En Sıcak Konular

SOROS'UN KUKLALARI GÖREV BAŞINDA

4 Kasım 2009 22:44 tsi
SOROS'UN KUKLALARI GÖREV BAŞINDA Soros’un fonlarıyla tezgahlanan oyun bu kez ülkemizde sahneleniyor. Bir grup sözde sivil toplum kuruluşu, halkı TSK’ya karşı kışkırtmak için Taksim’de eylem yaptı.

Soros yanlıları, halkı TSK'ya karşı kışkırttı

ABD’nin ’renkli’ devrim ihracında kullandığı Yahudi spekülatör Soros’un fonladığı sözde sivil toplum kuruluşları, eylem planını bahane ederek sokağa döküldü. Beyoğlu’nda slogan atarak yürüyen 500 kişilik grup, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un görevden alınmasını istedi.

Sorosçular, halkı TSK’ya karşı kışkırtmak için sokaklarda

Yahudi Soros’un fonlarıyla tezgahlanan oyun bu kez ülkemizde sahneleniyor. Bir grup sözde sivil toplum kuruluşu, halkı TSK’ya karşı kışkırtmak için Taksim’de eylem yaptı

İrtica ile Mücadele Eylem Planı tartışmalarını fırsat bilen bir grup sözde sivil toplum kuruluşu, ünlü Yahudi spekülatör George Soros’un taktiğini devreye soktu. Genç Siviller ile gayri milli eylemleriyle tanınan bazı sendika ve derneklerin öncülüğünde kendilerine “Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu” adını veren bir grup,  vatandaşları Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) karşı kışkırtmak için sokaklara döküldü. Taksim Tünel Meydanı’nda  yaklaşık 500 kişi, ellerinde “Darbeciler Yargılansın” pankartlarıyla, “Darbeye Karşı Omuz Omuza”, “Ya Darbeciler Ya Demokrasi Kazanacak” ve “Darbeciler Halka Hesap Verecek” sloganları eşliğinde Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü. Sözde sivil toplum kuruluşu üyeleri, İrtica ile Mücadele Eylem Planı başlıklı belgeyi hazırladığı öne sürülen Albay Dursun Çiçek ve darbe hazırlığı yapan subaylara destek verdiğini iddia ettikleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un istifa etmesini istedi.

‘Başbuğ görevden alınsın’ çağrısı
Grup adına bir açıklama yapan Zeynep Tambay,  TSK içinde darbe planlayan grubun, siyasal alanı baskı, silahlı mücadele, provokasyon ve suikastlarla biçimlendirme çabasının bir kez daha ortaya çıktığını idda etti. Tambay, darbe karşıtları olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un görevden alınmasını ve cuntacıların yargılanmasını istediklerini belirtti.  Eyleme, Genç Siviller, Devrimci Sosyalist İşçiler Partisi, DTP, Sosyalist İktidar Partisi, Özgürlük Hareketi, Emekçi Hareket Partisi ve Mazlum-Der’in de aralarında bulunduğu sözde sivil toplum kuruluşları  destek verdi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kendilerine Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu adını veren bir grup sözde sivil toplum kuruluşu üyesi, önceki akşam Taksim’de eylem yaptı. Genç siviller ve DTP’nin de destek verdiği eylemde grup, İrtica ile Mücadele Eylem Planı adı altında Türk Silahlı Kuvvetleri’ni protesto etti.

El attığı her  ülkeyi karıştırdı
ABD’nin sözde demokrasi operasyonlarında hep başrolü oynayan ünlü Yahudi spekülatör George Soros, bugüne kadar el attığı her ülkeyi karıştırmasıyla tanınıyor. Yugoslavya ve Ukrayna gibi Doğu Avrupa ülkelerine yaptığı mali yardımın tutarı BM yardımını aşınca infial yaratmıştı. Bazı kesimlerin ’Kapitalist Lenin’ benzetmesi de yaptığı Soros’un adı, önce Sırbistan’da Miloseviç’i deviren ayaklanmada, sonra sırasıyla Gürcistan, Ukrayna ve Kırgızistan’da yaşanan halk hareketlerinde duyuldu.   İran’da çıkan ayaklanmalarda da onun imzası vardı. Türkiye’de de birçok sözde sivil toplum hareketine para aktaran Soros, 2006 yılında Türkiye’ye 8 milyon dolar aktardığını itiraf etmişti. TESEV’in de aralarında bulunduğu bazı sözde sivil toplum kuruluşlarının Soros tarafından fonlandığı iddia edilmişti. (Haber: Salim YAVAŞOĞLU-Yeniçağ)

Türk Ordusu
 
Türk ordusu, M.Ö. 209 yılında, tam 2218 yıl önce Tanrıkut Motun tarafından kuruldu. Tanrıkut Motun (Mete), rehin verildiği Yüeçilerden kaçıp kurtularak büyük bir ordu kurdu. Islık çalan bir ok icat etti ve devamlı atış talimleri yaptırarak ordusunu demir bir disiplinle yetiştirdi. Motun komutasındaki ordu kısa zamanda devlet yönetimini ele geçirdi ve Motun tam 35 yıl Türk Hun Devleti’ni yönetti. Sarıırmak’ın kuzeyinde Kore’den Hazar Denizi’ne dek büyük bir imparatorluk kuran Motun 320.000 kişilik ordusuyla Çin’i bozguna uğratarak vergiye bağlamış; kuzeyde yay çeken bütün kavimlerle Türkistan’daki 26 şehir devletçiğini birleştirmiştir. Türk ordusunun kurucusu Motun, bütün Türkleri bir bayrak altında toplamış ve kutlu Turan ülküsünü de gerçekleştirmiştir. Bundan dolayı o, Türk efsanelerinde Oğuz Kağan diye anılmış ve bütün Türklerin atası kabul edilmiştir.
Motun’un çelik elleriyle kurulan Türk ordusu 2200 yıldır, kanatlanmış atlarıyla doğudan batıya doğru akıp durmuştur. Kaşgarlı’nın kuş kanatın er atın (kuş kanadıyla er atıyla) dediği erler bu ordunun erleridir. Yahya Kemal’in bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik / bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik dediği atlılar bu ordunun süvarileridir. İstemi Kağan’ın öldüğü 576 yılında bu ordunun bir ucu Büyük Okyanus’ta, bir ucu Kırım yarımadasındaydı. Ak Azman atına binerek düşmanı mızraklayan, kâh Çin içlerine dalan kâh atını Ceyhun’da sulayan Köl Tigin bu ordunun komutanıydı. Emevi ilerleyişini Ceyhun’da durduran, 724’teki Yevmül-atş (susuzluk günü) muharebesinde Arapları susuzluktan kıran, 728’de Semerkant yakınlarındaki Kemerce kalesini tam 58 gün kuşattıktan sonra teslim alan Türk hakanı Sulu Kağan bu ordunun komutanlarındandı. Bağdat halifesini Büveyhî eşkıyasından kurtaran Tuğrul Bey, Malazgirt’te Bizans’ı dize getiren Alparslan, Kosova’da şehit düşen Murat Hüdavendigâr, Niğbolu’da  “bre Doğan!”  diye haykıran Yıldırım, Edirnekapısı’ndan Ayasofya’ya yürüyen Fatih, bütün Orta-Doğu’yu Osmanlı Türk yurdu yapan Yavuz bu ordunun komutanlarıydı. Temür bu ordunun başında İzmir’e, Babür bu ordunun başında Hindistan’a yürüdü. İstanbul’dan çıkıp Balkanlardan katılan kollarla büyüyen, sonra Avrupa’nın ortasında Kırım giraylarının ordularıyla buluşan ordu bu ordu idi. Severiz esb-i hünermend-i sabâ-reftârı / Bir perî-şekl sanem bir gözü âhû yerine (peri şekilli, ahu gözlü bir güzel yerine saba rüzgârıyla yarışan hünerli atı severiz biz) diyen Gazi Giray Han bu ordunun şair hükümdarı idi. Gazi Osman Paşa bu ordunun başında, düşmana parmak ısırtan savunmasını yaptı. Oğuz beyleri saymakla tükenmez; yer titreten Türk yiğitleri kaleme kitaba gelmez.
Derken Mustafa Kemal isimli bir bozkurt, Ergenekon’a sıkışmış bir avuç yiğitle dünyaya meydan okudu. Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır diyen adaşı ve heyecanının babası Namık Kemal’i haklı çıkardı ve Türk kanının neler yapabileceğini bir daha gösterdi. Mustafa Kemal, Fevzi Çakmak ve daha nice mucizevi kumandan Cumhuriyet ordusunu yepyeni bir ruhla yeniden şekillendirdiler. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz ve Jandarmamız, dünyanın en güçlü ordularından biri hâline geldi. 1974’te sabah jimnastiği yapar gibi Girne plajlarına çıkan, salkım salkım bulutlar gibi gökyüzünden Beşparmak dağlarına inen Türk askerini görünce bütün dünya bu ordunun kudretine bir daha tanık oldu.
Demem odur ki:
Erciyes gibi, Ağrı gibi, Tanrı Dağı gibi vakur ve sessiz duran bu ordunun sükûnetine hiç kimse aldanmasın! Bu ordunun yüreği pek, başı diktir. Erinden kumandanına bu ordu yalçın kayalar gibidir. Vatanının bir karış toprağı için ölümüne savaşır. Öyle gerilla merilla filan tanımaz. Dağdan indim, dağa çıktım martavallarına kulak asmaz. Önderdi, mönderdi, serohtu, bilmem neydi dinlemez. Ekranlarda kıkırdayanların, kikirdeyenlerin, gazete köşelerinde mürekkep yalayanların akıldanelikleri boştur. Türk ordusu, Türkiye Cumhuriyeti’ni korumakla görevlidir; vatanın ve milletin bütünlüğünü sağlamakla görevlidir. Ülkenin bütünlüğünü, cumhuriyetin niteliklerini içerden bozmaya çalışanlar da, dışardan bozmaya çalışanlar da karşılarında bu orduyu bulur. Binlerce şanlı zafer tacı ile tarihin derinliklerinden kopup gelen bu ordunun manevi varlığı bile şer odakları için kâfidir. (Ahmet B. ERCİLASUN-Yeniçağ) [2]

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi

[1].http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=25738

[2].http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=10720 

 


 



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,140 µs