En Sıcak Konular

AFYON'DA YUNAN AÇILIMI

26 Ekim 2009 22:55 tsi
AFYON'DA YUNAN AÇILIMI AKP'li Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu’yu kan gölüne çeviren işgalci Yunan askerlerinin de “şehit” olduğunu savunarak onlar için anıt yaptıracağını söyledi.

AKP'li başkan Afyon'a Yunan heykeli dikecek

ABD-AKP işbirliğiyle başlatılan sözde açılımlara bir yenisi daha eklendi. Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu’yu kan gölüne çeviren işgalci Yunan askerlerinin de “şehit” olduğunu savunarak onlar için anıt yaptıracağını söyledi.

Afyon’da Yunan açılımı
Afyon’un AKP’li Belediye Başkanı Çoban, Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu’yu kan gölüne
çeviren işgalci Yunan askerlerini şehit ilan ederek onlar için anıt yaptıracağını söyledi

AKP’nin Türkiye’nin geleceğini tehlikeye sokan ve üniter yapısını zedelemeye yönelik sınır tanımaz politikaları, ülkeyi adım adım sonu olmayan sözde açılımlara sürüklüyor. ABD-AKP işbirliğiyle başlatılan ve Başbakan Erdoğan ile hükümet yetkililerinin  “Bedeli ne olursa olsun geri dönüşü yok” diye dillendirdikleri Sözde Ermeni ve Kürt açılımlarına bir yenisi daha eklendi. Başbakan’ın açılımlarından cesaret alan ve hükümetin memuru gibi davranan Vali ve Belediye başkanları da kendi açılımlarını hayata geçirme gayreti içerisine girdi.

İlginç savunma
Trabzon’da Sümela Manastırı’nın turizme katkı sağlayacağı gerekçesiyle ayine açılmasına ışık tutan Vali Recep Kızılcık’ın ardından benzeri bir teklif de Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’dan geldi. Çoban, Afyonkarahisar’da ölen Yunan askerlerinin şehit olduğunu savunarak onların anısına şehre anıt dikeceğini söyledi. Afyonkarahisar’da Yunan mezarlarının bulunduğuna dikkat çeken Çoban anıt dikilmesinin ardından burasının ziyaretçilere açılacağını kaydetti.

Büyük bir gaflet
Burhanettin Çoban’ın bu açıklamasına MHP Afyon Milletvekili Abdülkadir Akcan’dan sert tepki geldi. “Bu düşünce sapığından hicap duyuyorum” diyen Akcan, “Afyon onun kafasına kazanı, tencereyi geçirsin de görsün. Belediye Başkanı göstersin bakalım Afyon’da nerede yunan mezarı varmış da oraya anıt dikecekmiş bilelim. Ben bunu duyunca adeta şok oldum. Bu adam ne söylediğini bilmiyor” şeklinde konuştu. Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Kurtuluş Savaşı ile Çanakkale Savaşını aynı kefeye koymak gibi bir gaflet içerisine girdiğinin altını çizen Akcan şöyle konuştu:

Hicap duyuyorum
“Bu, tarihini bilmemek demektir. Yunanlılar Afyon’da Büyük Taarruz’da ev ev kapı kapı işgal yapmış. İşgal sırasında onbinlerce insanı katletmiş evlerini yakıp yıkmıştır. Yeni doğan bebeği bir Yunan askeri havaya atmış, diğer Yunan askeri havada süngüsüne geçirmiştir. Şimdi ben bu tarihimle kan ağlayarak Yunan mezalimini Afyon’un her santimetrekaresinde hissederken, kendisine şehir emanet edilmiş bir düşünce sapığının bu şekilde davranmasından hicap duyuyorum.” Akcan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Atina’da camiye vize vermeyen Yunan için ben niye anıt dikeceğim. Benim atalarımın anıtları orada harabe halinde iken ne münasebetle Yunan’a anıt yapacağım.”

Cumhuriyet Meydanı’ndaki anlamlı anıt
Afyon Cumhuriyet Meydanı’nda kentin   simgesi olan anıt, devrin önemli heykeltıraşlarından Krippel’in 1934-1936 yılları arasında yaptığı eseridir. 27 Ağustos 1922 tarihinde Kurtuluş Savaşı’nda Afyon’un Yunan saldırısından kurtarılışını ve Türk ordusunun, Yunanlıları tepelediğini
sembolize ediyor.

Özsoy: Bu, çirkin bir tezgahtır
Türkiye Kamu-Sen Afyon İl Temsilcisi Erol Özsoy, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın bu girişiminin, önce Afyon sevdası, Kars sevdası, Trabzon sevdası hatta Türkiye sevdası olarak başlayıp sonra eski defterleri karıştırmak için sürdürülen bir tezgah olduğunu söyledi. Özsoy şunları ifade etti:  “Türk halkına her türlü kötülüğü yapan zulmeden haksız yere işgal eden, yakan ve yıkan, öldüren, megola idea diye Kıbrıs’ı kana bulayan bir toplumun anıtını mı dikeceksiniz? Sayın Çoban, sen tarih, coğrafya okumuyor musun, Afyon’un kalkınması, turizmi Yunan anıtına mı kaldı? Projelerinle uğraşsan daha iyi olmaz mı? Yarın Ermeniler de Afyon’da tapu aramaya kalkarlarsa sen onlara da yeni tapular mı çıkaracaksın? Sen kendi işine bak.” (Haber: Önsel ÜNAL-Yeniçağ)

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=25241

 

 



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,103 µs