En Sıcak Konular

BARDAKOĞLU: ''KURBANLA YARDIM KAMPANYASI KUL HAKKI ALMAKTIR''

28 Ekim 2009 11:27 tsi
BARDAKOĞLU: ''KURBANLA YARDIM KAMPANYASI KUL HAKKI ALMAKTIR'' “Namazın yerine oruç, orucun yerine kurban, haccın yerine burs, bursun yerine dua geçmeyeceğini” söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, “Kurbanla yardım kampanyası kul hakkı almaktır” dedi.

Vekalet kurbanla yardım toplayan hesabını verir  

“Namazın yerine oruç, orucun yerine kurban, haccın yerine burs, bursun yerine dua geçmeyeceğini” söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, “Kurbanla yardım kampanyası kul hakkı almaktır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, “Vekaletle kurbanı bir yardım toplama kampanyasına dönüştürenler, hem bu dünyada hem ahirette Allah katında sorumludur ve kul hakkını alırlar” dedi. Bardakoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kocatepe Konferans Salonu’nda düzenlenen “2009 yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi Organizasyonu Ankara Bölge Toplantısı”na katıldı.

Kurban mutlaka kesilmelidir

Vekaletle kurban kesiminin, hiçbir zaman yardım toplama faaliyeti olarak görülmemesi gerektiğine işaret eden Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurbanlar mutlaka ibadet amacıyla kesilmelidir. Hiçbir zaman başka amaçla kesilen hayvan aynı anda vekaletle kurban olamaz.

Ciddi bir vebal

Kurban ibadeti Allah’a yakınlaşmak, Müslümanlara ulaşmak, paylaşmak, aramızdaki kardeşlik bağlarının güçlenmesi demektedir. Böyle olunca da hiçbir kişi ve kuruluş vekaletle kurban adı altında bir yardım toplama faaliyetine girmemelidir. Bu ciddi bir vebaldir.” Bardakoğlu, vekaleti alınan hayvanların mutlaka kesilmesi gerektiğini de vurguladı.

İbadetin hikmetine aykırı

Her ibadetin ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden Bardakoğlu, “Namazın yerine oruç, orucun yerine kurban, haccın yerine öğrenciye burs, öğrenciye bursun yerine duanın geçmeyeceğini” belirtti. Kesilen kurban etlerinin paraya dönüştürülmesinin doğru olmayacağına da işaret eden Bardakoğlu, çok zaruri durumlarda paranın yine ihtiyaç sahiplerine verilmesi gerektiğini ifade etti. “Kimse ibadet yerine getiriyorum diye otoban kenarlarında, açık arazilerden kirin pasın içinde kurban kesmesin” diyen Bardakoğlu, hayvana eziyetin kurban ibadetinin tüm hikmetine aykırı olduğunu belirtti.

Büyüklerin elini öpmekle bir şey olmaz

Bardakoğlu, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Sağlık Bakanı ’5 ay boyunca birbirinizle öpüşmeyin’ tavsiyesinde bulundu. Bayramda büyüklerimizin elini öpmeyelim mi” sorusu üzerine Bardakoğlu, “Büyüklerinizin elini öpmekle bir şey olmaz. Korkmayın, siz büyüklerin elini öpün, duasını alın büyüklerinizden size hep iyilik gelir” dedi. 

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Vekalet_kurbanla_yardim_toplayan_hesabini_verir/267491/1/



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,178 µs