En Sıcak Konular

DIYARBAKIRSPOR BÜYÜK HATA YAPIYOR

3 Kasım 2009 10:39 tsi
DIYARBAKIRSPOR BÜYÜK HATA YAPIYOR Diyarbakır maçı sonrasında önce “Yönetim Kurulu olarak karar aldık ligden çekiliyoruz” diyen ardından da “G.Saray maçına çıkmayacağız” açıklaması yapan Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer’e ağır ceza yolda.

'Oyun içinde oyun' 
 
'Diyarbakırspor Başkanı büyük hata yapıyor'

Diyarbakır maçı sonrasında önce “Yönetim Kurulu olarak karar aldık ligden çekiliyoruz” diyen ardından da “G.Saray maçına çıkmayacağız” açıklaması yapan Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer’e ağır ceza yolda. Sümer ile birlikte, maç sonrasında hakem Süleyman Abay’a saldıran Diyarbakır Denetleme Kurulu üyesi Salih Yavuz ile medyaya yaptığı açıklamalar nedeniyle teknik direktör Ziya Doğan da ceza alacak.

DÜN gelişmelerle ilgili olarak olağanüstü toplanan ve karşılaşmanın temsilci raporlarını inceleyen TFF, resmi bir açıklama yayınlayarak, “TFF Hukuk Müşavirliği maçın emniyet görevlileri tarafından çekilmiş görüntülerini, temsilcilerin kendi video kayıtlarını, yayıncı kuruluşun görüntüleri ile birlikte ve temsilcilerin raporlarını kapsamlı şekilde inceledi. İddia edildiği gibi özellikle maç sırasında Diyarbakırspor aleyhine ayrımcılık içeren tezahürata rastlanmamıştır. Bununla birlikte maçtan 8 dakika önce ve sona ermesinden 5 dakika sonra az sayıda G.Antep seyircisi tarafından ‘Kahrolsun PKK’ sloganı atıldığı saptanmıştır. Bitiş düdüğünün ardından sahaya girerek maçın hakemine fiili saldırıda bulunmak isteyenler arasında Diyarbakırspor idarecilerinin bulunması bizi derinden üzmüştür. Tüm bunların ışığında Diyarbakırspor başkan ve yöneticileri başta olmak üzere futbol kamuoyunu soğukkanlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

KARAR 5 KASIM’DA

BU arada G. Antepspor maçının ardından G.Saray’la oynanacak karşılaşmaya çıkmama kararı alan D.Bakırspor yönetimi gelen tepkiler üzerine dün toplanarak konuyu masaya yatırdı. Yeşil-kırmızılıların dünkü toplantısında net bir sonuç çıkmazken başta vali, belediye başkanı ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile bugün ve yarın değerlendirmelerde bulunulmasına karar verildi. İki gün boyunca yapılacak temasların ardından G.Saray maçıyla ilgili bir karar alınacak ve perşembe günü düzenlenecek basın toplantısıyla bu kamuoyuna açıklanacak.

DİYARBAKIRSPOR yönetimi ayrıca sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelmeden önce takımla ilgili açıklama yapmama kararı alırken, yöneticilere de konuşma yasağı getirildi.

Marca’ya haber oldular

DİYARBAKIRSPOR İspanyol medyasına da haber olurken, Marca, Diyarbakırspor’un Kürt-Türk ayrımcılığına maruz kaldığı iddia etti. Federasyonu hedef alan gazete, yöneticilerin şikâyetlerine rağmen yetkililerin hiçbir şey yapmadığını da vurguladı.

Diyabakırlılar desteklemedi

DİYARBAKIRLILAR, Diyarbakır yönetiminin aldığı ’G.Saray maçına çıkmama’ kararını doğru bulmadı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, “Kararı doğru bulmuyorum. Karardan vazgeçmelerini isteyeceğiz” dedi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı ise “Aksine sahaya çıkıp sporun barış ve kardeşliğe katkı sunduğunu ispatlamalıyız. Karardan vazgeçmelerini istiyoruz” diye konuştu.

BARO Başkanı Emin Aktar da, “Maça çıkmama tutumu doğru olmaz. TFF’nin bu konuda ciddi bir tutumu olmalıdır. Bu tür durumlarda ev sahibi takım hükmen yenik sayılmalı” yorumunda bulundu.[1]

Tehlikeli oyun!

İlk 11 haftaya baktım. Hakemlerin öyle D.Bakır’ı yaktığı falan hikâye! Öyleyse hakem bu işin bahanesi, sanki

oyun içinde bir oyun oynanıyor! Sümer, yanlış panik atak politikaları ile davayı çözmüyor, tamamen karıştırıyor

OLAY tabu gibi! Şu Diyarbakırspor işi.. Hakikaten kanayan yaraya dönüştü. Açılım olayıyla birlikte daha bir ‘kaşınıyor’ gibi.. Örneğin G.Antep’teki üzüm çöpünden neredeyse orman yandı.. Önce bir şeyin adını koyalım. Başkan Çetin Sümer “Hakem” diye yola çıktı.. Asıl hikâye “Irkçılık” meselesi ise ‘öte yandan’ gibi...

İKİ kozdan hakem meselesine gelelim. İşte size sezon başından bu yana D.Bakır maçlarının hakem bilançosu:

* A.Gücü (2-2) Koray Gençerler: Sıfır hata. Kartlarda bile tartışma yaşanmadı.

* Trabzon (2-1) Kuddusi Müftüoğlu: Giray’ın golü temiz.. Başka hata da yok.

* F.Bahçe (1-3) Suat Arslanboğa: Kendisini iten Emre’yi ’es’ geçti. Sinirlenen Emre’yle hesabı kesip kart verdi. Hata tümüyle kişisel. Skora etkisi de tartışılır..

* Sivas (3-0) Yunus Yıldırım: Ersen ile tartışan Tolga kavga etti, iki oyuncu da atılmalıydı, atmadı. Dengeli bir yanlış...

* Denizli (0-0) Hüseyin Göçek: Tartışılacak hatası yok. Son derece temiz maç..

* Manisa (0-0) Süleyman Abay: Seyircisiz maçta oyuncular gergindi, araya girip hiçbir tatsızlığa izin vermedi.

* Bursa (0-4) Özgüç Türkalp: İlk gol ofsayt, yardımcı hatalı. Ömer Erdoğan’ın golü tartışmalı. Hadi 2 gol ’beleş’ diyelim, skor 2-0. Bir de penaltı beklediniz, alt tarafı maç 2-1.. Hakem bahane yani.

* İst. BŞB (3-1) Bülent Yıldırım: Mendoza’ya verdiği penaltı beleş... Sonra maç koptu gitti zaten. Lehte yapılan bir hata.

* Antalya (1-4) Selçuk Dereli: Antalya’nın 2. golünde ofsayt var. Ama skorun direkt olarak değiştiği söylenemez.

* G.Birliği (1-0) Fırat Aydınus: Neredeyse ’sıfır’ hatalı maç. Zaten galipler..

* G.Antep (1-2) Süleyman Abay: Goller temiz. İtirazlar Ayman-Barış’a gösterilen kartlara. İkisinde de Abay, pozisyonu çözemiyor, yalandan itmelere kanıyor. Yani skoru değil sonraki maçı etkileyen hata.. Ayrıca Abay, Manisa maçında iyiydi de şimdi mi art niyetli oldu?

***

ŞU tabloya bakıp “Organize işler” diyen bir akıllı varsa, şaşarım! Zekâsından da şüphe duyarım. Neredeyse “Süleyman Abay’ın eline kart listesi verildi” demeye getirdiler bir de.. Bu teoriye kim inanır Allah aşkına.. Peki yıllarca masumca doğranan Beşiktaş Başkanı olsanız ne yapardınız?

İŞİN aslı da her geçen gün D.Bakır ‘kazanırken kaybediyor’. Bursa’da çok ciddi bir haksızlık yapıldı. Ülke basını arkasından koştu Sümer’in. ’Mazlum’ diye çığ gibi büyüdü ona yapılan destek... TFF, talimatı değiştirdi, 360 milyondan saha kapamaya dek “Irkçılık” cezası getirdi D.Bakır için...

AMA zamanla öyle bir durum oluştu ki, D.Bakır ligin şımarık çocuğunu oynamaya başladı.. Son Antep olayıyla Çetin Sümer “G.Saray maçına çıkmıyoruz” diyerek hem davayı kaşıyan hem de karıştıran adam durumuna geçti..

BEN Sümer’in işi bildiğini, politikayı kendisinin çizdiğini sanmıyorum. Onu mahalle baskısı yönetiyor sanki. D.Bakır-F.Bahçe maçında “Provokasyon var, G.Saraylılar bu işi yaptı” dedi mesela.. Topu taca attı o gün...

ŞİMDİ ’hakem’ konusu açıldığında “Tesadüfen Lig’e çıkarttılar” diyecek kadar esprili! Acaba korsan akredite kartları ile tehlikeli adamlarını, hatta şoförünü sahaya sokmak için bir esprisi de var mı?

GERÇİ TFF ne iş yapar onu da anlamıyorum. Sahaya ’Holiganlar’ giriyor, kimsenin ruhu duymuyor. O kartlar kişiye mi özel, genele mi? Görevliler bir adama bir fotoğrafa bakmaz mı?


***


MESELE ‘Derin devlet’ meselesi.. Ülke sorunu ve hassas. İnsan üzerine laf etmeye bile çekiniyor. Çünkü oyun tehlikeli.. Daha kötüsü ise bu olayları çarpıttıkça aynı ülkede “Tehlikeli uzaklaşma” durumuna doğru hızla gidiliyor.

OYSA futbolda ideolojik siyaset olmaz. Özerktir oyun. Ve sağcısı, solcusu, her ırkı aynı tribünde aynı duyguyu yaşar, aynı hedefe bakar. Sanal değil asıl dostluk vardır. Bu ülke bunu anlamalı..

BELKİ de en iyi öneriyi Trabzon Başkanı Sadri Şener dün Lig TV’de gündeme getirdi: “Başkan bu olayları çok konuşmasın.. Toplasın amigoları, tribünde ’Kahrolsun PKK’ diye bağırttırsın, bakın bu sorun kalıyor mu?”

NE dersiniz Sayın Çetin Sümer, bunu yapabilir misiniz?

Hakan Yaşar-Vatan [2]

 

KAYNAK: Vatan Gazetesi

[1].http://haber.gazetevatan.com/Oyun_icinde_oyun/268559/5/Spor

[2].http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=268641

 



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,560 µs