En Sıcak Konular

BAYKAL: '' PKK'LI OLMAK ARTIK ŞUÇ DEĞİL''

22 Ekim 2009 18:08 tsi
BAYKAL: '' PKK'LI OLMAK ARTIK ŞUÇ DEĞİL'' PKK’lıların Habur’da seyyar mahkemeye çıkarılması ve serbest bırakılmasına CHP liderinden çok sert tepki geldi.

PKK'lı olmak artık suç değil 
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dağdan inen PKK’lılar hakkında bir açıklama yaptı. Baykal şunları söyledi:

PKK’lıların Habur’da seyyar mahkemeye çıkarılması ve serbest bırakılmasına CHP liderinden çok sert tepki geldi. “Hukuk katledildi” diyen Baykal, “Örgüt üyesi olmak suç değilse sempatizan olduğu için mahkum olanlar ne olacak?” diye sordu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Demokratik Açılım” süreci çerçevesinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirirken “Bu sürece karşı milletçe el ele vermemiz Türkiye’yi sürecin tahribatından kurtarmamız gerekir” dedi.

PKK’nın aklandığını ve artık suç örgütü olmaktan çıktığını savunan Baykal, teröristin kahraman ilan edildiğini savunan Baykal, “Af çıkarıyor olmanın mahcubiyetinden kurtulmaya çalışıyorlar ama hukuku katlediyorlar” diye konuştu. Baykal’ın açıklamaları özetle şöyle:

AKLAMAYI HAZMETTİRDİ: Hükümet “Açılım konusunda herkesle konuşup, kimseye bir şey söylememe” yöntemi izledi. Bu süreç şu ana kadar niçin gizli götürülmüştür bu son tablo ile ortaya çıkmıştır. Biz niçin görüşmedik bu yaşananlar onu da ortaya koymuştur. Başbakan “Demokratik Açılım” çalışmasına ilişkin “hazmettire hazmettire” ifadesini kullandı. Başbakan neyi hazmettirdi? İnsanları katleden, bütün dünyanın suç örgütü diye kabul ettiği PKK’nın temsilcisi olan, o örgütün üyesi olduğunu söyleyenlerin Türkiye’ye adım atar atmaz hukuk tarafından aklanması, işte hazmettirilen budur.

TOPLUM KABUL ETMEZ: Prof. Dr. Mehmet Haberal, gazeteci Mustafa Balbay gibi isimler neyle suçlandıklarını dahi bilmeden yargı önüne çıkmadan aylarca cezaevinde tutulurken terör örgütü üyesi olduklarını söylemekten çekinmeyenler serbest kalmıştır. Bunu topluma kabul ettirmek mümkün olmaz.

70 MİLYONU ALDATMAK: Başbakan “Demokratik Açılım” çalışması kapsamında benimle yapacağı görüşmenin kameralara kaydedilmesi ve bunun günü geldiğinde kamuoyuyla paylaşılması önerisini “ahlaksızlık” olarak niteledi. 70 milyonunun gözü önünde bu konuları konuşmak Başbakan’a göre ahlaksızlık, 70 milyonu aldatmak ahlak göstergesi... Bunu kabul etmek mümkün değil.

MEDYAYA SUSTURUCU TAKILMIŞ: Bu sürece karşı milletçe el ele vermemiz Türkiye’yi sürecin tahribatından kurtarmamız gerekir. Toplumun tüm kesimlerinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir. Bu süreçte medyamız da bu milletin medyası değilmiş gibi çıkmaktadır. Türk medyasına susturucu takılmış millete karşı cinayet o şekilde işlenmektedir. Milletin hissiyatını görmezlikten gelerek kimse bir yere varamaz.

PKK’LI OLMAK SUÇ DEĞİL: PKK’lı olmanın bir suç olmadığı, PKK’lı olunabileceği, hukuk sistemimizin PKK’lı olmayı engelleyici bir yanı olmadığı bu tabloyla görülmüştür. Şimdi orada suç tespit edilmediğine göre ortaya çıkan manzara; PKK’ya üye olmak artık suç değildir. Hukuk nezdinde PKK bu operasyonla aklanmıştır. Bu bir acı tablodur. Nasıl bütün devlet teşkilatı, müsteşarlar, genel müdürler, savcılar, vali oraya nasıl gitmişlerdir ve orada bu tablo onların gözü önünde ve onların katkısıyla nasıl gerçekleşmiştir bunun derin bir anlamı vardır.

SEMPATİZANLAR NE OLACAK?: Terör örgütü üyesi olduğunu söyleyenlerin suçsuz sayılması durumunda örgütün sempatizanı olduğu için mahkum olanların nasıl açıklanacağının sorgulanması gerekir.

‘Yargı siyasi talimatla karar verdi’

Baykal, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken de şunları söyledi:

ABD’NİN HAZIRLADIĞI PROJE: Yaşananlar PKK, DTP ve AKP tarafından kararlaştırılmış bir süreçtir. Bu üçlü tarafından sahnelenen sürecin arkasında ABD’nin hazırladığı bir uluslararası proje vardır.

HUKUK SİSTEMİ KATLEDİLDİ: Savcıların ve hakimlerin, terör sanıklarının, suçluların ayağına taşınmış olması örneği görülmez bir tabloyu yaşatmıştır. Savcılarımızın ve yargıçlarımızın onurları zedelenmiştir. Hukuk sistemimiz katledilmiştir. Göz göre göre siyasi bir talimatla, siyasi bir kararla, siyasi bir tercihle hukuk bur yana bırakılmış, talimat doğrultusunda işlem yapılmıştır. Hukuk, siyasi talimatın emrine sokulmuştur. Böyle bir manzara, bu kadar açık bir hukuk ihlali çok sık rastlanan bir tablo değildir. Savcılar eski Genelkurmay Başkanı Özkük’ün ayağına giderek onun ifadelerini almıştı. Şimdi bir de teröristlerinin ifadesini almak için onların ayağına gitmiştir.

SİYASİ TALİMAT VERİLDİ: Bu bir siyasi talimat olmadan gerçekleştirilebilecek bir tablo değildir. Bir adliyenin sanıkların ayağına taşınması, savcıların hakimlerin helikopterle uçurularak onların ayağına götürülmesi bir açık, aleni siyasi müdahaleyi ortaya koymaktadır. Hukuk hayatımız ağır darbe yemiştir.

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/PKKli_olmak_artik_suc_degil/266450/9/Siyaset

 



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,614 µs