En Sıcak Konular

ÇAYKUR' DAN RADYASYON AÇIKLAMASI

31 Ekim 2009 13:05 tsi
ÇAYKUR' DAN RADYASYON AÇIKLAMASI ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, 1990 yılından 2009 yılına kadar satışa sunulan kuru çayların radyoaktif analizlere tabi tutulduğunu, herhangi bir olumsuz veri elde edilmediğini bildirdi

Çaykur'dan radyasyon açıklaması

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, 1990 yılından 2009 yılına kadar satışa sunulan kuru çayların radyoaktif analizlere tabi tutulduğunu, herhangi bir olumsuz veri elde edilmediğini bildirdi.

Yüce, yaptığı yazılı açıklamada, kozmik bilim, bio enerji, sağlıklı yaşam konularında uluslararası çalışmaları bulunan Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin ulusal bir gazetede çay hakkında çay üreticilerini, ÇAYKUR'u ve genelde bölge ekonomisini zor durumlara düşürebilecek talihsiz açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Açıklamasında, çay hakkında Maranki'nin yaptığı açıklamaların hiçbirinin gerçekle ilgisinin olmadığını öne süren Yüce, şöyle devam etti:

“Ahmet Maranki'nin açıklamalarından biri, 1986 yılında meydana gelen Çernobil olayının etkilerinin halen devam ettiğidir. 1986 yılındaki Çernobil olayından sonra ÇAYKUR'a ait bütün depolar, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nca (TAEK) taranmış ve yapılan ölçümler sonucunda, 58 bin 70 ton ÇAYKUR çayının imhasına karar verilmiştir. İmhasına karar verilen çaylar ÇAYKUR'a ait fabrikaların yeşil alanlarına TAEK gözetiminde gömülmüştür. Gömü alanları her yıl TAEK tarafından kontrol edilmiş, bu konuda radyoaktif sızıntı olduğu veya radyoaktif elementlere rastlandığı rapor edilmemiştir.”

Yüce, TAEK tarafından yapılan radyoaktif incelemeler dışındaki çalışmaların ve sözde ölçümlerin hiçbir bilimsel değeri olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Çernobil olayından bu yana 23 yıl geçmesine rağmen halen radyoaktif ölçme yapıldığı beyanının hiçbir bilimsel değerinin olmadığı aşikardır. Ayrıca gerek yurt içi gerekse yurt dışı satışlarımız öncesinde bütün çay nevilerimiz radyoaktif analizlere tabi tutulmaktadır. 1990 yılından 2009 yılına kadar satışa sunduğumuz çaylarımız radyoaktif analizlere tabi tutulmuş olup, herhangi bir olumsuz veri elde edilmemiştir. Bu konudaki analizlerin tamamı da özel laboratuvarlarda değil, radyoaktivite konusunda resmi kurum olan TAEK tarafından yapılmıştır. En son analizler 9 Temmuz 2009 tarihinde ve yine TAEK'çe yapılmıştır.”

Yüce, bu açıklamaların göstereceği gibi Prof. Dr. Maranki tarafından verilen beyanatın gerçekleri yansıtmadığını, konunun hukuki açıdan da değerlendirileceğini bildirdi.

 

KAYNAK: Hürriyet-http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/12823582.asp?gid=254



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,004 µs