En Sıcak Konular

BELGE İÇİN 6 TANIK İFADE VERSİ

31 Ekim 2009 08:16 tsi
BELGE İÇİN 6 TANIK İFADE VERSİ “İRTİCA ile Mücadele Eylem Planı” orijinalinin savcılığa iletildiği iddialarının ardından yeni bir boyut kazanan soruşturma kapsamında dün 7 kişi İstanbul Adliyesi’nde ‘tanık’ sıfatıyla ifade verdi.

Orijinal belge için 7 tanık ifade verdi

“İRTİCA ile Mücadele Eylem Planı” orijinalinin savcılığa iletildiği iddialarının ardından yeni bir boyut kazanan soruşturma kapsamında dün 1 albay, 1 başçavuş, 4 üsteğmen ve 1 sivil memur, İstanbul Adliyesi’nde ‘tanık’ sıfatıyla ifade verdi.

6 asker ’İrtica Eylem Planı’ için adliyede
“İrtica ile Mücadele Eylem Planı” nın orijinalinin savcılığa iletildiği haberlerinin ardından 1 albay, 1 başçavuş, 4 üsteğmen ile 1 sivil memur tanık sıfatıyla ifade verdi. Albay Şükrü Kısadere, üsteğmenler Fatih Karaca, Erhan Sakallı, Kazım Bozkurt ve Berrin Şahin, Astsubay başçavuş Mustafa Urhan ve sivil memur Rıfat Sülük, minibüsle Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Belgeye ilişkin soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifade veren askerler serbest kaldı. Bu kişiler daha sonra Adliyeden ayrıldı. Askeri personelin, belgenin hazırlanmasına yardımcı olduğu iddia ediliyor. Şüpheli sıfatıyla Adliyeye gelerek ifade veren bir kişinin de serbest bırakıldığı belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, Adliyede gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisine 9 kişinin ifade için çağrıldığının söylendiğini, ancak bunlardan birinin yurt dışında olduğu için gelemeyeceğinin bildirildiğini ifade etti.
Öte yandan, belgede ıslak imzası olduğu iddia edilen Kurmay Albay Dursun Çiçek’in ise adliyeye gelenler arasında olmadığı öğrenildi. Ftokopisi olan sözkonusu belge nedeniyle Albay Çiçek, önce tutuklanmış, ancak aynı gün serbest bırakılmıştı. Geçtiğimiz günlerde bir subayın, sözkonusu belgenin ıslak imzalı olduğu iddia edilen orijinalini savcılığa göndermesinin ardından soruşturma yeni bir boyut kazanmıştı. (Haber:Salim YAVAŞOĞLU)

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=25521



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,363 µs