En Sıcak Konular

BELGE SAHTE OLAMAZ MI?

29 Ekim 2009 22:42 tsi
BELGE SAHTE OLAMAZ MI? Evet, kimine göre “irticayı önleme” kimine göre “darbe hazırlığı” olarak nitelenen bir belge var ortada...

Belge sahte olamaz mı?

Başlığa bakıp da sakın feryat figan etmesin “Ordu darbe yapmak istiyor, ama biz demokratlar önlüyoruz” lobisi. Ve “İşte darbeciler yine başladı” paranoyasına da kimse kapılmasın. Sakin sakin okusunlar sadece.

Evet, kimine göre “irticayı önleme” kimine göre “darbe hazırlığı” olarak nitelenen bir belge var ortada.

Önce fotokopisi çıktı, tabii fotokopi olunca imzanın gerçek olup olmadığı da tartışmaya açıktı. Nitekim tartışıldı. Tartışılırken bir dolu gariplikler de yaşadık.

Sonuçta “orijinali” bulunamadığı için konu biraz küllenmeye başladı. Bu küllenme tam 4.5 ay sürdü. Bu kez bir belge var gerçekten. Adli Tıp incelemiş ve “Bu ıslak imza” demiş.

Bu durumda belgenin orijinalinin elimizde olduğunu söyleyebiliriz gönül rahatlığı ile.

Ancak; her şeye rağmen insanı kuşkuya düşüren noktalar var. Bunları es geçmek de en azından “gazeteci olmanın gereği kuşkulanma hakkına saygısızlık.”

Öncelikle; bu belgenin ortaya çıkmasından sonra öğreniyoruz ki, elin yabancısı bir elektronik alet geliştirmiş. Bu alet bir kişinin attığı imzayı hafızasına yerleştiriyor. Sonra aletin ucuna her hangi bir kalem takılıyor ve alet başlıyor aynı imzayı hiç sektirmeden, hata yapmadan atmaya.

Peki bu alete ne gerek varmış? Çok imza atmak zorunda olan kişiler kullanıyormuş. Örneğin bir şirketin 50 bin hissesinin imzalanması gerekiyor. Yeminli bir resmi görevli huzurunda alete yetkili kişinin imzası yükleniyor. Sonra alet 50 bin hisse senedini imzalamaya başlıyor. İşlem bitince de hafıza siliniyor.

Yani demek ki söz konusu ıslak imza böyle bir aletle atılabilir.

İkinci kuşkulu nokta şu: Elimizde sadece imzalı bu belge var, ki bu belge bir çalışmanın kapak yazısı, yani ilk sayfası. Gerisi yok.

Peki nerede? Hepsi önce kıyma makinesinden geçirilmiş sonra da yakılmış. Bunu nereden öğreniyoruz? Savcıya ihbar mektubuyla birlikte bu belgeyi postalayan ama altına adını yazmayan isimsiz kişinin beyanından.

Kendisini çalışmayı hazırlayan askeri ekipten biri olarak tanıtan rütbeli bir subay belgelerin nasıl yok edildiğini anlatıyor. Yani isimsiz birinin tanıklığı “aynen doğru” kabul ediliyor.

Oysa ben şunu merak ediyorum: Kapak yazısını alabilecek kadar içeri girebilen bir kişi, neden rastgele iki sayfa daha almamış. Sadece bir sayfa ile yetinmiş?

Durum şudur: Darbe hazırlığı yapıldığı ve bunun için yüzlerce sayfa yazıldığı söyleniyor. Ama elimizde sadece kapak yazısı var. Belgenin altı üstü boş, havada duruyor. Yani Genelkurmay “Kesinlikle öyle bir çalışmanın yapılmadığını” söylese bile inandırıcı olma şansı kalmadı. (Demek ki tezgâhsa gerçekten müthiş.)

Ve üçüncü kuşkulu durum, bu orijinal belgenin 4.5 ay boyunca saklanması.

Kendisini vatansever ve demokrat olarak tanıtan meçhul subay acaba hangi amaçla ve duyguyla herkesin elini yakabilecek, üzerinde binbir risk taşıyan böylesine önemli bir belgeyi aylarca saklama gereği duymuş.

Ve neden tam Cumhuriyet Bayramı’ndan hemen önce bu büyük ifşaatı yapmış. (Zamanlama açısından bu yeni bir görüş, hepimiz önce teröristlerin karşılanmasından sonra olmasını yadırgamıştık. Oysa askerin Cumhuriyet Bayramı’na buruk girmesinin yaratacağı sıkıntıyı da görmemiz gerek.)

Sonuç olarak; bu belge gerçek olabilir. Aynı oranda sahte olması ihtimali de vardır.

Eğer bu gerçekse bunun hesabı mutlaka sorulmalıdır ama burada mutlaka düşünmemiz gereken bir nokta daha var.

Her Milli Güvenlik Kurulu’nda irtica mutlaka tartışılan konular arasındadır. Ve askerlerin bu konuda hazırlık yaparak geldikleri de sır değildir.

Demek ki bundan önce de bu tür çalışmalar yapılmış ama konu hep MGK’da görüşüldüğü için kimse “Paşam bu çalışmayı nasıl yaptınız?” sorusunu sormamış.

Şimdi olayı bir de bu gözle tekrar düşünün.

Can Ataklı- Vatan

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Belge_sahte_olamaz_mi&tarih=29.10.2009&Newsid=267708&Categoryid=4&wid=142



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,280 µs