En Sıcak Konular

ABD ÜSSÜ'NE SALDIRI:12 ÖLÜ

6 Kasım 2009 11:26 tsi
ABD ÜSSÜ'NE SALDIRI:12 ÖLÜ ABD’nin Irak ve Afganistan’a intikal edecek askerlerin toplandığı üs olarak bilinen Fort Hood üssündeki saldırıda 12 kişi öldü, 31 kişi yaralandı.

Saldırgan, profesyonel psikolojik destek görevlisi ve yaşıyor

         Teksas eyaletindeki Fort Hood askeri üssünde 12 askerin ölümü, 31’inin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı düzenleyenin yaralı olarak yakalandığı, daha önce şüpheli olarak gözaltına alınan iki askerin de sorgularından sonra serbest bırakıldığı bildirildi.
         Üs sözcüsü Korgeneral Bob Cone, saldırıdan sorumlu tutulan Binbaşı Malik Nadal Hasan’ın daha önceki açıklamalardakinin aksine ölmediğini, yaralı olarak yakalandığını ve halen gözaltında bulunan Hasan’ın sağlık durumunun istikrarlı olduğunu söyledi.
         Cone, “soruşturma halen sürüyor, ancak ilk tespitlerimize göre ateş eden sadece bir kişi. O da ölmedi ve şu anda gözaltında” dedi.
         Hasan’a birden fazla kurşunun isabet ettiğini belirten Cone, saldırganın daha önce öldüğü yönündeki açıklamının nedenini bilemediğini ifade ederek, ancak saldırıda ölenlerin sayısının 12 olduğunu teyid etti.
         Öte yandan, orduda psikiyatrist olarak çalışan Hasan’ın internet yazışmalarında intihar bombacılığı ve benzeri tehditlerin dile getirilmesi nedeniyle yaklaşık 6 ay önce yetkililerin dikkatini çektiği bildirildi.
         Hasan’ın 6 yıldır Washington’daki Walter Reed Ordu Tedavi Merkezi’nde görevli olduğunu belirten yetkililer, buradaki performansından memnun olunmaması nedeniyle temmuz ayında Fort Hood’a transfer edildiğini söyledi.
         Daha önce ise, Hasan’ın denizaşırı göreve gideceği için üste bulunduğu ileri sürülmüştü.
         Birlikte çalıştığı arkadaşlarına göre Hasan, Başkan Barack Obama’nın Afganistan ve Irak’taki askerleri geri çekeceğini umuyor, savaştan yana olan arkadaşlarıyla tartışmalarında da bu yöndeki fikrini şiddetle savunuyordu.
         ABD’nin Irak ve Afganistan’a intikal edecek askerlerin toplandığı üs olarak bilinen Fort Hood üssündeki saldırıda 12 kişi ölmüş, 31 kişi yaralanmıştı.

OBAMA: ŞİDDETİN DEHŞET VERİCİ DIŞAVURUMU

         ABD Başkanı Barack Obama, Teksas eyaletindeki Fort Hood Askeri Üssü’nde 12 askerin ölümü, 31’inin yaralanmasıyla ilgili saldırıyı, “şidetin dehşet verici yansıması”  olarak değerlendirdi.
         Barack Obama, yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin tüm ayrıntıları henüz bilmediğini, ancak hükümetin konuyla ilgili her sorunun yanıtını bulacağını vaadetti.
         Amerikan askerlerinin, ülkelerinden uzakta, denizaşırı bölgelerde ölmelerinin bir trajedi olduğunu belirten Obama, ancak askerlerin kendi ülkesindeki bir üste ölmelerinin çok daha dehşet verici olduğunu söyledi.

 

KAYNAK: Milliyet Gazetei,http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1158819&Date=06.11.2009&b=Saldirgan,%20profesyonel%20psikolojik%20destek%20gorevlisi%20ve%20yasiyor&KategoriID=19

 



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,837 µs