ülkelerince bu kişilere askeri rütbe indiriminden 8 aya kadar hapis cezaları verildiğini belirtti.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=25876

 



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,429 µs