En Sıcak Konular

GRİBE KARŞI TEMİZ HAVA ŞART

2 Kasım 2009 23:01 tsi
GRİBE KARŞI TEMİZ HAVA ŞART Domuz gribinden kaçınmak için okulların ve benzer mekanların sık sık havalandırılması öneriliyor.

Gribe karşı çare temiz hava  

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birleştirilerek uzatılan tatil bugün sona eriyor. Domuz gribinden kaçınmak için okulların ve benzer mekanların sık sık havalandırılması öneriliyor. 

Domuz gribine karşı dezenfekte çalışmaları yapılması amacıyla okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birleştirilerek uzatılan tatil bugün sona ererken, Sağlık Bakanlığı, okullarda alınabilecek önlemler çerçevesinde sınıfların, öğretmen odalarının ve diğer odaların hava akımını sağlayacak şekilde sık sık havalandırılmasını önerdi.
Sağlık Bakanlığı, öğretmenlere domuz gribi ve korunma yöntemleri konusunda eğitim verecek ‘okul eğitimcileri’ne yönelik bir sunum hazırladı.

Nelerle bulaşabilir?
Sunumda, günlük yaşamda sık dokunulan, canlı grip virüslerinin bulunabileceği kapı kolları, bilgisayar klavyesi, cep telefonu, kablolu telefon ahizeleri, uzaktan kumandalar, sandalye, masa, sıra, kalem, kitap ve defter gibi yüzeylerden bulaşabilen domuz gribine karşı alınması gereken önlemler şöyle sıralandı:
* Okulda bulunduğunuz ortamı, sınıflarınızı, öğretmen odalarını ve diğer odaları hava akımını sağlayacak şekilde sık sık havalandırın.
* Tokalaşma sonrasında, ellerinizin bütün yüzeylerini ve parmak aralarını su ve sabun ile iyice köpürterek yıkayın. Yıkama süresi en az 20 – 30 saniye olmalıdır.
* Ellerinizi yıkadıktan sonra, tek kullanımlık kağıt havlu ile kurulayıp, musluğu bu havlu ile kapatın. Havluyu çöp kutusuna atın.
* Su bulamadığınız durumlarda alkol bazlı el dezenfektanlarını da el temizliği için kullanabilirsiniz.
* Alışveriş merkezleri, tiyatro, sinema, spor salonu gibi kapalı alanlar ve çok kalabalık ortamlarda bulunmaktan kaçının.
* Tokalaşma ve kucaklaşma gibi yakın temasa bir süre ara verin.
* Hasta kişilere çok gerekmedikçe ziyarette bulunmayın.
* Ellerinizle gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmayın.
* Domuz gribine yakalandığınızı düşünüyorsanız evinizden dışarı çıkmayın, beslenmenize dikkat edin, bol sıvı tüketin. Doktor tarafından önerilmemiş ilaç kullanmayın.
* Öksürdüğünüzde ya da hapşırdığınızda; ağzınızı ve burnunuzu tek kullanımlık kağıt mendil ya da mendil bulamadığınızda giysinizin kolu ile kapatın. Kağıt mendili bir kez kullanın ve ellerinizi yıkayın.
* Hijyen kurallarına ek olarak, hasta olmayanlara hastalığınızı bulaştırmamak için maske kullanın. Dışarı çıkmanız çok gerekliyse yine maske kullanın.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,971 µs