En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''DEVLET TESLİM ALINIYOR''

26 Ekim 2009 09:14 tsi
HAYDAR BAŞ: ''DEVLET TESLİM ALINIYOR'' Haydar Baş,Terör örgütü mensuplarının şovuna ilişkin olarak, “Basit gibi görünen bu olaylar aslında çok ciddidir ve devletin teslim alınmasıdır” dedi.

Devlet teslim alınıyor 
 
BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Kuzey Irak’tan gelen terör örgütü mensuplarının şovuna ilişkin olarak, “Basit gibi görünen bu olaylar aslında çok ciddidir ve devletin teslim alınmasıdır” dedi.
 
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, partisinin İstanbul’da düzenlenen Başkanlık Divanı’nda ‘Kürt açılımı’nda gelinen nokta üzerine çarpıcı tespitlerde bulundu. 

Devamedegelen açılım sürecinde yaşananları beklediğini dile getiren Haydar Baş, şunları söyledi: “Çünkü bu sürecin sonu mutlaka böyle olması gerekiyordu. Meltem TV’de ‘Dosya’ diye bir program yayınlandı. Dosya programında ta 1983 – 84 yılında yaptığımız konuşmalarımıza yer vermiş arkadaşlar. Bütün bunlarda biz 1981, 1982 ve 1983’te neyi söylediksek, 2009’da yaşadığımız olaylar onlardır. Artı o gün ne dediysek bugün aynı şeyi söylüyoruz.”

Milletimiz ayıkacaktır
Türkiye’de yaşanılan gelişmelerde hiçbir değişmenin olmadığının altını çizen BTP Lideri; uyanışın bir an meselesini olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Olayı net gördüğümüz için o gün söylediğimizle bugün söylediğimiz arasında fark olmamakla beraber maalesef tespitlerimizin tamamı da olduğu hepsi çıkmıştır. Kısaca gelinen bu netice bizim için malumdu. İstenen bir netice değildir ama tedbir alınmayınca ve söylenenlere kulak verilmeyince bunun olması da kaçınılmaz oluyor. Bundan sonra bu iş olmayacak gibi bir şey de aklımıza gelmesin. Bir insan bir ömür boyu gaflette yaşar bir de bakarsın ki bir anda Allah ona hidayet ihsan eder. Yani ayıkmak bir ‘an’ meselesidir. Öyle inanıyorum ki ben, milletimiz de bir an gelecek ve ayıkacaktır.”

Üzümler bir anda olgunlaşır
Bugüne kadar ifade ettiklerine kulakların tıkandığını, gözlerin kapatıldığını söyleyen Prof. Dr. Baş, “Yani dilsiz olundu, sağır olundu, bir bakıma kör olundu. Bir diyorsun almıyor, iki diyorsun almıyor. Bu nasıl idrak, bu nasıl muhakeme ki bu kadarı da olmaz dedirtiyor. Şimdi aldığımız haberlere göre vatandaşlarımız ‘vay yanılmışız’ deme noktasına geldi. Tam da olgunlaşmış değil. Bir sabah kalkacağız –kapısının önünde asması bilhassa siyah üzümü olan bilir– bir anda oluverir. İşte o üzümleri olmuş bulacaksınız. Kısaca demek isterim ki bu olaylar bize meçhul değildi. Zaten malum olmamış olsaydı Dosya programında ifade edildiği gibi isabet kaydedemezdik” dedi.

Yaşananlar çok ciddi
BTP Genel Başkanı Baş, devamla şunları söyledi: “Hakikaten içimizin sızladığı yandığı bir devir bu. Ben ilk andan itibaren televizyon ekranlarının tamamını izlemeye başladım. Bir tanesi bile pişman olduğunu söylemedi. Barış elçileriyiz diyor. Barış için geldik ve 221. maddeden istifade etmek istemiyoruz. Böyle bir şey olamaz, diyor. Bunun masası nedir biliyor musunuz? Biz Türkiye Cumhuriyeti devletini çökerttik, dize getirdik ve şimdi getirdik pazarlık masasına oturduk. İsteseniz de yaptık, istemesiniz de yaptık. Eğer bunun masasını anlamayacak kadar bile basiretleri yoksa ne anlatırsan anlat, hani yüzüne tükürmüşler “yarabbi yağmur yağıyor” demiş. Yani bunun gibi bir şey olur. Anlıyorlarsa bu kabul nedir? Bunu da anlamak mümkün değil. Yani bu gelinen noktanın ne olduğunu anmışlarsa ne demek istiyorsun, ne anlatmak istiyorsun ve ne yapmak istorsun?
Basit gibi görünen bu olaylar aslında çok ciddidir ve devletin teslim alınmasıdır. Şu işe bak yahu, seyyar mahkeme kuruluyor ve devletin resmi ricali orada. Allah Allah, ‘Ya bunlar ne mübarek insanlarmış ne iyi yaptınız da bizim çocuklarımızı öldürdünüz. Aferin size’ demek manasına gelir.Açık ve net ifade edeyim milletin tavrını beğenmiyorum. Üç dört tane şehit derneği ve ailesi onlar sokakta protesto yapıyor ama vatandaşlar sanki hiçbir şey olmamış gibi seyrediyor. Tepki koyan var mı var ama 72 milyon insan için bu devede bir kulak bile değil.Bu uygulamayla birlikte hukuk önünde teröristler meşruiyet kazanmıştır. Şimdi bir taraftan teröristlere meşruiyet kazandırıyoruz. Diğer taraftan da terörist takibine çıkıyoruz. Soruyorum bunun manası nedir? Bir taraftan ‘tamam sen doğru yaptın’ diğer taraftan ‘oğlum sen git öl’ demek değil midir? Niçin bunun hesabı sorulmuyor? Bu kararı vereceksiniz ondan sonra terörist takibine gideceksiniz ve masum evlatlarımız şehit olacak. Bizler olayları körüklemiyoruz. Mademki bir iş yapacaksın bunu usulüne uygun yapacaksın. On binlerin toplanıp vatan kahramanının karşıladığı gibi sokaklara sel gibi dökülüyorsun ondan sonra bunun adına “Pişmanlık yasasından istifade etmektir” diyorsun.”

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=9007700&tarih=2009-10-26
 



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,923 µs