En Sıcak Konular

BARIŞA BİR ADIM KALA PKK VE DTP'DE İÇ ÇEKİŞMELER

5 Kasım 2009 16:36 tsi
BARIŞA BİR ADIM KALA PKK VE DTP'DE İÇ ÇEKİŞMELER PKK ve DTP’de iç çekişmeler almış başını gidiyor.Söz konusu iç çekişmelerin yaşandığı PKK’ya bağlı derneklerden birisi de Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAD)...

Türkiye’ye Kandil’den inen ve Mahmur’dan gönderilen “Barış Grupları”nın 19 Ekim’de Habur Sınır Kapısı’ndan üniformalarla giriş yapması ve provokasyon, ajitasyon kokan karşılamalar, kutlamaların toplumda çeşitli kesimlerden tepkilere yol açtığı kadar DTP içerisinde de iç anlaşmazlıklara yol açtığı, yapılan toplantılarda yöneticiler arasında yoğun tartışmalar yaşandığı, karşılıklı suçlamalarla bazı üyelerin partiyi terk etme tehdidinde bulundukları bilinenler arasında yer alıyor. Avrupa’dan gelecek olan grupla ilgili olarak da henüz kesin bir tarihin belli olmadığı, dönüşlere bir süre ara verildiği söyleniyor. Bu ara vesilesiyle PKK ve DTP’nin yürüyecekleri yol konusunda bir karar vermesi bekleniyor. Ancak ne PKK, ne de DTP’nin verecekleri kararla ilgili ciddi bir tavır içerisinde oldukları sanılmıyor. Çünkü PKK ve DTP’de iç çekişmeler almış başını gidiyor.
Söz konusu iç çekişmelerin yaşandığı PKK’ya bağlı derneklerden birisi de Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAD). Örgüt üyesi sıfatıyla hapiste bulunanların ailelerine destek olmak ve sorunlarıyla ilgilenmekle yükümlü olduğu sanılan derneğin esas görevini yerine getiremediği, yöneticiler arasında büyük anlaşmazlıkların yaşandığı, gerçekleştirilen toplantılarda kişisel husumetlere dayanan kavgaların gündeme geldiği kaydediliyor. Dernek içerisinde ahlaki yönden de boyutsuz ilişkilere rastlanıyor. Hatta bir TUAD yönetim kurulu üyesinin örgüt ahlakına ters düşen ilişkiler yaşaması, bu anlamda diğer üyelere kötü örnek teşkil etmesi, bu tarz ilişkilerin dernek faaliyetlerine zarar vermesi ve derneğe üye olan kişileri rahatsız etmesi, TUAD’da bulunan yöneticiler arasında nifak yaratması, bahse konu olayların dernek çalışmalarını aksatması gibi nedenlerle örgütün kadın yapılanması sorumlusuna şikayet edildiği belirtiliyor. Uygun olmayan ilişki yaşadığı söylenen yöneticinin sadece uyarılmakla da kalmayıp, hakkındaki soruşturma tamamlanana kadar TUAD faaliyetlerinden uzaklaştırıldığı bildiriliyor.
Bu arada DTP’de yaşanan karışıklıklar da had safhaya ulaşmış durumda görünüyor. Parti çevrelerinde ise özellikle DTP Eş Başkanı Ahmet Türk’ün, bazı milletvekilleri ve kariyer peşinde koşan şahıslar tarafından devlet yetkilileriyle yaptığı görüşmeler nedeniyle sürekli eleştirildiği, Türk’ün ruhsal durumunun bozulduğu ve partiden istifa etmeyi bile düşündüğü, PKK tarafından sonsuz destek verilen bir kişi olsa bile artık dayanacak gücünün kalmadığı, parti içindeki grup başkan vekillerinin Ankara’da görevlerinin başında durmayıp, fırsat buldukça Diyarbakır’a giderek şov yapma peşinde oldukları konuşuluyor.
Durum o ki DTP’nin halkın sorunlarına çözüm bulmak yerine kendi sorunlarıyla başının dertte olduğu anlaşılıyor. Sağlam bir duruş sergileyemeyecek kadar aciz olan partinin Kürtlerin sorunlarıyla nasıl ilgileneceği, Ahmet Türk’ün iyi niyetli çabalarının işe yarayıp yaramayacağı, merak edilenler arasında yer alıyor.
Barışa bir adım kala, PKK ve DTP, kendi meselelerine dalmış durumda görünüyor. Açılım sürecinden ne kadar yararlanacakları da anlaşılabilmiş değil. Gelecek günlerde bakalım daha ne kavgalar, tartışmalar ve çekişmeler yaşanacak. İzleyelim ve görelim.

Helin Demir
helindem@mynet.com



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,380 µs