En Sıcak Konular

LAHEY HOCALI ANITI'NA ANLAMLI ZİYARET

2 Kasım 2009 22:39 tsi
LAHEY HOCALI ANITI'NA ANLAMLI ZİYARET TÜRK Dünyasının şair ve yazarlarından Yavuz Bülent Bakiler, Anar Rızayev ve beraberindeki 13 kişilik heyet, Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Hocalı Soykırım Anıtı’nı ziyaret edip şehitlerin ruhuna Fatiha okudu.

Türk Dünyası yazarları Lahey Hocalı Anıtı'nda

TÜRK Dünyasının şair ve yazarlarından Yavuz Bülent Bakiler, Anar Rızayev ve beraberindeki 13 kişilik heyet, Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Hocalı Soykırım Anıtı’nı ziyaret edip şehitlerin ruhuna Fatiha okudu.

Türk Dünyası yazarları, Lahey Hocalı Anıtı’nda
Anıtı ziyaret eden Türk Dünyası’nın şair ve yazarları, bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.
Türk Dünyası’nın şair ve yazarlarından Yavuz Bülent Bakiler, Anar Rızayev ve beraberindeki 13 kişilik heyetle beraber Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Hocalı Soykırım Anıtı’nı ziyaret etti. Şair ve yazarlar telin ve taziyelerini sessizce ve şehitlerin ruhuna fatiha okuyarak dile getirdi. Misafirler daha sonra 20 yıldan beri Hollanda’da yaptığı faaliyetlerle Türk Dünyası’na örnek olmuş, diktiği Soykırım Anıtı ile bir ilki başarmış olan Azerbaycan Türk Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Almanya’da yaşayan Türkiye ve Azerbaycan Türklerinin sevdiği şair yazar Orhan Aras yaptığı konuşmada “Eğer televizyonlarda, gazetelerde Avrupa’nın herhangi bir yerinde Azerbaycan’ın haklarını savunan, bayrağını dalgalandıran insanlar gördüyseniz ve ileride de görürseniz, o işleri görenler işte bu arkadaşlardır. Bunların çoğu Azerbaycan’ı hiç görmemişlerdir. Türkiye’de veya burada, Hollanda’da dünyaya gelmişlerdir, ama yürekleri Azerbaycan sevdası ile doludur” dedi.

Kültürümüzün göstergesi
Daha sonra bir konuşma yapan Azerbaycan’ın yaşayan en büyük yazarlarından Anar Rızayev ise Avrupa’nın merkezinde vatanının böyle evlatlarının olmasının kendisini çok sevindirdiğini ve duygulandırdığını aktardı. Yavuz Bülent Bakiler de duvarda asılı bir halıyı gösterip; “Bakın buraya kadar dünyanın en büyük şairlerinden biri olan Genceli Nizami’yi getirmişsek, bu bir gün kültürümüzü de buralarda en iyi şekilde temsil edeceğimizin bir göstergesidir” dedi.

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=25626



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,230 µs