En Sıcak Konular

AVRUPA'DAN GELECEK PKK'LILAR PİŞMANLIK YASASINDAN FAYDALANMAYI DÜŞÜNMÜYOR

27 Ekim 2009 23:35 tsi
AVRUPA'DAN GELECEK PKK'LILAR PİŞMANLIK YASASINDAN FAYDALANMAYI DÜŞÜNMÜYOR Türkiye'ye gelişleri ertelenen 15 PKK'lı,Brüksel'de bir basın toplantısı düzenleyerek, pişmanlık yasasından faydalanmayı düşünmediklerini bildirdi.

Avrupa'dan gelecek PKK'lılar basın toplantısı düzenledi

Kendilerine "Barış Grubu Elçileri" adını veren ve Avrupa'da siyasi mülteci olarak bulunan 15 kişilik grup, Brüksel'deki Uluslararası Basın Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. 10'u kadın 15 kişilik grup, seyahat belgeleri verilmediği için Türkiye'ye dönüşlerini ertelemek zorunda kaldıklarını ve barış sürecinin proveke edildiğini belirttiler.

Türkiye'ye gelişleri ertelenen 15 PKK'lı Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir basın toplantısı düzenleyerek, pişmanlık yasasından faydalanmayı düşünmediklerini, Türkiye'ye dönüşlerinin iptal edilmediğini sadece ertelendiğini söylediler.Grup adına konuşan İsmet Kem, "Hükümet ve devlet yetkilileri, grubumuzun Türkiye'ye gidişini engelleyici açıklamalar yapmıştır. İlgili merciiler de seyahat belgelerini bizlere vermemişlerdir. Biz de Türkiye'ye gidişimizi, istemediğimiz halde erteleme kararı aldık" dedi.Amaçlarının pişmanlık yasasından faydalanmak olmadığını söyleyen grup üyeleri "Türk devlet yetkililerinin ve tüm barışseverlerin attığımız bu adımlar karşısında gereken sorumlulukla hareket edeceklerine inanıyoruz" açıklamasında bulundu.Grup üyelerinin isimleri şunlar: Arif Dırık, Ayten Kaplan, Baki Uludağ, Halime Gökçen, Hasan Akbaba, Hikmet Çetin, Hikmet Karahan, İsmet Kem, M. Cevat Akın, Mahmut Erol, M. Sait Yıldırım, Muazzez Kaya, Ummuhan Sürmeli, Veli Tekin, Vesile Yüksel.

 'TESLİMİYET OLARAK ALGILANMAMALI'

Kendilerine "Avrupa Barış ve Demokratik Çözüm Grubu" adını veren grup, Belçika'nın başkenti Brüksel'de basın toplantısı düzenledi. Grup adına İsmet Kem ve Vesile Yüksel tarafından yapılan açıklamada, geliş kararının bölücübaşı Öcalan'ın çağrısı üzerine alındığını açıkladı.

Grup, Türkiye'ye gelişin çözüm amaçlı ve tamamen barışa katkı amaçlı yapıldığını öne sürüldü. Grup sözcüleri bunun herhangi bir 'teslimiyet' olarak algılanmaması gerektiğini iddia etti. Bu gelişin şimdilik ertelendiğini söyleyen grup sözcüleri, "Barış umutlarına ve özgürce birlikte yaşama arayışına' en kısa zamanda cevap beklediklerini, hükümet tarafından tıkandığını öne sürdükleri sürecin tekrar açılmasını istediklerini belirttiler. Grup sözcüleri, başta hükümet olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden 'cesur ve iradeli' bir davranış beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1155182&Date=27.10.2009&b=Avrupadan gelecek PKKlilar basin toplantisi duzenledi&KategoriID=19

 



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,862 µs