En Sıcak Konular

GALATASARAY 2 - 0 SİVASSPOR

2 Kasım 2009 09:40 tsi
GALATASARAY 2 - 0 SİVASSPOR G.Saray, geçen sezon hem ligde hem kupada mağlup olduğu Sivasspor‘u Nonda ve Kewell’ın golleriyle yenip rövanşı aldı; F.Bahçe yenilgisinin yarasını sardı; Nonda krallık listesinde öne fırladı

BİR MAÇ BİR ÇOK AMAÇ

G.Saray, geçen sezon hem ligde hem kupada mağlup olduğu Sivasspor‘u Nonda ve Kewell’ın golleriyle yenip rövanşı aldı; F.Bahçe yenilgisinin yarasını sardı; Nonda krallık listesinde öne fırladı

PETKOVİÇ’TEN BÜYÜK HATA
F.Bahçe mağlubiyeti sonrası ağır travma yaşayan G.Saray, Sivasspor’la moral buldu. Başlama düdüğüyle birlikte rakibinin üzerine “üçlü” ve “güçlü” orta sahasıyla birlikte çöken Cimbom, soğuk ve yağışlı havada titreyen taraftarının içini daha 11.dakikada ısıttı. Sabri’yle başlayan, Barış’ın şık topuk pasıyla süren atakta bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Nonda, Petkoviç’in erken yatmasından da yararlanarak topu ağlara gönderdi: 1-0. 22’de Sabri’nin, 40’ta Mustafa Sarp’ın şutları az farkla auta gitti. 45+1’de Petkoviç’in topu 6 saniyeden fazla elinde tutmasını maçın hakemi endirekt vuruşla cezalandırdı. Arda’nın dokunduğu topa Kewell çok sert vurdu, meşin yuvarlak dağılan barajın arasından filelerle buluştu: 2-0.

İKİNCİ YARI KART YAĞMURU
İkinci yarıya da iştahlı giren G.Saray, Arda ile üst üste önemli gol pozisyonları yakaladı. 51’de Nonda’nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Arda, Kewell’a çıkarmak isteyince savunmaya çarpan top Petkoviç’te kaldı. 55’te bu kez Barış’ın pasında yine Petkoviç’i karşısında gören Arda, plase vuruşunda Avustralyalı kaleciyi aşamadı. 60’ta Kewell’ın ortasında arka direkte Barış’ın kafa vuruşu yan ağlarda kaldı. G.Saray’ın pres gücü yüksek orta sahasını aşmakta zorlanan Sivasspor, Leo Franco’yu rahatsız edecek bir pozisyon üretemezken, 61’de Nonda’nın oyundan alınışı maçı tamamen orta saha mücadelesine çevirdi. 87’de Sabri’nin ortasına altı pas içinde iyi bir vuruş yapamayan Kewell net bir golü kaçırdı. Hakem maçta sarı kartını tam 9 kez çıkardı.

GALİBİYETİ HAK ETTİK
Sahasında Sivasspor’u 2-0 mağlup eden G.Saray’da Teknik Direktör Frank Rijkaard maç sonrası açıklamalarda yaptığı açıklamada galibiyeti hak eden taraf olduklarını söyledi. “Bence güzel bir maç çıkardık” diyen Rijkaard, “Üçüncü golü de atmamız gerekiyordu ama atamadık. Aslında birçok pozisyonumuz oldu ama değerlendiremedik. Galip gelmek güzel. Bu şekilde devam etmemiz gerekiyor. Nonda’yı çıkarıp Uğur’u almam diğer maçları da düşündüğüm içindi. Nonda gerçekten iyi bir performans gösterdi” dedi.

TRANSFER YAPABİLİRİZ
Sabri, Mustafa Sarp ve Barış’ın da çok iyi performans sergilediklerini söyleyen Rijkaard, “Onları tebrik etmek istiyorum. Arda’yla ilgili yapılan eleştirileri kabul etmiyorum. Bugünkü maçta da taraftarımız Arda’ya sürekli destek verdiler. Arda benim için görevini yapmıştır” şeklinde konuştu. Takımın lige iyi başladığını sonra duraklama dönemine girdiğini ancak şimdi yeniden çıkışa geçtiğini ifade eden Rijkaard, golcü isteyip istemediği ile ilgili bir soruya, “Transfer sezonunda bunu yönetimle görüşebiliriz” diye konuştu.

Saatçi’ye tepki

G.Saraylı taraftarlar, FBTV’deki bir programda takımları aleyhine küfürlü konuşmaları internete düşen sanatçı Ercan Saatçi ve Metin Özülkü’ye büyük tepki gösterdi. Taraftarlar Hürriyet yazarı Saatçi için, “Hürriyet alma, aldırma” pankartı açtı, Metin Özülkü için de program yaptığı atv’nin önüne siyah çelenk bıraktı.

SERVET İÇİN ARSENAL HAYAL DEĞİL
Servet Çetin’in temsil haklarını elinde bulunduran menajer Mithat Halis, “Servet’in Arsenal’e gitme şansı yüksek” dedi. Radyospor’a açıklamalarda bulunan Halis, “Bayern Münih, Arsenal, Chelsea gibi takımlar Servet stilindeki oyuncuları istiyorlar. Fizik gücü iyi, mücadeleci ve performansı büyük iniş çıkışlar göstermeyen futbolculara talip oluyorlar. Servet de gitmek ister” diye konuştu.

Maçtan NOTLAR

Kaleyi kapadılar!
Sivasspor’u 2-0 mağlup eden G.Saray, bu sezon lig, Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 9 maçın ardından, bir karşılaşmayı gol yemeden tamamladı. En son Beşiktaş’ı kendi sahasında 3-0 mağlup ederek gol yememe başarısını gösteren sarı-kırmızılılar, bu maçtan sonra oynadığı karşılaşmalarda filelerinde gol görmüştü.

Sarp da cezalı
Sivasspor maçında ikinci yarıda hakem Bülent Yıldırım’ın faul düdüğünü çaldığı bir pozisyonda topa vuran Mustafa Sarp sarı kart gördü. Kart sınırında olan genç oyuncu, Diyarbakır maçı öncesi cezalı duruma düştü. Sarı-kırmızılı takımdaki cezalı oyuncular kervanına Mustafa Sarp da katılmış oldu.

Ertuğral’dan ders
Sivasspor’un hocası Muhsin Ertuğral, yedikleri ikinci golden önce verilen endirekt vuruşta hakemin haklı olduğunu söyleyerek, “Hep hakemlerin üzerine gidiliyor. Petkoviç topu çok fazla tuttu elinde. Karar doğruydu, G.Saray haklı bir galibiyet aldı. Takımı tanımaya çalışıyorum” dedi.

Nonda: İstekliydik
Attığı golle galibiyette büyük pay sahibi olan Nonda, “Kolektif bir galibiyet bu, hepimizin birlikte kazandığı bir galibiyet. İstekliydik” dedi. Baros’un yokluğunda gol yükünün kendisine kaldığı görüşüne katılmadığını söyleyen Kongolu futbolcu, “Yalnız değilim. Kewell ve Arda hücuma destek veriyor” diye konuştu.(Ercan YILDIZ- Türkiye)

Kaynak: Türkiye Gazetesi-http://www.turkiyegazetesi.com/haberdetay.aspx?haberid=423486



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,053 µs