En Sıcak Konular

HÜKÜMETİN KİLİSE ATAĞI SÜRÜYOR

27 Ekim 2009 09:43 tsi
HÜKÜMETİN KİLİSE ATAĞI SÜRÜYOR Daha önce Van’ın Akdamar Adası’ndaki kiliseyi restore ettiren hükümet, bu kez Vakıflar Genel Müdürlüğü vasıtasıyla İskenderun’da sinema olarak kullanılan tarihi binayı restore ettirerek kiliseye dönüştürdü.

Hükümetten kilise atağı 
 
Daha önce Van’ın Akdamar Adası’ndaki kiliseyi restore ettiren hükümet, bu kez Vakıflar Genel Müdürlüğü vasıtasıyla İskenderun’da sinema olarak kullanılan tarihi binayı restore ettirerek kiliseye dönüştürdü.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde sinema olarak kullanılan tarihi bina, kaşla göz arasında kiliseye dönüştürüldü. İskenderun şehir merkezindeki Süryani kilisesi iki yıl süren tadilat çalışmalarının ardından restore edildi.

Süryani cemaatinin Adıyaman ve çevre illerindeki metropoliti Melki Ürek, İskenderun’a gelerek kilisede incelemelerde bulundu. Mimar Hüseyin Doğan, metropolit Ürek’e eski sinema, yeni kiliseyi gezdirerek teknik bilgiler verdi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce restore edilen ve 400 bin TL’ye mal olan kilisenin resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak. Devletin Türkiye’de ilk kez bir Süryani kilisesini restore ettirmesinden mutluluk duyduklarını söyleyen Melki Ürek, “Bu gün İskenderun’daki kiliseyi görme ve incelemelerde bulunmak üzere geldim. Daha önce sinema olarak kullanılan bina çok güzel bir yapıya dönüşmüş, barış kardeşlik adına İskenderun’daki bu kilisenin aslına uygun şekilde yapılması bizleri memnun etmiştir. Bu bağlamda Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz.” dedi. Kilisenin son halini gören ve çok duygulandığını söyleyen Selma Mutlu adındaki vatandaş ise, “Ben buranın daha önce sinema olarak kullanıldığı günleri de biliyorum. Şimdi çok güzel bir yapı olmuş. Barış ve kardeşliğin yaşandığı bu güzide şehirde değişik din ve mezhepten insanların hoşgörü içerisinde bir arada bulunmaları dünya barışı adına da çok önemli. Bu bağlamda tarihi binanın restore edilmesinden ötürü çok mutlu olduk” ifadesini kullandı. Kilisenin, önümüzdeki Paskalya Bayramı’nda ibadete açılması planlanıyor.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9007716&tarih=2009-10-27
 



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,499 µs