En Sıcak Konular

HALİT MEŞAL: ''TÜRKLER'DEN OSMANLI MİRASINA SAHİP ÇIKMALARINI BEKLİYORUZ''

27 Ekim 2009 09:30 tsi
HALİT MEŞAL: ''TÜRKLER'DEN OSMANLI MİRASINA SAHİP ÇIKMALARINI BEKLİYORUZ'' Mescid-i Aksa'ya destek yürüyüşleri düzenlenmesini isteyen Halit Meşal, "Arap ve İslam ülkelerini,özellikle de Türkiye'yi Mescid-i Aksâ hakkında Allah'tan korkmaya davet ediyorum" dedi.

“İslam ülkelerini, Mescidi Aksâ konusunda Allah’tan korkmaya davet ediyorum” diyen Meşal

Türkler'den Osmanlı mirasına sahip çıkmalarını istiyoruz

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halit Meşal, Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlediği basın toplantısında Filistin'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Basın toplantısına "Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed'i) bir gece Mescid-i Haram'dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren Allah'ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir." ayetini okuyarak başlayan Halit Meşal, Filistin sahasının olaylarla dolu olduğunu, bu olayların bazılarının acı verici ve bazılarının da zaferi müjdeleyici olduğunu söyledi.

Mescidi Aksa'da  yaşananların bir dizi olayın devamı olduğuna işaret eden Meşal, "Mescid-i Aksâ sadece El-Kıbli Mescidi değil.. Mescid-i Aksâ, Kubbetu's-Sahra ve diğer müştemilatıyla birlikte 144 bin metrekarelik alanın hepsidir" diyerek, Siyonistlerin Mescid-i Aksâ'nın avlusuna girmelerinin Mescid-i Aksâ'ya girmeleri anlamına geldiğini söyledi.

Siyonistlerin  baskın girişiminin tehlikesine dikkat çeken Meşal, Siyonistlerin ilk kez Mescid-i Aksâ'nın elektriğini kestiğini, ilk kez ezanın okunmasının engellendiğini, ilk kez El-Kıbli Mescidi'nin kapılarının içerideki cemaatin üzerine zincirlerle kilitlendiğini ve Siyonist işgalcilerin ilk kez bu kadar uzun süre kalarak Mescid-i Aksâ'yı kirlettiklerini söyledi.

Siyonistlerin amacının El-Halil'deki İbrahim Mescidi gibi Mescid-i Aksa'yı da bölmek olduğunu kaydeden Meşal, Siyonist işgalcinin emrivaki oluşturmak istediğini ve Kudüs'ü bu emrivaki ile müzakerelerin dışında tutmayı hedeflediğini belirtti.

'Yahudilerin Kudüs'te hakkı yok'
Mescid-i Aksâ'yı sadece Müslümanların değil Hıristiyanların da savunduğuna işaret eden Meşal, Şeyh Raid Salah'ın kendisine geçen baskın girişiminde Hıristiyan bir gencin Müslümanlarla birlikte Mescid i Aksâ'da nöbet tuttuğunu söylediğini aktardı.

"Kudüs'ün tek bir parçasından taviz vermeyiz. Kudüs, Müslümanların ve Hıristiyanlarındır. Siyonistlerin Kudüs'te hiçbir hakkı yok" diyen Meşal, "Kudüs'ün geleceği müzakere masalarında belirlenmeyecek. Bilakis Kudüs'ün geleceği savaş alanında belirlenecek" şeklinde konuştu.

Daha sonra "Bizlerden beklenen ne?" sorusunu soran Meşal, Kudüs halkının üzerlerine düşen görevi yerine getirdiğini söyleyerek, Müslüman alimleri ve Hıristiyan din adamlarını Siyonist saldırılara birlikte karşı koymaya davet etti. Meşal, "Bugün Mescid-i Aksa, yarın Kıyamet Kilisesi.." dedi.

Mescid-i Aksa'ya destek yürüyüşleri düzenlenmesini isteyen Halit Meşal, "Arap ve İslam ülkelerini,özellikle de Türkiye'yi Mescid-i Aksâ hakkında Allah'tan korkmaya davet ediyorum" dedi.

Türklerin gurur verici tavırlarıyla dikkat çektiklerine işaret eden Meşal, "Türklerden Osmanlı mirasına sahip çıkmalarını istiyoruz. Ey Erdoğan! Kudüs'e ve Mescid-i Aksâ'ya sahip çık" şeklinde konuştu.

Arap rejimlerinin "Filistinliler kendi işlerini bizden daha iyi bilir" bahanesinin arkasına sığındığına işaret eden Meşal, Filistin için bunun geçerli olmadığını vurguladı.

'Arap Barış Girişimi'ni geri çekin'
Arap ülkeleri liderlerinden Arap Barış Girişimi'ni geri çekiyoruz demelerini ve "ne savaş ne barış" hali ilan etmelerini isteyen Meşal, "Barış diyerek kendimizi kandırıyoruz. Bizden tehlikeli konularda İsrail'in kabul edeceği şekilde tavizler vermemizi istiyorlar. Kudüs'te sadece simgesel bir Filistinli varlığının kalmasını, mültecilerin geri dönüş hakkının ilga edilmesini istiyorlar. Filistin evinin düzenlenmesine müdahale etmek ve Filistin yönetimi üzerinde tahakküm kurmak istiyorlar" şeklinde konuştu.  Obama'nın da Arap ülkelerinden İsrail'in Yahudiliğini tanımalarını istediğini hatırlatan Meşal, "İsrail şımarık... Araplar ise kendi değerlerini ucuzlattılar. Amerikalıları baskıya alıştırdılar" dedi.

Netanyahu'nun iki devletli çözüm önerisini boşa çıkardığını belirten Meşal, Netanyahu'ya göre çözümün ekonomik projeden ibaret olduğunu ve Filistin halkına işgal altında yaşayan bir halk olarak değil, dışarıdan gelecek parayı bekleyen bir grup insan olarak yaklaşıldığını kaydetti.

Amerikalılara ve Ortadoğu Dörtlüsü'ne göre çözümün sadece müzakerelerin devam etmesi olduğunu ifade eden Meşal, Amerikan yönetiminin kendi sorunlarıyla meşgul olduğunu, bölgedeki çıkarlarını garanti altında hissettikleri için Amerikalıların Filistin'e aldırmadıklarını, bunun yerine çıkarlarını tehlikede hissettikleri için Afganistan ile ilgilendiklerini söyledi.

"Araplar da değişmeli"
Arapların olduğu yerde saydığına ve hiçbir ilerleme kaydedemediğine dikkat çeken Halit Meşal, "Türkiye değişiyor ve ileriye gidiyor. İran değişiyor ve ileriye gidiyor. Çin'e bakın. Biz Araplar da değişmeliyiz" şeklinde konuştu.

Fetih Hareketi'yle siyasi olarak farklı düşünmelerine rağmen Filistin halkının çıkarını gözeterek siyasi farklılıkları bir tarafa bırakıp uzlaşı için Kahire'ye gittiklerini anlatan Meşal, "Fakat bizden Ortadoğu Dörtlüsü'nün şartlarını kabul etmemizi ve İsrail'i tanımamızı istediler" dedi.

Sözlerinin sonunda uzlaşı isteklerini yeniden vurgulayan Meşal, Arap ve İslam ülkelerine seslenerek "Gelin Filistin'in şanını yükseltelim" dedi.[1]

Çek elini kıblemizden

Gazze soykırımının ardından rahat durmayıp son bir aydır da Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya saldırılarda bulunan terörist İsrail'e öfke büyüyor.

Haftalardır Kudüs'te, içinde Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Haremüşşerif saldırı ve provokasyonlarda bulunan terörist İsrail, tüm dünyanın nefretini çekiyor. Aşırı dinci Yahudilerin Mescid'i Aksa'yı basma girişimlerine destek

veren İsrail askerleri, cami cemaatine ateş açıp Mescid-i Aksa'ya gaz bombalarıyla saldırdı. İslâm dünyasını tahrik etmeyi amaçlayan İsrail önceki gün, ilk kez Mescid-i Aksa'nin elektriğini keserek ezan okunmasını da engelledi.[2]


Kaynak: Milli Gazete

[1].http://www.milligazete.com.tr/haber/turklerden-osmanli-mirasina-sahip-cikmalarini-istiyoruz-141738.htm

[2].http://www.milligazete.com.tr/haber/cek-elini-kiblemizden-141764.htm



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,700 µs