En Sıcak Konular

İSRAİL KIZINCA ''AYRILIK'' BÖYLE OLDU

31 Ekim 2009 11:31 tsi
İSRAİL KIZINCA ''AYRILIK'' BÖYLE OLDU TRT'nin İsrail'le Türkiye arasında büyük bir gerileme sebep olan Ayrılık dizisi bu sefer de Filistinlilerin tepkisini çekti.Filistinliler dizide terörist gibi gösterildi.

İsraillilerin tepkisinden sonra Ayrılık dizisine ayar yapıldı

TRT çark mı etti?

TRT'de yayınlanan ve İsrail'le Türkiye arasında büyük bir gerileme sebep olan Ayrılık dizisi bu sefer de Filistinlilerin tepkisini çekti. Dizide Filistinliler bir terörist gibi gösterilince Gazze'deki Kuşatmayı Kaldırma Komitesi üyesi Muin Naim diziyi şiddetle kınarken, dizinin siyasi danışmanı Hakan Albayrak da diziden ayrıldığını açıkladı.

TRT'de yayınlanan ve ilk bölümleriyle İsrail askerlerini haklı olarak 'bebek katili' olarak gösterdiği için İsrail ve Türkiye arasında gerginliğe neden olan Ayrılık dizisi yine gündeme geldi. Dizi bu sefer de Filistinlileri kızdırdı. Dizinin 3. bölümünde anlatılmak istenen olayda başrol oyuncularından biri işgalciler tarafından ırzına geçilmiş olabileceği endişesiyle kız kardeşine yaptığı gibi Siyonistlerin elinde iki saatten fazla tutuklu kalan tüm genç kızları idam ediyor. Bu bile tek başına 60 yıldan bu yana genç ve yaşlı erkeklerin yanında işgalcilere karşı direnen, yüzlercesi Siyonist zindanlarında esir bulunan kızlara ve kadınlara hakaret olarak algılandı.

Filistin davasına ihanettir
İşgal altındaki Gazze'de, kurtuluş mücadelesi, günlük yaşantılar ve bir Filistinli kadın ile İsrailli askerin imkânsız aşkını anlatan diziye bu kez de Filistin tarafından ve Türk izleyicilerinden büyük tepki geldi. Gazze'deki Kuşatmayı Kaldırma Komitesi üyesi Muin Naim, TRT ve Türk halkına hitaben yazdığı mektupta, dizinin Türk-Filistin dostluğuna büyük bir darbe olduğunu söyleyerek, "Orada gösterilenlerin aslı astarı yok. Filistinliler sırf şüpheli diye birbirlerini öldürmezler. Aksine Filistinli mücahitler yanlışlığa ve zulme düşme korkusu nedeniyle Siyonist çete devletiyle işbirliği yapmakla suçlanan kişileri bile öldürme konusunda tereddüt eder. Siz ey Osmanlı torunları bizi sırtımızdan vurmayın, davamıza hakaret etmeyin, genç kızlarımızı ve direnişimizi küçük düşürmeyin. Filistinliler ve İslami düşünceli insanlar bağnaz ve kötü gösterildi. TRT'yi kınıyoruz. Bu Filistin davasına ihanettir" şeklinde konuştu.

Hakan Albayrak'tan özür geldi
Dizinin siyasi danışmanı ve yazar Hakan Albayrak yaşananlar karşısında diziyle ilişiğini kesti ve halktan özür diledi. Albayrak, dizi yapımcılarına ateş püskürerek, "Dizinin Türkiye ve dünya gündemine girmesi 'Türkiye-İsrail kavgası' şeklinde olunca, hemen itiraz edemedim. Diziyi sahiplenmeye mecburdum ve bundan büyük mutluluk da duydum. Şimdi o fırtına geçtiğine ve dizi maalesef Filistinlileri rencide edecek bir hal aldığına göre ismimin jenerikten çıkarılmasını talep etmek durumundayım. Bunu geçen hafta yaptım ve TRT'ye teslim edilmiş olan ilk üç bölümün jeneriklerinde değişiklik yapmanın mümkün olmadığı, ama sonraki bölümlerin jeneriklerinde ismimin geçmeyeceği cevabını aldım." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/trt-cark-mi-etti-142194.htm



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,053 µs