En Sıcak Konular

MESCİD-İ AKSA VE KUBBESTU'S-SAHRA'YI BEKLEYEN YAKIN TEHLİKE

24 Ekim 2009 10:06 tsi
MESCİD-İ AKSA VE KUBBESTU'S-SAHRA'YI BEKLEYEN YAKIN TEHLİKE Mescidi Aksa ve Kudüs konusunda uzman olan Suud Ebu Mahfuz,Mescid-i Aksa'nın her an yıkılabileceğini söyledi.

Mescidi Aksa, her an yıkılabilir

Ebu Mahfuz, Mescid-i Aksa ve Kubbestu's-Sahra'nın şu anda, 22 Siyonist örgütün bu kutsal mabetleri yıkıp yerine Süleyman heykelini dikmek için kazdığı bir tüneller denizinin üzerinde yüzdüklerini ifade etti.

Mescidi Aksa ve Kudüs konusunda uzman olan Suud Ebu Mahfuz, Mescidi Aksa ve Kubbestu's-Sahra'nın şu anda, 22 Siyonist örgütün bu kutsal mabetleri yıkıp yerine Süleyman heykelini dikmek için kazdığı bir tüneller denizinin üzerinde yüzdüklerini ifade etti.

Kuveyt'te faaliyet gösteren Islah Derneği'nin yıllık Kudüs Buluşması çalışmaları çerçevesinde düzenlediği "Kudüs'ümüzü Koruyalım" başlıklı konferansta konuşan Ebu Mahfuz, İslam ümmetinin dışa bağımlı olmaktan kurtulup bağımsızlık sevincini ancak Kudüs'ü özgürleştirmekle tadabileceğini belirterek Kudüs'e hâkim olanın bölgeye de hâkim olacağını söyledi.

"Aksa'nın yıkılması, sonsuz savaşın başlangıç sireni olacak"
Ebu Mahfuz sözlerini şöyle sürdürdü: "Filistin topraklarını işgal eden Siyonistler şu anda bölgede insanları, binaları, toprağı ve kimliği hedef alıyor. Mescidi Aksa'nın yıkılması, sonu gelmeyen bir savaşın başlangıç sireni olacak."

Ebu Mahfuz konferansta işgalcilerin Mescidi Aksa ve Kudüs'ü hedef alan çabalarını ortaya koyan görüntüleri sunarak, Siyonistlerin Mescidi Aksa'nın yerine dikmeyi düşündükleri heykel için gereken malzemeyi fiili olarak hazırladıklarını da ifade etti.

İşgal yönetiminin Kudüs'ün çeşitli yerlerine 800 kamera yerleştirdiğini, bunlardan 500'ünün ise sadece Mescidi Aksa'yı kontrol ettiğini sözlerine ekleyen Ebu Mahfuz, Kudüs'ün etrafında 280 bin gaspçı Yahudi yerleşimcinin kaldığı 32 yerleşkenin bulunduğunu, burada kalanlar arasında işgal yönetimi Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman ile 12 Knesset üyesinin de yer aldığını dile getirdi.

Kudüs halkı direnmeye devam ediyor
Konferansta tebliğ sunan diğer konuşmacı Ahmet Kattan ise, Kudüs'e destek görevinin, ümmet içinde sorumluluk bilincini taşıyan kişilerin Mescidi Aksa yıkılmadan önce vazifelerini yerine getirmelerini zorunlu kıldığını belirterek, "Kudüs halkı direnmeye devam ediyor. Topraklarını satmıyor, dükkânlarını devretmiyor. Onları bu konuda desteklemek gerekir. Kudüs Müslümanlarındır, zaman geçse de mutlaka özgürlüğüne kavuşturulacaktır. Çünkü Hz. Peygamber'in bu konuda hadisi vardır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/mescid-i-aksa-her-an-yikilabilir-141511.htm



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,223 µs