En Sıcak Konular

GÖKÇEK: '2008'DE SU SORUNU KALMAYACAK '

31 Aralık 2007 12:07 tsi
GÖKÇEK: '2008'DE SU SORUNU KALMAYACAK ' Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2008 yılının ''dev yatırımlar'' yılı olacağını belirterek, ''2008'de su sorunu kalmayacağı gibi kullanılan suyun geri dönüşümü sağlanacak'' dedi.

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2008 yılının ''dev yatırımlar'' yılı olacağını belirterek, ''2008'de su sorunu kalmayacağı gibi kullanılan suyun geri dönüşümü sağlanacak'' dedi.

Gökçek, önümüzdeki yıldan itibaren Kızılırmak suyunun Ankara'ya gelmiş olacağını ve böylece dünyada yaşanan su sıkıntısının Başkentte yaşanmayacağını ifade ederek, "Ancak yinede daha sonraki yıllarda sorun yaşanmaması için Gerede sisteminin çalışmalarına hemen başlanacak" dedi.

Suyun yeniden geri dönüşümünün sağlanması için Tatlar Arıtma Tesisi'ne yeni bir tesis kurmayı hedeflediklerini belirten Gökçek, geri dönüşümü sağlanan suyun da Ankara'daki yeşil alan sulamalarında kullanılacağını kaydetti.

Doğal gazın özelleştirilmesiyle 2008'de baambaşka bir Ankara'nın oluşacağını kaydeden Gökçek, yapılacak yatırımların en önemlilerinden birinin metro çalışmaları olacağını söyledi. Gökçek, ''Önümüzdeki yıl özelleştirmeyle birlikte metroların ihalelerini de yapacağız. Çalışmaların ardından da metroların bir kısmı 2009'da, bir kısmı da 2010'un başında hizmete girmiş olacak'' dedi.

54 yeni köprülü kavşak yapımına hemen başlayacaklarını'' kaydeden Gökçek, ''Ankara'nın trafik sorunu olan bölgelerine toplam 54 adet yeni köprülü kavşak yapmayı planlıyoruz'' dedi. Sözleşmeleri sona eren yeşil ve çift katlı otobüs sahiplerini de mağdur etmeyeceklerini bildiren Gökçek, bu otobüslerin yerine, esnafın
sıkıntısını önlemek için 28-50 kişilik midibüslerin hizmete gireceğini kaydetti.

Köylerin yollarında da asfaltlama çalışmalarına devam edileceğini anlatan Gökçek, şu anda çalışmaların yüzde 90 oranında yapıldığını, önümüzdeki yıl asfalt sezonunun açılmasıyla bu hizmetin tamamlanacağını kaydetti.



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,151 µs