En Sıcak Konular

KALLEŞÇE BİR SORU

24 Ekim 2009 11:14 tsi
KALLEŞÇE BİR SORU Apo ayrılmaya kararlı,Türk bayrağını indirecek.Buna dikkat edilmesini söyleyenlere dönüp, “Sen barış istemiyor musun, anaların ağlamasından mı yanasın?” diye sormak kalleşçe!

Kalleşçe bir soru!

Bir elma gibiydik. Bıçak girdi aramıza. İkiye ayrıldık. Bir yanda; barış oluyor, PKK bitiyor. Silahlar bırakılıyor. Analar ağlamayacak. Arkamızda ABD desteği, yanımızda AB ittirmesi, dünyada patlayan barış rüzgarı ile tarih yazıyoruz. 100 yıllık Ermeni düşmanlığı bitiyor, 80 yıllık Suriye anlaşmazlığı son buluyor. 30 yıllık PKK- Türk Ordusu savaşı nihayete eriyor. ‘Genel af yapalım. Apo’yu paşa yapalım’ diyenler.

Öbür yanda acı duyanlar.

Bölündük korkusuna girenler.

Doğu ve Güneydoğu’da halk isyanı başladı, Türkiye Anayasası’nda yazılan; “ülkesi ve milleti ile bölünmez bütündür” paradigmasından vazgeçiyor. Başta başbakan olmak üzere iktidar partisi sözcüleri ile birçok eski solcu yeni liberal ve eski milli görüşçü yeni Amerikancı-Avrupacı yazar, halkı “barış geliyor” diye aldatıyorlar, milleti “demokratik açılım oluyor” diye uyutuyorlar. ABD’nin yapmak istediği; “bölünmez bütünlüğü” yıkmaktır. Bölünmez bütünlüğü yani Türk-Kürt beraberliği ve kardeşliğini bitirerek Ortadoğu’daki petrolü ve Anadolu’daki su kaynağını kontrol etmektir. Yeni İslamcı liberal zenginlerin partisi tüccar düşünceli AKP ile yeni Kürt zenginlerinin partisi feodal aşiret ağası bağlantılı DTP, Amerikanın oyununa geliyorlar diye düşünenler.

İkiye ayrıldık.

Barış geliyor diye umutlananlar...

Türkiye parçalandı diye avunanlar.

 

***


Hangi taraf haklı!

Zaman gösterecek.

Ancak ortadaki gerçek; “Türkiye’nin sindire sindire bölünmeye gidiyor” olmasıdır. Söylemesi acı ama gerçeği yazmak zorundayım. Kandil dağından inenleri zafer işaretiyle karşılayan ve halaylar çekerek, zılgıtlar atarak Diyarbakır’a getiren yüz binlerce insanın kafasında, gönlünde; “Diyarbakır vilayet binasındaki Türk bayrağını indirmek ve yerine PKK’nın bayrağını” dikmek yatıyordu.

Bunu şimdi yapmadılar.

Hazmettire hazmettire yapacaklar. Abdullah Öcalan’ın ve DTP’nin “Demokratik hakların genişletilmesi...” dediği şifrenin açılımında; Diyarbakır vilayet binasından Türk bayrağını indirmek ve yerine PKK bayrağı dikebilmek için Anayasa’yı “Türkiye topraklarında ayrı Kürdistanı’nın kurulmasının” savunulabileceğine geçit vermek de vardır.

Hedef, bölünmeyi savunma hakkıdır.


***


Bunu açıkça söylüyorlar.

Takiye yapmıyorlar.

Kandilden gelen genç çocuğa savcı; “Pişman mısın?” diye soruyor, “Hayır, pişman değilim” diye cevap alıyor. Savcı o zaman “Niçin geldin?” diye soruyor, “Kürt Halk önderim Abdullah Öcalan’ın emrine uyarak geldim” diye cevap veriyor.

Çocuktan al haberi!

Çocuk direkt haber veriyor.

Bayrağı dikeceğiz!

Bu tablo karşısında; korkularını dile getirenlere dönüp de “Sen annelerin ağlamasından mı yanasın, barış istemiyor musun” diye sormak kalleşçe bir tavır.

Kalleşçe bir soru.

Apo ayrılmaya kararlı.

Türk bayrağını indirecek.

Buna dikkat edilmesini söyleyenlere dönüp, “Sen barış istemiyor musun, anaların ağlamasından mı yanasın?” diye sormak kalleşçe!

Necati Doğru-vatan

Kaynak: Vatan Gazetesi-http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Kallesce_bir_soru&tarih=24.10.2009&Newsid=266758&Categoryid=4&wid=108



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,697 µs