En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''PKK İSTEDİĞİNİ ELDE ETTİ''

1 Kasım 2009 11:18 tsi
HAYDAR BAŞ: ''PKK İSTEDİĞİNİ ELDE ETTİ'' “PKK’nın hedef değiştirdiğini söyleyenler yanılıyorlar, PKK istediğini elde etti” diyen BTP Genel Başkanı, “Daha önce bir bölge üzerinde emelleri olan PKK şimdi Türkiye’nin tamamına sahip olma noktasına geldi” diye konu

PKK hedef değiştirmedi istediği her şeyi elde etti 
 
“PKK’nın hedef değiştirdiğini söyleyenler yanılıyorlar, PKK istediğini elde etti”
diyen BTP Genel Başkanı Prof. Dr.Haydar Baş, “Daha önce bir bölge üzerinde emelleri olan PKK şimdi Türkiye’nin tamamına sahip olma noktasına geldi” diye konuştu. 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş terörle mücadelede gelinen son nokta üzerine dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Terör örgütü PKK’nın bugün ilk günkü hayallerini terk edip, kuruluş amacının dışına çıktığı iddialarına karşı çıkan BTP Genel Başkanı, “PKK’nın hedef değiştirdiğini söyleyenler yanılıyorlar. PKK istediğini elde etti” diye konuştu.

Haydar Baş şöyle konuştu: “PKK bir bölgede devlet kurma hayaliyle uğraşırken devlet kendiliğinden teslim oldu ona. Ne demek yani? PKK istediğini elde etti. Yani ne istedi de alamadı? Seni ayağına kadar getirdi. Bu kadar rağmen sen bu suçları işlemedin sözünü aldı. Ondan sonra da bu memlekette sen meclise geleceksin, istediğini yapacaksın sinyalleri verildi.”

Terör örgütü emeline ulaştı

Terör örgütü PKK maalesef istediğini almıştır” diyen BTP Genel Başkanı Baş gelinen durum ve bundan sonra yaşanacak süreç için çok net ifadelerde bulundu. BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “Yarın ciddi ve kapsamlı bir afla beraber yönetime talip olup, Türkiye’yi idare edeceksin mesajları verildi. PKK enayi bundan sonra teröre devam etsin? Niye devam etsin ki, baştan beri bunu istemiyorlar mıydı? Hatta sadece bir bölge için bunu istiyorlardı şimdi Türkiye’nin tamamına sahip olma noktasına geldiler. Asıl nükte buradadır. Binaenaleyh 25 yıllık mücadelede maalesef biz kaybettik. Kim ne derse desin, yaşanan gerçek budur. Kimsenin kendisini kandırmasına gerek yok.”

Yapılanları hazmetmek mümkün değil

Dağdan inen teröristlerin kahraman gibi karşılanmasına da tepki gösteren Haydar Baş, şehit yakınları ve gazilerden gelen tepkilere destek verdi.Baş, “Devlete bu derece zarar vermiş eşkıya çetesine yapılan muameleyi şehit yakınları ve gazilerin hazmetmesi imkânsızdır” diye konuştu. BTP Genel Başkanı karşılama görüntüleri ve teröristlerin pişmanlık yasasından yararlanmak istememelerine rağmen serbest bırakılmasının ne anlama geldiğini ise şöyle açıkladı: “Devletin adil davrandığına ve üzerine düşeni yaptığına işaret ve alamet olduğuna hiçbir kimse iddia edemez. Bu görüntü olsa olsa dağa niye çıktığını bilen insanların gayelerine ulaştığını gösteren bir görüntüdür. Bu görüntü maalesef devlet ricalini teslim almıştır.”

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=9007821&tarih=2009-11-01

 



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,501 µs