En Sıcak Konular

DERBİDE GELENEK DEĞİŞMEDİ: FENERBAHÇE 3-1 GALATASARAY

26 Ekim 2009 09:04 tsi
DERBİDE GELENEK DEĞİŞMEDİ: FENERBAHÇE 3-1 GALATASARAY Derbide “gelenek” değişmedi... Şükrü Saracoğlu’nda yine F.Bahçe kazandı...İstatistikler yine yanıltmadı ve son 9 yıldır evinde G.Saray’a ezici üstünlük sağlayan F.Bahçe bu mücadeleden de 3-1’lik galibiyetle ayrıldı.

KADIKÖY’ÜN KRALI

Derbide “gelenek” değişmedi... Şükrü Saracoğlu’nda yine F.Bahçe kazandı... Yine kırmızı kart var. Sarı-lacivertliler Alex‘in (biri penaltıdan) 2 ve Güiza’nın golleriyle güldü; Cimbom’un golü Hakan Balta’dan

HAMAM AYNI, TAS FARKLI
Futbolseverlerin aylardır merakla beklediği derbi nefesleri kesti. 90 dakika sonunda maçtan 4 gol çıktı. İstatistikler yine yanıltmadı ve son 9 yıldır evinde G.Saray’a ezici üstünlük sağlayan F.Bahçe bu mücadeleden de 3-1’lik galibiyetle ayrıldı. 6. dakakida Alex’in kullandığı serbest atışta Wederson son direkte topu çevirdi, geriden gelen Lugano ayak koydu, top ağlara gitti. Ancak yardımcı hakem Serkan Gencerler topun dışardan çevrildiğini işaret edince gol sevinci yarım kaldı. 12’de Kazım’ın ceza sahasına ortasında Roberto Carlos topun üzerinden atlayıp Servet’i şaşırtınca hemen arkasındaki Alex boş fileleri havalandırmakta zorlanmadı: 1-0. 44’te Leo Franco’nun kısa düşen pasında Alex topu düzeltip plase bir vuruşla kaleyi yokladı. Arjantinli kaleci parmak uçlarıyla dokunarak topu kornere attı. Kullanılan köşe atışında Lugano’nun kafa vuruşunda bu sefer üst direk gole izin vermedi.

G.SARAY 10 KİŞİ KALDI
İkinci 45 dakika F.Bahçe’nin sağlı sollu ataklarıyla başladı. 51’de Kazım’ın pasında ceza sahasına giren Alex, kaleci Leo Franco’nun müdahalesiyle yerde kaldı. Karar sarı kart ve penaltıydı. 53’te ceza atışını kullanan Alex, Arjantinli kaleciyi terse yatırırken takımını da 2-0 öne geçirdi. 56’da Arda’nın kullandığı serbest atışta Servet ön direkte topu kafayla içeri bıraktı. Yaşanan karambolde topa son dokunan Hakan Balta farkı bire indirdi: 2-1.75’te Keita-R.Carlos arasındaki ikili mücadelede güreş, boks, karate her şey vardı. Bu pozisyonda rakibine yumruk atan Keita kırmızı, kündeye gitmeye çalışan R.Carlos sarı kartla cezalandırıldı. 87’de Nonda sağdan Aydın’ı kaçırdı, ancak genç oyuncunun vuruşu kötüydü. 90+2’de Mehmet Topuz’un içeriye pasında Güiza, G.Saray defansının bir anlık şaşkınlığından faydalanarak kaleye arkası dönük olmasına rağmen topu topuğuyla filelerle buluşturmayı başardı: 3-1.

Arda ve Christian atılabilirdi
Derbinin ateşini düşürmek için maçtan önce kavgayı başlatan Arda ve Christian maç öncesi ihraç edilebilirdi. Bu takdirde yedeklerden 2 yeni oyuncu on bire alınabilirdi. “Futbol Oyun Kuralları”nın 3. maddesi, “Oyun başlamadan önce ihraç edilen bir oyuncunun yerine ismi bildirilmiş bir yedek oyuncu alınabilir” diyor.

Maçtan önce büyük kavga

Isınırken Arda-Cristian’la takışınca saha karıştı. Yumruklar, itişmeler havada uçuştu. Yardımcı hakem Ongun’un başı yarıldı

“ÖLDÜRÜRÜM SENİ”
Oldukça gergin bir atmosferde oynanan dev derbide, daha karşılaşma öncesinde kavga çıktı. Isınmak için sahaya çıkan G.Saraylı futbolcular, kendilerini desteklemeye gelen 2 bin 250 taraftarına doğru hareketlenirken, o sırada ısınma koşusu yapan Cristian, kendisinin koşu yolunu engellediği gerekçesiyle Arda’yı eliyle itti. Brezilyalı futbolcunun kendisini itmesine önce bir tepki vermeyen Arda, taraftarı selamladıktan sonra Cristian’ın üzerine yürüyüp, “Öldürürüm seni. Adam ol’ şeklinde bağırdı. Brezilyalı futbolcu bu duruma tepki gösterince, iki futbolcu karşılıklı olarak itişti.

ONGUN’A DİKİŞ
Bu arada Bilica gelerek Arda’ya yumruk salladı. F.Bahçeli ve G.Saraylı futbolcuların da olaya müdahil olmasıyla birlikte saha içi bir anda karıştı. Olayları gözlemleyen yan hakem Tarık Ongun’un ve bir Federasyon görevlisinin başı, tribünlerden atılan yabancı bir cisimle yaralandı. Ongun’a soyunma odası girişinde dikiş atıldı. Maçın hakemi Bünyamin Gezer ve yardımcıları saldırıyı protesto için maça 6 dakika gecikmeli çıktı. İstiklal Marşı sonrasındaki sıralı tokalaşmada Arda’nın Cristian’ın elini sıkmadığı görüldü. İkili maç içinde de sık sık atışırken, Cristian el kol hareketleriyle Arda’ya meydan okudu.(Cahit EROĞUL-Türkiye)

BAROS İKİ AY YOK
G.Saray’ın derbideki en büyük gol ümidi Milan Baros, henüz maçın ilk dakikasında sakatlandı.
Orta alanda Emre Belözoğlu’nun müdahalesi sonucu yerde kalan Çek yıldızın ayak tarak kemiğinde iki yerden kırık tespit edildi. Ayağı alçıya alınan ve dün akşam taburcu edilen yıldız futbolcunun 2 ay sahalardan uzak kalacağı ve yapılacak son kontrollerden sonra ameliyat edilebileceği açıklandı. Maç sonrası F.Bahçeli Emre Belözoğlu’nun futbolcuyu arayarak özür dilediği öğrenildiği. Emre’nin bugün de Baros’un ziyaretine gideceği belirtildi.

MUHTEŞEMDİK

F.Bahçe çalıştırıcısı Christoph Daum, oyuncularının futbol adına her şeyi yaptıklarını söyledi ve ekledi:
Biraz da taktik payı var

ÖZELLİKLE ALEX
F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, G.Saray önünde takımının ortaya koyduğu futboldan fazlasıyla memnun olduğunu söyledi. “Özellikle Alex’i tebrik ediyorum” diyen Alman çalıştırıcı, “Bugün olağanüstü bir Alex izledik. Taktiği fazla abartmayalım diyeceğim ama onun da payı var şüphesiz. Herkes Arda’nın tehlikeli olduğunu söylüyor. Bence Keita daha tehlikeli. Onu Carlos ve Vederson’la, Arda’yı da Gökhan ve Mehmet’le etkisiz hale getirdik. Bugün oyuncularım söylediğim her şeyi tam olarak yerine getirdi. Kısacası muhteşem bir taktiksel disiplin vardı sahada” şeklinde konuştu.

TAKTİĞİMİZ PRESTİ
“Orta sahada çok iyi pres yaptık. Taktiğimiz de buydu” diyerek Rijkaard’ın çift ön liberolu, 4 hücumculu taktif zaafından faydalandıklarını ima eden Daum, “Derbilerde kontrolü kaybetmemek gerekiyordu. Bunu biliyorduk ve bunu futbolculara söyledik. Onlar da bunu iyi uyguladılar. Toplu hareket etmemiz gerekiyordu ve bunu da çoğu zaman gördük. Böyle olunca topu daha rahat kazandık ve hızlı bir şekilde atağa çıktık. Bunun da sonuçlarını aldık gördüğünüz gibi” açıklaması yaptı. Alman çalıştırıcı ayrıca G.Saray’ın hücum şekline göre çeşitli planlarını hazırda tuttuğunu vurguladı. (M. Emin ULUÇ)

Fenerbahçe tribünleri adeta pankart şovu yaptı.

Alex damga vurdu

3 YIL SONRA 2 GOL
F.Bahçe’yi G.Antep ve Steaua maçlarında yalnız bırakan Kaptan Alex, derbi ile muhteşem bir dönüş yaptı. Alex en son 3 yıl önce havalandırdığı G.Saray ağlarına dün gece 1’i penaltıdan olmak üzere 2 gol birden bıraktı. Alex, G.Saray’a son golünü 2006-07 sezonunun 16. haftasında, 3 Aralık 2006’da Kadıköy’de F.Bahçe’nin 2-1 kazandığı maçta atmıştı. G.Saray’a toplamda 5. golünü atan sambacı, bu sezon ligde 5 gole ulaşarak takımının en skorer ismi oldu.

İYİ HAZIRLANDIK
Maç sonrası konuşan Alex, galip geldikleri ve attığı goller için mutlu olduğunu söyleyerek, “Amacımız bu maçtan galibiyetle ayrılmaktı. G.Saray iyi bir ekip ve güçlü noktalarını biliyorduk. Buna göre hazırlandık ve kazandık” sözlerini kullandı. Kazım’ın forvette verilen şansı iyi kullandığını vurgulayan sambacı, “Onunla hocamız yeni bir forvet daha kazandı. Bu galibiyetle hem önemli bir rakibimizi yendik hem de puan farkını açtık” şeklinde konuştu.

UMMUYORDUM

G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, maç öncesi derbiyi daha iyi bir sonuçla bitireceklerine eminmiş

KEİTA... APTALCA...
G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, derbiden tahmin etmediği bir sonuçla ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı dün karşılaşma sonrası. Moralsiz görünen Hollandalı teknik adam, “Maçı kaybettik. Böyle bir skor çıkmayacağına emindim. İstediğim gibi olmadı. Özellikle maçın başında tansiyon çok yüksekti, futbolcular çok gergindi. Bunu da bekliyorduk. Sürekli görüntüler eşliğinde oyuncularla bunu konuşmuştuk ama yine de istemediğimiz bir psikolojiye büründük” şeklinde konuştu. Keita’nın kırmızı kart görmesini ‘aptalca’ olarak niteleyen Rijkaard, “Tam da hakimiyeti elimize alıyorduk. Keita’nın bu yaptığından dersler çıkarması lazım” ifadesini kullandı.

YOLUMUZ UZUN
F.Bahçe’nin 5 puan gerisine düşmeleri hakkındaki bir soruyu cevaplayan Hollandalı, “Uzun bir yolumuz var ve şampiyonluğa inanıyorum. Mutlaka kendimizi geliştiriyoruz. Her maçı izleyip, daha ileriye gitmeye çalışıyoruz” dedi. “Arda artık yerini terk edip başka bölgeye giderek top almaya mecbur kalmıştı” vurgusu yapan Rijkaard, “O sebeple Kewell’la değiştirdim. Daha toparlandık ancak unutmayalım ki maç 11’e 11 gitmedi. Öyle gitseydi daha farklı bir skor olurdu şimdi. Ayrıca Baros’un da maçın başında sakatlanması bizim için son derece negatif bir durum oldu” değerlendirmesi yaptı.(Ercan YILDIZ-Türkiye)

KEİTA’DAN İLGİNÇ PROTESTO
Köşe vuruşu kullandığı sırada F.Bahçe tribünlerinin attığı pet şişe sonrasında yere yığılan Abdul Kader Keita, bu durumu ilginç bir hareketle protesto etti. Uzun süren tedavisinin ardından ayağa kalkan Fildişili yıldız, herkesin şaşkın bakışları arasında topu koltuğunun altına alarak soyunma odasına yöneldi. Daha sonra pet şişeyi alarak maçın gözlemcisine koşan yıldız futbolcu, bu durumu raporunda belirtmesini istedi. Keita bu hareketinin ardından sarı kartla cezalandırıldı.

KIRILMA ANI MI?
G.Saray’ın maç 2-1 iken yüklendiği, F.Bahçe’yi salladığı dakikalar. Carlos, Keita’nın sol omuzuna yapışmış kendini taşıtıyor. Zaten gergin başlayan maçın etkisindeki Keita dayanamayıp dünya starına yumruğu sallıyor. Sonuç oyundan ihraç. Rijkaard, Keita’nın bu acemice atılışına isyan etti maç sonrası...

DERBİ NOTLARI

Gol ofsayt, penaltı yok
Bir hakem hocası, Alex’in golünün ofsayt olduğunu, F.Bahçe lehine verilen penaltının da penaltı olmadığını söyledi. Hakem hocası, “Eğer hakem penaltıya hükmetti ise kaleciye gösterdiği kartın rengi sarı değil kırmızı olmalıydı” dedi.

Cristian: Mükemmeldi
F.Bahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Cristian Baroni, mükemmel bir derbi olduğunu vurgulayarak, “Fantastik bir ortamdı. Yakaladığımız fırsatları değerlendirseydik, daha farklı bir sonuç olurdu. Arda’yla yaşadığımız olay gereksizdi. Ayağıma bastı o yüzden ittim. Bence o olaydan önemlisi galibiyetimiz” sözlerini kullandı.

“Hocam tokat atıyor”
Maç öncesi Cristian’la gerginlik yaşayan Arda, maç içinde de Brezilyalı futbolcunun kendisini tokat attığını öne sürerek yardımcı hakeme Serkan Gençerler’e şikayette bulundu. Cristian’ın yüzüne vurduğunu söyleyen Arda, “Adam tokat atıyor görmüyor musun? “ diyerek isyan etti.

Fener’e ceza kapıda
F.Bahçe’ye ceza gündemde. G.Saraylı oyuncuların sahada olduğu süre boyunca atılan yabancı maddeler, küfürler, kaleci Franco’nun yüzüne tutulan lazer sebebiyle F.Bahçe’nin para ve seyircisiz oynama cezası alması bekleniyor.

Polat inanamadı
G.Saray Başkanı Adnan Polat, stat asansöründe protokole gelirken, ısınma esnasında Arda ile Cristian arasındaki sürtüşmeden kavga çıktığını öğrenince, “Yuh... Isınırken de kavga mı olur. Bu şakadır herhalde. Ama Arda kavga yaptıysa haklıdır” sözlerini kullandı.

Son karar parçalı
G.Saray, derbi maça bu sezon çok tartışılan “mor forma” yerine parçalı formayla çıktı. G.Saray Yönetimi, iki takım taraftarları arasında esprili atışmalara neden olan “mor forma”dan son anda vazgeçerek, derbiye klasik formayla çıkılmasına karar verdi.

Taraftarlar yolu kesti
Takımlarını desteklemek üzere Şükrü Saracoğlu Stadı’na giden G.Saraylı taraftarlar, Altunizade’de yolu kesti. Yaklaşık 100 kadar taraftar, Altunizade’de trafiği kesip G.Saray bayrağı açarak, takımları lehine tezahürat yaptılar. Polis trafiği engelleyen taraftarlara müdahale ederek yolu açtı.

Gökhan-Servet kapıştı
G.Saray savunmasının göbeğindeki iki isim Servet ve Gökhan Zan, maç içerisinde sık sık birbiriyle tartıştı. Gökhan Zan’ın sürekli yerini kaybetmesinden şikayetçi olan Servet, bir ara takım arkadaşına sert bir şekilde bağırarak, “Dikkatli ol, ne yapıyorsun?” diyerek uyardı.

Sabri: Ders almalıyız
Maç sonrası konuşan G.Saray defans oyuncusu Sabri, “Kazanmak için gelmiştik ama mağlup olduk. Artık futbolcular olarak hatalarımızdan ders alıp ilerleyen haftalarda tekrarlamamalız. Cristian her halde kendini Brezilya’da sanıyor. Arda’yı açıkça itti” şeklinde konuştu.

Kartlar yine uçuştu
Dev derbide kartlar bir kez daha havada uçuştu. Ezeli rakiplerin 18’i lig, 6’sı da Türkiye Kupası olmak üzere son 24 randevusunda 21 kırmızı, 138 de sarı kart kullanan hakemler, dün yine fazla mesai yaptı. Keita gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakırken, Roberto Carlos, Ayhan, Nonda, Leo Franco sarı kart gören isimler oldu.

Dinamo’nun tadı yok
G.Saray’ın UEFA Avrupa Ligi rakiplerinden Dinamo Bükreş, lig sonuncusu Bistrita ile 1-1 berabere kaldı. Cristea’nın 37’de attığı golle skor avantajını eline geçiren Bükreş, 68’de kalesinde gole engel olamayınca sahadan beraberlikle ayrıldı. Panathinaikos, PAOK’u Katsouranis’in 2 golüyle 2-1 mağlup ederken, Sturm Graz, deplasmanda Neustadt’la 0-0 berabere kaldı.

Rijkaard’ın isyanı
İlk kez F.Bahçe derbisine çıkan ve oldukça sakin kişiliğiyle bilinen Frank Rijkaard, Alex’in golünün ardından adeta çılgına döndü. Vederson’un ortasına Gökhan Zan ve Servet’in topa müdahale edemeyişine kızarak kulübeden fırlayan Hollandalı teknik adam, hata yapan savunma oyuncularına sert tepki gösterdi.

Mor inekli balonlar
F.Bahçe tribünleri ısınmanın ardından soyunma odasına giden G.Saraylı oyuncuların üzerine balon attı. Üzerinde mor inek resimleri yer alan balonların içine su dolduran sarı-lacivertlilerin fırlattığı balonlar oyunculara isabet etmedi. Maç öncesi stat hoparlörlerinden Nilüfer’in “Mor Menekşe” isimli şarkısı çalınırken bütün tribünler parçaya eşlik etti.

Önder isyan etti
Daum’un maç kadrosuna almadığı Önder Turacı tesislerden erken ayrıldı. Milli oyuncu 18 kişilik listede adını göremeyince büyük bir moral bozukluğu yaşadı ve takımdan yarım saat önce kamp tesislerini terk etti.

Yönetim dört köşe
Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, Galatasaray derbisinde çok çalıştıklarını ve galibiyeti hak ettiklerini söylerken, Şekip Mosturoğlu, “F.Bahçe tarihine altın bir sayfa daha ekledikleri için oyuncularımızı alınlarından öpüyorum” dedi.

Vederson: Bu bir zafer
F.Bahçeli Gökçek Vederson, mücadeleden dolayı takım arkadaşlarını kutlayarak, “Hep beraber mücadele ettik. Daha ilk dakikadan bu zaferi kazanmak isteyen bir takım vardı ve hepimiz bunu gerçekten istedik. Böylece harika bir zafer kazanmış bir takım olduk” ifadesini kullandı.

Twente tutulmuyor
F.Bahçe'nin UEFA Avrupa Ligi rakiplerinden Twente, Hollanda Ligi'ndeki galibiyet serisini 6 maça çıkardı. Ligde henüz yenilgisi bulunmayan Twente, Groningen'i 4-0'la geçerken, golleri Stoch (5), Tiendalli (22), Nkufo (62 pen) ve Ruiz (82) kaydetti. Steaua Bükreş ise Rapid Bükreş'le 1-1 berabere kaldı.

D.Bakır’da linç girişimi
Maç sonrası Diyarbakır’da sarı-lacivertli takımın bir bayan taraftarı G.Saraylı taraftarların tacizine uğrarken, tekme ve tokat yiyen bayan taraftarı vatandaşlar kurtardı. Ş.Urfa’da da bir G.Saraylı taraftarı F.Bahçelilerin linç etmesini son anda polisler engelledi.

GÜİZA FENERLİ OLDU
F.Bahçe’nin İspanyol golcüsü Daniel Güiza, G.Saray önünde dün akşam ilk golünü attı. Okçu geçen sezon iki maçta da sarı-kırmızılı takıma karşı gol bulamamıştı. Maç sonu toplu olarak tribünlere giden F.Bahçeli futbolcular taraftarlarla birlikte uzun süre üçlü çekip tezahürat yaptı.

Kaynak. Türkiye Gazetesi,http://www.turkiyegazetesi.com/haberdetay.aspx?haberid=422883

 



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,030 µs