En Sıcak Konular

MERKEZ SAĞ ''DOMOKRAT PARTİ''DE BİRLEŞTİ

1 Kasım 2009 08:45 tsi
MERKEZ SAĞ ''DOMOKRAT PARTİ''DE BİRLEŞTİ Beklenen oldu ve iki parti Ankara’da birleşti. Hüsamettin Cindoruk, “Cumhuriyetimize demokrasiyi yerleştirmek için birleşiyoruz” dedi. Salih Uzun ise, “Bu fetret devri bitecek” diye konuştu.

DP-Anavatan'dan merkez sağ doğdu

Beklenen oldu ve iki parti Ankara’da birleşti. Hüsamettin Cindoruk, “Cumhuriyetimize demokrasiyi yerleştirmek için birleşiyoruz” dedi. Salih Uzun ise, “Bu fetret devri bitecek” diye konuştu.

Merkez sağ birleşti
Birleşme kongresinde konuşan 2 lider demokrasi mesajları verdi, AKP hükümetini uyardı ve “Milletin birleşme isteğine kulak tıkayamayız. Çok yakında bu fetret devrini bitireceğiz” dedi

Anavatan Partisi ile Demokrat Parti’nin birleşme kongresi dün gerçekleştirildi. Kongrede  kürsüye ilk olarak Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun çıktı. Konuşmasına bütünleşme sürecini anlatarak başlayan Uzun, bu birlikteliğin iktidara alternatif olmak için gerçekleştiğini söyledi. Bugün Türk sağı ve Türk siyasetinin merkezinin provokasyonlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Uzun, bu süreçte Türkiye’nin bölündüğüne işaret etti. Anadolu coğrafyasında büyük olmanın ve ayakta kalmanın bedelinin çok ağır olduğunu ifade eden Uzun, “ Türk siyasetinin bugünkü manzarasını 600 yüzyıl önce bu coğrafyaya gelen Moğol istilacılarına ve onların sebep olduğu manzaraya benzetiyorum.

Bunun adı istila
Türk siyaseti bugün bir fetret devri içerisinden geçmektedir. Bürokrasiyi, medyayı tüm sivil toplum kuruluşlarını ele geçirmenin ve kendine olmayanları bastırmanın adı istila değildir de nedir? Sadece talan ediyorlar. Her yer işgal edilmiş, kendinden olmayan yok edilmek istenmiştir. Bunun adı istiladır. Bugünkü iktidar kadroları siyasetin Moğollarıdır. Bütün değerlerimizi tahrip etmişlerdir. Devleti paçavraya çevirmişlerdir. Bunun sonu gelecek ve sönüp gideceklerdir” dedi. İktidardakilerin herhangi bir vizyonu olmadığını belirten Salih Uzun, “Ey siyasetin Moğolları. Sanmayın ki devr-i iktidarınız sonuna kadar gidecek. Sanmayın ki bu devran hep böyle dönecek. Bu fetret devri sona erecek. İşte bunu gerçekleştirecek olan irade de bugün bu salonda bulunuyor” diye konuştu.

Demokrasi yıldızları yazdılar
Kendilerinin yokluğunda bugünkü iktidar sahiplerinin “Merkez biziz” dediklerini de hatırlatan Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun şöyle dedi: “Merkez biziz diyerek değerlerimize sahip çıkmaya çalıştılar. Merhum Adnan Menderes’in, merhum Turgut Özal’ın yanına resimlerini koyup altına demokrasi yıldızları yazdılar. O yazıyı görüp içi sızlamayanınız var mı ? Evet iki yıldız var ama üçüncüsü korsan yıldız. Bizim korsan yıldıza itirazımız var. Bugün artık milletimiz bizden birleşme beklemektedir. Buna kulak tıkayamayız.”
Anavatan Partisi ile Demokrat Parti’nin birleşme kongresinde Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun’dan sonra kürsüye Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk çıktı.

İşte parti, işte çözüm
Sözlerine, “Bu birleşme yeni ve dinamik kadroları beraberinde getirecektir. İki partinin birleşmesinde emeği geçenlere teşekkür borçluyuz. Olmaz, anlaşmaz diyorlardı işte DP, işte parti, işte çözüm” diyerek başlayan Cindoruk partililere de ilk vaadini açıkladı. Cindoruk, iktidar oldukları gün Ankara’ya 20 bin kişilik bir salon yaptıracaklarını belirterek, gerekçe olarak da bir çok partilinin salona sığmayıp dışarıda kalmasını gösterdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in iki kulübü birleştirirken birisini düşürdüğünü ama bir salon yaptırmadığını hatırlatan Cindoruk, “Ama biz çok yakında hem Ankara’da, hem Türkiye’de iktidar olup hepsini yapacağız” dedi. AKP iktidarını eleştiren Cindoruk, “Bu açılımlarla uğraşmasın. Açılım diyerek dağdan gelen terör müfrezesine yenik düştü. Şehit annelerinin, babalarının, gazilerinin acılarının üzerine acılar koydular. Bunun yerine bir bütün hakları kapsayan, herkesin hakkını veren bir anayasa yapsaydı, bu açılımlara gerek kalmazdı” diye konuştu.

Azerbaycan’ın faturası ağır
Ermeni açılımı yüzünden Azerbaycan’ı kaybetmenin faturasının çok ağır olduğunu belirten Cindoruk, Azerbaycan’ın doğal kaynaklarının her yerde bulunabileceğini ancak Azerbaycan’ın bir daha geri gelmeyebileceğini kaydetti. Demokratik vicdanın ve hukuk devletinin kurulmasıyla birlikte Türkiye’de sorunların çözülebileceğini söyleyen Cindoruk, Demokrat Parti’nin siyasal sistem içerisinde yeni bir anlayışın temsilcisi olacağını belirtti. Cindoruk şöyle devam etti: “Demokrat Parti tam anlamıyla demokrat olacak. Bugün dünyanın neresinde var, bir başbakan çıksın filanca kişi benim kardeşim desin aday göstersin ve o kişi Cumhurbaşkanı seçilsin. Başbakan Cumhurbaşkanı seçer hale gelemez. Bu kadar öne çıkarılmış bir başbakanlık rejimi cumhuriyetin işleyişini bozar.

Sadece mektuplaşıyorlar
Bir partinin sırtında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar gibi çok ağır bir töhmet bulunursa, o partinin ülkeyi, cumhuriyeti yönetmesinde bir noksanlık vardır. TBMM’deki partiler kendi aralarında açık öğretimde olduğu gibi mektuplaşmaktan başka bir şey yapmıyor. Aralarında müzakere yok. Açık ve net söylüyoruz: bizim siyasi anlayışımız da esas olan müzakeredir, tartışmadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim anlayışı, Türkiye cumhuriyeti’nin 21. yüzyıla taşımaya yeterli mi? Senatoyu kurmak için ne bekliyoruz. Yüzde 10 baraj olan, seçim ittifaklarını yasaklayan bir AB ülkesi var mı? Bu siyasi hukukla AB’ye girebilir misiniz? Gelin bunları tartışalım, çözüme kavuşturalım. Bizim hazırladığımız programda tüm bunlar var. Biz cumhuriyetimize demokrasiyi yerleştirmek için bu birleşmeyi gerçekleştiriyoruz.”

Bunlar vatan haini mi?
Konuşmasında Silivri’de tutuklu bulunanlara da değinen Cindoruk şöyle dedi: “Beşiktaş’taki Cumhuriyet Savcılığı’nı, Adliye’yi ikiye bölerek bir kısmını Silivri’ye göndermek kabul edilemez bir şeydir. Bir mahkeme yerinden kıpırdamaz. Mahkeme hukukun namusudur. Eğer mahkemeyi ikiye böler Diyarbakır’daki savcıyı terörist müfrezesinin ayağına götürürseniz artık ülkede hukuk kalmamış demektir. Silivri kampında bulunanlar neyle suçlandıklarını bilmiyorlar. Mesleğini yapan Mehmet Haberal terörist mi, Mustafa Balbay terörist mi, Tuncay Özkan terörist mi, Mustafa Özbek ne zaman terörist oldu. Bunlar vatan haini mi ? Bunların delillerini ortaya koyamazsanız artık hukuka güven kalmaz.”

Siyasette yeni heyecan
Anavatan Partisi’nin 10. Olağan, Demokrat Parti’nin 6. Olağanüstü Kurultayı için Atatürk Spor Salonu’na birlikte gelen Genel Başkanlar Salih Uzun ile Hüsamettin Cindoruk partilileri selamladı.

KONGREDEN NOTLAR...
Mesut Yılmaz GİK’e seçildi
* Ankara dün tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Merkez sağın yıllardır rekabet halindeki iki büyük partisi, Demokrat Parti (DP) ile Anavatan Partisi (ANAP)  Ankara’da gerçekleştirilen kongre  ile DP çatısı altında birleşti.
* Genel başkanlar saat 11:00’de birlikte geldiler. Salona girişlerinde büyük bir izdiham yaşandı.
* Genel başkanlar yerlerini aldıktan sonra saygı duruşuna geçildi ve ardından da İstiklal marşı büyük bir coşkuyla söylendi.
* Anavatan partisi Genel başkanı Salih Uzun kürsüye saat 11:15’de çıktı. Yaklaşık 45 dakika kürsüde kalan Uzun’un konuşması sırasında salonda duygusal anlar yaşandı, ağlayanlar gözlendi.
* Konuşmalardan sonra 6. Olağanüstü Kongresi toplanarak Anavatan Partisi’nin katılım kararı oylandı.
* Kongrede daha sonra tüzük değişikliğine gidildi ve 16 Mayıs tarihinde toplanacak olan Kongreye kadar DP’nin 50 olan Genel İdare Kurulu üye sayısı 100’e çıkartıldı. Mesut Yılmaz Genel İdare Kurulu üyesi seçildi.
* Kürsünün tam arkasında sol tarafta ANAP genel başkanı Salih Uzun, sağ tarafında DP genel başkanı Hüsamettin Cindoruk, hemen yanında da Atatürk posterleri yer aldı. Kürsünün orta bölümünde ise sinevizyon gösterisi yapıldı.
* Kürsünün tam karşısında salonun diğer tarafında Süleyman Demirel ve Turgut Özal’ın baş başa dev bir posteri yer aldı.
* Salonda delegelerin ve partililerin ellerinde çok sayıda Azerbaycan bayrağı vardı.
* Protokolde eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, eski Bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu, Agah Oktay Güner, Sümer Oral, İsmet Sezgin, eski Genel Başkan Yıldırım Avcı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Gaziantep eski Belediye Başkanı Celal Doğan, Bağımsız Milletvekili Tayfun İçli, Süleyman Demirel’in Koruma Müdürü Şükrü Çukurlu, Mehmet Ali Bayar ve işadamı Abdürrahim Albayrak yer aldı. (Haber: Macit SOYDAN - Fatih ERBOZ)

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=25583

 



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,320 µs