En Sıcak Konular

KIŞ ERKEN BASTIRDI

31 Ekim 2009 12:04 tsi
KIŞ ERKEN BASTIRDI Erzurum’da, gece başlayan kar yağışı sonrası şehir merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.Hava sıcaklığı özellikle batı ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece düşecek.

Yılın ilk karı yağdı

Erzurum’da, gece başlayan kar yağışı sonrası şehir merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altında olan Erzurum ve çevresinde kar yağışı etkili oldu.

Gece başlayan kar yağışı sonrasında sabah kent merkezi beyaza bürünürken, kar kalınlığı da 5 santimetreye ulaştı. Bu arada, belediye ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri de yol temizlik çalışmalarına başladılar.

Belediye yetkilileri, vatandaşların araçlarına kışlık lastik takmadan trafiğe çıkmamaları uyarısında bulunurken, çocuklar da sabahın erken saatlerinde karda oynamanın keyfini çıkardılar.

-SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA SALI GÜNÜNE KADAR ETKİLİ OLACAK-

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölge genelindeki soğuk ve yağışlı havanın önümüzdeki salı gönüne kadar etkili olacağını ifade ettiler.

Kars, Erzincan ve Ardahan’ın yüksek kesimlerinde kar, şehir merkezinde ise yağmurun etkili olduğunu ifade eden yetkililer bölgede gece en düşük hava sıcaklığının ise sıfırın altında 7 dereceyle Erzurum’da ölçüldüğünü kaydettiler.

Bölgedeki diğer illerde gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları ise Erzincan ve Ardahan’da 4, Kars’ta 6 ve Iğdır’da 10 derece oldu.

YAĞIŞLAR ÜLKE GENELİNDE 3-5 DERECE AZALACAK

Yağışlar ülke genelinde etkili olmayı sürdürüyor. Hava sıcaklığı ise özellikle batı ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye’nin genelinde görülecek olan yağışların; Marmara, Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin), Doğu Anadolu’nun doğusu ( Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak), Güneydoğu Anadolu’nun doğusu (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa), Ordu, Elazığ ve Adıyaman çevreleri ile akşam ve gece saatlerinden sonra Akdeniz kıyıları (Antalya, Mersin, Adana ve Hatay), Isparta, Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerimizde 3 ila 5 derece azalarak, ülke genelinde mevsim normalleri altında seyredecek.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu (poyraz), güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek.

-UYARILAR- Yağışların; Marmara, Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin), Doğu Anadolu’nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak), Güneydoğu Anadolu’nun doğusu (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa), Ordu, Elazığ ve Adıyaman çevreleri ile akşam ve gece saatlerinden sonra Akdeniz kıyıları (Antalya, Mersin, Adana ve Hatay), Isparta, Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, lokal su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi vb) tedbirli olunması gerekiyor..

Rüzgarın: Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-80 km/saat) olarak esmesi ve ani sıcaklık düşüşü beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, sıcaklık düşüşüne bağlı gribal enfeksiyon riski vb) tedbirli olunması gerekiyor.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU- Bölgelere göre hava durumu da şöyle tahmin ediliyor: MARMARA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Çanakkale dışında bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi bekleniyor..

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İç Ege ile Muğla çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar gece saatlerinden itibaren Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olacak. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; akşam saatlerinden sonra bölgenin kıyı kesimleri (Antalya, Mersin, Adana, Hatay) ile Isparta çevrelerinde kuvvetli olacak.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, gece saatlerinden itibaren Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:

Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin) ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:

Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; bölgenin doğu kesimleri (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak) ile Elazığ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; doğusu (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa) ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacak.

Kaynak. Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1156570&Date=31.10.2009&b=Hava%20sicakligi%20batida%20azaliyor&KategoriID=15

 



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,904 µs