En Sıcak Konular

SİYASİLERİN DOMUZ GRİBİ AŞISI TARTIŞMALARI KAFALARI KARIŞTIRDI

4 Kasım 2009 11:17 tsi
SİYASİLERİN DOMUZ GRİBİ AŞISI TARTIŞMALARI KAFALARI KARIŞTIRDI Başbakan Erdoğan AKP Grubu'ndaki konuşmasında domuz gribi aşısıyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la ters düştü.

Vatandaş şimdi ne yapsın? 
 
Siyasiler konuştu kafalar karıştı..

Başbakan Erdoğan AKP Grubu'ndaki konuşmasında domuz gribi aşısıyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la ters düştü.

Domuz gribi aşısı tartışması Meclis’e sıçradı. Sağlık Bakanı Akdağ, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın da aşı olacağını açıkladı. Ancak birkaç saat sonra Meclis’te ‘soğuk duş’la karşılaştı

Domuz gribi salgınına karşı vatandaşları aşı olmaya teşvik kampanyası yürüten Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a en ummadığı yerden darbe geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dünkü grup konuşmasında sürpriz biçimde aşı çıkışı yaparak, “İlla yaptırmalısınız diye bir kampanya sürdürülmesi yanlıştır. Cebren bu işi olmaz” dedi.

Erdoğan: Bunu hemen düzelt

Bu sözler karşısında morali bozulan ve bu hali yüz ifadesine de yansıyan Bakan Akdağ’ın, Erdoğan’dan aldığı tepki bununla da sınırlı kalmadı. Erdoğan, grup sonrası gazetecilerin aşı olup olmayacağı yönündeki sorularını yanıtlarken, yanında duran Akdağ’a, aşı olurken gazetecilere söylediklerini kastederek “Bu sabah benim haberim yokken Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte aşı olacağımı söylemişsin. Bunu hemen düzelt” dedi. Sağlık Bakanı Akdağ, Başbakan Erdoğan’a “Hayır efendim öyle değil” dedikten sonra hızla Meclis’ten ayrıldı.

‘Bakan’a katılmıyorum aşıyı düşünmüyorum’

Başbakan Erdoğan Ak Parti grup toplantısında kimseye zorla aşı yapılamayacağını ve aşı yaptırmayı düşünmediğini söyledi

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında domuz gribiyle ilgili birçok spekülasyon yapıldığına işaret etti. Erdoğan, “Ama bütün vatandaşlarıma sadece bir şeyi tavsiye ediyorum; lütfen bu süreç içerisinde öpüşmeyin. Tokalaştığınızda lütfen ellerinizi yıkayın, dezenfekte edin” dedi. Ardından aşı konusunda kendisini Meclis sırasından izleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile aynı görüşte olmadığını belirti. Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu konuda Sağlık Bakanım ile aynı düşünmüyorum. Kimseyi icbar edemeyiz (zorlayamayız). Bu konuda vatandaşım kendi isteğine bağlı olarak böyle bir yolu tercih ederse, eyvallah...Ama etmiyorsa, ’muhakkak yaptırmanız gerekir’ diye böyle bir kampanyanın sürdürülmesi doğru değil, yanlıştır. Bu konuda ebeveyn kalkıp da ’ben bunu istiyorum’ diyorsa bu olmalıdır. Çünkü otoritelerde görüyorsunuz, değişik kanaatler belirtiyor. Kimisi ‘olmalıdır’ kimisi ‘olmamalıdır’ diyor. Öyle ise yapacağımız şey, siyasi irade olarak bunu isteğe bağlı hale getirmektir. Yarın bunun faturasını siyasi iradeye kesmesin. Cebren bu iş olmaz, isteğe bağlı olur. ” Erdoğan partisinin grup toplantısından sonra gazetecilerin aşı sorusuyla karşılaştı. Erdoğan, “Siz aşı olmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Düşünmüyorum” yanıtını verdi.

Bahçeli de aşı yaptırmayacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aşı yaptırmayacağını açıklarken, Başbakan’ın aşı yaptırmaması CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın eleştirisine konu oldu. Bahçeli, grup toplantı sonrası gazetecilerin domuz gribi aşısı vurulup vurulmayacağına ilişkin sorusuna, “Vurulmayı düşünmüyorum. İleride ne olur bilemiyorum” karşılığını verdi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ise Başbakan’ın aşı olmayacağıyla ilgili sözlerini değerlendirerek, “Demek ki kendi Sağlık Bakanına güvenmiyor” dedi. Türk, aşı yaptırıp yaptırmayacağı sorusuna ise “Korkarım ki ben domuz gribine yakalanmış olabilirim. Biraz rahatsızım” yanıtını verdi. Türk’ün domuz gribi aşısı yaptırmayacağı öğrenildi. 

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Vatandas_simdi_ne_yapsin/268700/41/Saglik



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,380 µs