En Sıcak Konular

KARTAL WOLFSBURG'DAN İSTEDİĞİNİ ALDI: 0-0

22 Ekim 2009 09:31 tsi
KARTAL WOLFSBURG'DAN İSTEDİĞİNİ ALDI: 0-0 Siyah-beyazlı ekip kontrollü ve disiplinli futbol anlayışı ile çıktığı maçta altın değerinde puan kaptı

CAN SİMİDİ

Siyah-beyazlı ekip kontrollü ve disiplinli futbol anlayışı ile çıktığı maçın ilk yarısında hata yapmadı. İkinci 45 dakikada Almanlar’ın baskısı karşısında zaman zaman bocalayan Kartal, Grafite’nin kırmızı kartından sonra rahatladı, zorlu deplasmandan altın değerinde puan kaptı

Şampiyonlar Ligi’nde futbol şansını bir türlü yanına alamayan Beşiktaş dün gece şansını kendi kendine yaratmaya çalışan bir tablo ortaya koydu. Wolfsburg karşısına “Erken gol yemek yasak” parolasıyla çıkan Mustafa Denizli’nin öğrencileri defansif bir taktik anlayışla bunu zor da olsa gerçekleştirdi.
Moskova’da da, CSKA karşısına aynı parolayla çıkan Beşiktaş, Rusya’da yediği erken golle gruptaki en önemli rakibinden bir puan koparma şansını yitirerek, telafisini bu maça taşımıştı. Devler Ligi’nde oynadığı üç maçtaki futbolu pek de kötü olmayan Beşiktaş’ta malesef bireysel yetenekler dün gece de yeteri kadar ön plana çıkmadı. Son vuruşlarda, ara paslarda ve kademe anlayışlarında acemice hatalar yapan siyah - beyazlıların bunları bir an önce aşması lazım.
İkinci yarıya kontrollü başlayamayan Beşiktaş, Wolfsburg karşısında silindiği sırada Grafite’nin gördüğü kırmızı kart dengeleri değiştirdi.
Hızlı ataklarla gol bulmaya çalışan, puan yerine puanlarla Türkiye’ye uçmaya çabalayan bir Kartal çıktı sahneye. Tüm çabalara rağmen maç sonunda alınan bir puan hem Beşiktaş’ın hem de Mustafa Denizli’nin ilk puanı olurken, bu grubun sıralamasının son maçlara kadar değişkenlik içerisinde olacağının da sinyallerini verdi.
9. dakikada Gentner’in ortasına penaltı noktası üzerindeki Dzeko kafayla vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.
23’de soldan Tello’nun pasıyla buluşan Nihat Kahveci’nin sert şutu üstten dışarı çıktı.
28. dakikada Ekrem’in pasıyla ceza sahasına giren Bobo kaleciyle karşı karşıya kaldı. Brezilyalı son anda ayağını uzattı, ama top Benaglio’da kaldı.
39’da İbrahim Kaş’tan topu kapan Dzeko soldan ceza sahasına girdi, vuruşunu Rüştü kurtardı.
50’de gelişen Wolfsburg atağında Rüştü hatalı çıktı, yaşanan karambolde Rüştü ve defans Gentner ile Dzeko’nun üst üste gelen vuruşlarını uzaklaştırdı.
53. dakikada Dzeko iki kere topu kaleye göndermeye çalıştı, Ferrari tehlikeyi uzaklaştıran isim oldu.
61’de İbrahim Kaş’ın pasıyla ceza sahasına giren Nihat ortaya çıkarmak istedi, Bobo’dan önce araya kaleci girdi.
64’te Ernst’in pasıyla ceza sahasına giren Nihat’ın vuruşunu Wolfsburg defansı kornere gönderdi.
68. dakikada Nihat’ın pasıyla ceza sahasına topu havalandırarak giren Bobo’nun vuruşu üstten auta çıktı.
86’da Misimovic’in kullandığı serbest vuruş direğin üstünden dışarı gitti.

‘Uğurlu’ Rosetti
Türk takımlarının uğurlu hakemi Roberto Rosetti ile yine kaybetmedik. Wolfsburg’un Brezilyalı golcüsü Grafite’ye doğrudan çıkardığı kırmızı kartla otoritesini kanıtlayan dünyaca ünlü İtalyan hakem dün 8. kez Türk takımının maçında düdük çaldı. Temsilcilerimiz, Rosetti yönetiminde sadece 1 yenilgi alırken, (Ankaragücü-Deportivo Alaves: 1-2), 2 maçı kazandı (Türkiye-Portekiz U-21: 4-2, Türkiye-Makedonya: 3-2), 4 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı (Galatasaray-Bordeaux: 0-0, Arsenal-Fenerbahçe: 0-0, G.Birliği-Ageleo: 1-1, Hırvatistan-Türkiye: 1-1).

Toraman yedeğe
Mustafa Denizli, Kasımpaşa maçıyla sahalara dönen İbrahim Toraman’ı yedeğe çekerek, Fink’e ilk 11’de forma verdi. Denizli’nin, Eskişehirspor’la oynanacak lig maçında Sivok, Ferrari ve Ernst’in cezalı olmaları yüzünden Toraman’ı kulübeye çektiği bildirildi. Kartal’da Bobo’nun yanı sıra Tello da 11’de görev yaptı. Sakatlığı yüzünden Yusuf Şimşek de kadroya alınmadı.

‘Saygı görüyorum’
Kartal’ın yıldızı Fabian Ernst, Alman Die Welt gazetesine verdiği, “Fabian Ernst, Boğaz’da kısmetini buldu” başlıklı röportajında çarpıcı açıklamalar yaptı. “Beşiktaş’ta elde ettiğim başarılara saygı duyuluyor” diyen Ernst’in, Schalke 04 ve Alman Milli Takımı’nın aksine Beşiktaş’ta fark edildiğini söylemek istediği yorumu yapıldı.

MAÇIN RÖNTGENİ

Maçın Adamı

FERRARİ

İtalyan oyuncu Beşiktaş’a geldiğinden beri en iyi futbolunu oynadı. Şampiyonlar Ligi’nde belki de Kartal’ın en önemli maçında gecenin kahramanı oldu. Üst üste gelen atakları araya girerek önledi. Bir dakika olsun yerini boş bırakmadı. Devler Ligi‘nde favori takımların yenildiği bir haftada kazanılan bir puanda çok büyük emekleri var.
Pas: 44
İsabetli pas: 37
Top çalma: 30
Top kaybetme: 7
Orta: -
İsabetli orta: -
Yaptığı faul: -
Yapılan faul: -
Topla buluşma: 50

Kırılma Noktası

KIRMIZI KART

Maçın ikinci yarısına fırtına gibi başlayan ani ataklarla Kartal’ı boğan Wolfsburg rüzgârını, Grafite’nin gördüğü kırmızı kart dindirdi. Hücum hattında en çok ihtiyaç duyulduğu bir anda, bir profesyonele yakışmayacak bir hareketle oyun dışı kalan Grafite takımının bütün umutlarını yerle bir etti. (SERDAR SARIDAĞ) [1]

Ferrari’nin duvarı

Deplasmanda alınan bir puan iyidir. Maçın ilk 35 dakikası ve ikinci yarının ilk 10 dakikası Wolfsburg çok etkili bir futbol oynadı. İlk 35 dakikada Alman ekibinin sol beki Schafer defalarca hücuma çıktı. İbrahim Kaş’ın önünde yer alan rakibi sürekli içeri kaçıp, Ekrem de kendisini kovalamayınca Beşiktaş’ın sağ kanadı ciddi açıklar verdi. Schafer çok tehlikeli bindirmeler yaptı.   Alman ekibi son 10 dakika yorulunca oyunda denge sağlandı.
Mustafa Denizli devre arası Ekrem’i uyarıp, İbrahim Kaş’a daha fazla yardımcı olmasını sağlayınca Wolfsburg bu kez diğer kanattan gelmeye başladı. Ancak bu da 10 dakika sürdü. Beşiktaş özellikle son 10 dakika pas yapınca pozisyonlar buldu. Bu kez Wolfsburg kazaya uğramamak için bir puana oynadı. Denizli Tabata, Nobre ve Uğur’u sokarak kazanmaya çalıştı ama olmadı.
Beşiktaş’ın yaptığı en iyi şey mücadeleydi. Zaten sezon başından bu yana her maç böyleler. Yapamadığı en önemli şey ise topa sahip olamamaktı. Bu yüzden çok baskı yediler. Beşiktaş’ın en büyük problemi Avrupa maçlarında pas eksikliği. Bunun sıkıntısını ciddi şekilde yaşıyorlar. Topun kontrolünü ellerine geçiremedikleri için mahkum oynuyorlar. Dönen topları alamıyorlar. Bu da rakiplerin baskı kurmasını sağlıyor. Ancak dün gece baskı yedikleri bölümlerde Sivok ve Ferrari müthiş bir performans ortaya koydular. Adeta bir duvar ördüler. Rakibin en etkili silahlarını sindirdiler. Özellikle Ferrari, Dzeko’ya adım attırmadı. İlk yarıda sağdan soldan gelen ataklarda Rüştü oyuna çabuk ısınınca gol yemediler.
Güven verecektir
Başta da belirttiğim gibi bu bir puan Beşiktaş için önemli. Beşiktaş içeride oynayacağı iki maçı kazandığı takdirde Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam etme şansına sahip. Ancak dün gece iki puan daha alabilirlerdi. Yine de bu sonuç Beşiktaşlı oyunculara güven verecektir. Böyle bir dirilişe ihtiyaçları vardı. İstanbul’da oynanacak maç daha zor geçecektir. Bunu da unutmalılar, dikkatli davranmalılar. Çünkü Wolfsburg deplasmanlarda kontratağa uygun bir yapıya sahip.
Mustafa Denizli bu sezon bana göre ilk kez doğru bir on bir çıkardı. Taşlar yerli yerine oturdu. İkinci yarıda yaptığı değişiklikler de yerindeydi. Sadece Tabata’yı biraz daha erken oyuna alabilirdi.
İtalyan hakemi açıkcası beğenmedim. Takdir haklarını sürekli Wolfsburg’tan yana kullandı (RİDVAN DİLMEN) [2]

Kaynak: Milliyet Gazetesi

[1].http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1153179&Date=

[2].http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetayArsiv&ArticleID=1153185&AuthorID=72&b=Ferrarinin%20duvari%20&a=NaN&ver=96



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,914 µs