En Sıcak Konular

PAPAZ BARTHOLOMEOS ONURUNA TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDE YEMEK

4 Kasım 2009 23:09 tsi
PAPAZ BARTHOLOMEOS ONURUNA TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDE YEMEK LOZAN Antlaşması’na göre Fatih Kaymakamlığı’na bağlı sıradan bir din adamı statüsündeki Fener Papazı Bartholomeos’a ekümeniklik iddiasına rağmen onuruna büyükelçilik konutunda yemek verilmesi büyük tepki çekti.

ABD’de mide bulandıran yemek!..


LOZAN Antlaşması’na göre Fatih Kaymakamlığı’na bağlı sıradan bir din adamı statüsündeki Fener Papazı Bartholomeos’a ekümeniklik iddiasına rağmen onuruna büyükelçilik konutunda yemek verilmesi büyük tepki çekti.

Müftüye de yemek verir mi?
ABD Başkanı Obama ile görüşmeden önce Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy’la da görüşen Bartholomeos’a yapılan özel muamele, “Fatih Müftüsü gelse onuruna yemek verir misiniz?” yorumlarına yol açtı.

Sevr’i hortlatma planı
ALİ İhsan Köktürk (CHP): Obama’nın istediği adımlar birer birer atılıyor. Patriğin temaslarına da bu açıdan bakılmalı. Bunlar, Lozan’ı delme planının parçaları...

HAZIM Zeki Sergi (Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı): Türkiye üzerine sinsi oyunlar oynanıyor. Bu, ekümeniklik iddiasını millete hazmettirme süreci!

Lozan’a göre sıradan bir kilise papazı
LOZAN Anlaşması’na göre patrikhane dini kurum statüsünde ve sadece İstanbul’daki Ortodoks cemaatin dini işlerine bakma konusunda yetkili. Statü olarak Fatih Kaymakamlığı’na bağlı olan  patrikhanenin durumu, Lozan Anlaşmasının 38-44. maddelerinde belirtiliyor. Papaz bu maddeleri de açıkça çiğniyor.

Papaz Barto onuruna büyükelçiden yemek
BM Temsilcimiz Apakan, Lozan Antlaşması’na göre Fatih Kaymakamlığı’na bağlı sıradan din adamı statüsünde olan Bartholomeos onuruna yemek verdi

Lozan Antlaşması’na göre dini bir kurum statüsünde olan Fener Kilisesi’nin papazı Bartholomeos’un ABD’deki fitne turunda devlet başkanları gibi ağırlandı. Bu da yetmezmiş gibi büyükelçilikte onuruna yemek verildi. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, Bartholomeos ile görüştü. Bartholomeos, çeşitli temaslarda bulunmak üzere yerel saatle önceki gece Washington’a geldikten sonra, ilk görüşmesini Büyükelçi Nabi Şensoy ile yaptı.

Nezaket ziyaretiymiş
Büyükelçi Şensoy’un Patrik Bartholomeos’u büyükelçilik binasının kapısında karşılamasının ardından, görüşmeye geçildi. Nezaket ziyareti niteliği taşıyan görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmenin başında basın mensuplarının kısa süre görüntü almasına izin verildi, açıklama yapılmadı. ABD başkanı Barack Obama ile görüşecek olan Barto, ardından Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan da Fener Rum Kilisesi papazı Bartholomeos onuruna New York’ta büyükelçilik konutunda hafta sonunda bir yemek verdi.

Talepler yerine getiriliyor
Ekümenik iddiasındaki papaza ABD’de verilen yemek, büyük tepki topladı. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye’den yapmasını istediği bütün taleplerin birer birer yerine getirildiğine dikkat çekerek, Bartholomeos’un temaslarına bu açıdan bakılması gerektiğini belirtti. Kaygılarının, bu süreç içinde somutlaştığını vurgulayan Köktürk, “AKP, Türkiye’yi kuruluş felsefesinden hızla uzaklaştırıyor. Lozan’ı kabul etmeyen çevrelerin Türkiye’ye dayatmak istedikleri hedefler ödünlerle hayata geçiriliyor. Ulusal onurumuza, ulusal çıkarlarımıza bağdaşmayan her türlü gelişmeye karşı Türk halkının ciddi bir karşı duruşu olacaktır”dedi.

Sinsi planların bir parçası
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi de, Bartholomeos’a ABD’de gösterilen özel ilginin Türkiye üzerinde oynanan oyunların bir parçası olduğunu söyledi. Bartholomeos’a uygulanan özel muameleye tepki gösteren Sergi, şunları kaydetti: “Ülke üzerindeki bu sinsi planlar merhale merhale sürdürülüyor. Türk halkına da yavaş yavaş bunları alıştırıyorlar. Ekümenik iddiasını millete hazmettirme süreci işliyor. Bu konuda tüm yetkilileri uyarıyoruz. ”
Öte yandan Fener Rum Kilisesi Papazı Bartolomeus, Washington Post gazetesine, kendini öven haberler yaptırdı. Gazete ‘çevre lobicisi’ olarak tanıttığı Barto’yu
‘ekümenik’ ilan etti.

Obama’dan papaza tam destek!
ABD Başkanı Barack Obama, Fener papazı Bartholomeos ile Beyaz Saray’da bir görüşme yaptı. Beyaz Saray’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “Başkan Obama, küresel konuma sahip bir lider olan ‘Ekümenik’ Patrik’in misyonuna ve İstanbul’daki Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılmasına olan desteğimizi pekiştirdi” ifadesi kullanıldı.

Fener kilisesi papazı Bartholomeos, ABD Başkanı Obama’yla bir araya gelmeden önce Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Şensoy ile görüştü.

Lozan Antlaşması’nı açıkça çiğniyor
Fener Rum Kilisesi Papazı Bartholomeos, her gittiği yere de ekümenik sıfatını kullanarak gidiyor. Bizim hukukumuza göre papaz, Fatih Kaymakamlığı’na bağlı sıradan bir devlet memuru. Devlet memurları bulundukları yeri izinsiz terk edemez. Ama Barto, kimseyi takmadan geziyor. ABD’yi adeta ayak yolu yaptı. Lozan’a göre patrikhane dini bir kurum statüsünde. Ve sadece İstanbul’daki Ortodoks cemaatin dini işlerine bakacak. Lozan Antlaşmasının 38 ile 44.maddeleri arasında şöyle yazıyor: Patrik Türk vatandaşı olacak. Sen Sinod’a yani meclislerine Türk vatandaşı olmayan kimse alınmayacak. Hatta adayların Türk hükümetince onaylanması gerekiyor. (Haber: Sümeyra YILMAZ-Yeniçağ)

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=25732

 



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,457 µs