En Sıcak Konular

DOMUZ GRİBİ'NE KARŞI TAKVİYE İLAÇ VE VİTAMIN DESTEĞİ

6 Kasım 2009 11:39 tsi
DOMUZ GRİBİ'NE KARŞI TAKVİYE İLAÇ VE VİTAMIN DESTEĞİ Domuz gribi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yayılmaya devam ediyor. Şimdi sağlığımıza daha fazla özen göstermemiz gerekiyor. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olursanız, domuz gribini önleyebilirsiniz.

Vitaminlerle ve takviye ilaçlarla domuz gribinden nasıl korunursunuz?

Domuz gribi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yayılmaya devam ediyor. Şimdi sağlığımıza daha fazla özen göstermemiz gerekiyor. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olursanız, domuz gribini önleyebilirsiniz. Ehow.com sitesinde yer alan habere göre, aşağıdaki vitaminleri ve takviye ilaçları kullanarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz:

1. Vücudunuzdaki antimikrobiyal ajanların üretimini artırarak H1N1 gribine karşı bağışıklığınızı geliştiren D vitamini kullanın. Bu antimikrobiyaller, domuz gribi ve diğer grip türleriyle savaşabilir. Grip mevsimi kış olduğu ve güneş yüzünü pek göstermediği için yıllık D vitamini seviyesinin de en az olduğu döneme rastlıyor. Bağışıklığınızı güçlendirmek için günde 2000-5000 mg D vitamini alın. D vitamininin en iyi şekli D3 vitamini kullanmaktır.

2. C vitamini, gribe ve soğuk algınlığına yol açan virüslerin mukozaya yapışmasını ve çoğalmasını önlediği ve vücut direncini artırdığı için özellikle kış aylarında daha çok tüketilmesi gereken bir vitamin. Yediğiniz yiyeceklerle ya da takviye ilaçlarla günde 200 mg C vitamini alabilirsiniz.

3. Domuz gribi mikroplarını tahrip eden E vitamininden günlük 100-400 mg alabilirsiniz. Çünkü yiyeceklerle gerekli E vitaminini karşılamanız çok zor.

4. Bağışıklık yanıtını artırmak için A vitamini bakımından zengin gıdalar tüketin. Ancak, A vitaminin fazlası zehirleyici olabilir, bu nedenle A vitamini hapından uzak durun. Bunun yerine havuç yiyin. Eğer hamileyseniz A vitamini içerken özellikle dikkat edin, yüksek miktarda A vitamin anne karnındaki bebeğe zarar verir.

5. P vitamini (bioflavonoid)içeren gıdalar yemelisiniz. Bunlar hücre reseptör alanıyla dolu olduğu için H1N1 mikropları hücrelerinize girip enfeksiyona neden olamaz. Bioflavonoidler yeşil çayda, bitter çikolatada, biberlerde, sarımsakta, asitli meyvelerde ve yaban mersininde bol miktarda bulunuyor. En iyi sonuç için, bunları C vitamini ve kalsiyum bakımından zengin yiyeceklerle beraber tüketin.

6. Çinko takviyesi alın. Çinko sadece bağışıklık yanıtını artırmıyor, ayrıca bağışıklık sisteminizi domuz gribiyle daha saldırganca savaşır hale getiriyor. Günde 15 ile 25 mg arasında tüketebilirsiniz, 75 mg'ın üzerine çıkılmaması gerekiyor. Çünkü, fazlası bağışıklık sisteminizi güçsüzleştirebiliyor.

 

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/domuz-gribinden-koruyan-takviye-ilaclar-neler-142812.htm



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,956 µs