En Sıcak Konular

CUMHURİYET ÇOŞKU İLE KUTLANDI

30 Ekim 2009 09:54 tsi
CUMHURİYET ÇOŞKU İLE KUTLANDI Cumhuriyet Bayramı'nın 86. yılı tüm yurtta ilk günkü heyecanıyla kutlandı.On binlerce vatandaşın katıldığı kutlamalarda Cumhuriyet coşkusu bütün yurdu sardı.

Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet Bayramı'nın 86. yılı tüm yurtta ilk günkü heyecanıyla kutlandı. Ankara'daki kutlamalar Atatürk'ün mozolesine çelenk konulmasıyla başladı. Ardından TBMM'de devlet erkanının katıldığı tören düzenlendi, kutlamalara Hipodrom'da devam edildi.

On binlerce vatandaşın katıldığı kutlamalarda Cumhuriyet coşkusu bütün yurdu sardı. İstanbul'da Vatan Caddesi'nde gerçekleşen törene de binlerce vatandaş katıldı. Adana'da şehit yakınları törenlere siyah kurdele ile katıldı. Edirne'de ise tören arızalanan aracın azizliğine uğradı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 86. kuruluş yıl dönümü, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de yapıldı. Cumhurbaşkanı Gül'ün, mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Gül, deftere özetle şunları yazdı: "Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin 86. yıl dönümüne ulaşmasının gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Cumhuriyet, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın da göstergesi olmuştur. Cumhuriyet ile yönünü belirleyen ve muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefini gerçekleştirmek için 86 yıldır büyük çaba gösteren Türkiye, yoluna kararlılıkla devam etmektedir."

Atalay asansörün azizliğine uğradı
Anıtkabir'deki törenin ardından TBMM'ye giden Gül'ü, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, askeri törenle karşıladı. Meclis'teki törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile kuvvet komutanları katıldı. Törene DTP Genel Başkanı Ahmet Türk katılmazken TBMM İdare Amiri ve DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın yanı sıra bir grup DTP'li milletvekili Cumhurbaşkanı Gül'e tebriklerini iletti. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise Meclis'teki 29 Ekim kutlamalarına katılmak için geldiği Meclis'te asansörde mahsur kaldı.

Kalabalık bir grupla asansöre binen İçişleri Bakanı Atalay, yaklaşık beş dakika mahsur kalınca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kabulüne gidemedi. Atalay, törenden çıkan Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın Meclis'teki makam odasına geçti

Meclis'teki törenlerin ardından Atatürk Kültür Merkezi tören alanından resmi geçit düzenlendi. Buradaki programda öğrenciler şiirler okudu ve halk oyunları gösterisi yaptı. Bu sırada, Türk Hava Kurumu paraşütçüleri atlayış gerçekleştirdi. Halk oyunlarının ardından, gösteriler TSK Armoni Mızıkası ve karma bandonun pistteki yerini almasıyla devam etti. Geçit töreni, Çanakkale, Kurtuluş Savaşİ, Kore ve Kıbrıs savaşlarında yer  alan askerleri temsil eden tarihi bölük ve atlı tören kıtasının geçişiyle sürdü  AKM'deki tören, Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi ''TŸrk Yİldİzlarİ''nİn  gösterisi ile sona erdi.

Dünyanİn sayılı hava akrobasi timlerinden olan ''Türk Yıldızları''nın gösterisi, Cumhurbaşkanı Gül başta olmak üzere, devlet erkanı ile izleyicilerden büyük ilgi topladı ve alkış aldı.

Cumhuriyet coşkusu İstanbul'da da törenlerle kutlandı
Cumhuriyetin kuruluşunun 86 yıldönümü, İstanbul'da da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Vatan Caddesi'nde düzenlenen törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatan Caddesi'nde törenlere; İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerine Türk bayrağı alan İstanbullular, Cumhuriyet bayramını coşkuyla kutladı. Vali Güler, Kadir Topbaş ve Orgeneral Iğsız, vatandaşları selamladı. Törende konuşan Vali Güler, birlik beraberlik mesajı verdi. Güler, "Bugün, 73 milyonluk bir ülke olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmenin ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmenin yegane yolu ülkenin bütün fertlerini etnik kökenlerine ve inançlarına bakmaksızın var olan farklılıklarıyla kabul etmek ve hiçbir ayrım yapmadan birlikte yaşama irademiz ve kararlılığımızı korumaktır" diye konuştu.

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://www.milligazete.com.tr/haber/cumhuriyet-coskusu-142084.htm
 



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,701 µs