En Sıcak Konular

BAKAN AKDAĞ: ''DOMUZ GRİBİ AŞISI GÖNÜLLÜ OLACAK''

19 Ekim 2009 23:10 tsi
BAKAN AKDAĞ: ''DOMUZ GRİBİ AŞISI GÖNÜLLÜ OLACAK'' Domuz gribi aşısıyla ilgili tartışmalara sert tepki gösteren Sağlık Bakanı Akdağ: Kimseye zorla aşı yapacak halimiz yok. Bu gönüllü olacak

Kimseye zorla domuz gribi aşısı yok

Kimseye zorla aşı yapmayacağız

Domuz gribi aşısıyla ilgili tartışmalara sert tepki gösteren Sağlık Bakanı Akdağ: Kimseye zorla aşı yapacak halimiz yok. Bu gönüllü olacak

Sağlık Bakanlığı’nın satın aldığı domuz giribi aşılarla ilgili tartışmalar sürüyor. Bakan Akdağ, bazı bilim adamlarının yan etkileri olduğunu iddia ettiği domuz gribi aşısında Türklerin kobay olarak kullanılacağı iddialarını “Bunlar bilime karşı yapılmış açıklamalar” diye nitelendirdi. Akdağ, “Normal grip aşısında da görülebileceği gibi, bir iki gün hafif ateş, hafif halsizlik görülme olasılığı dışında tehlikeli sayılabilecek bir yan tesiri yok. Milyonda bir görülebilecek bir nörolojik rahatsızlıktan söz ediliyor, ancak çok düşük bir olasılık” dedi. Bakan Akdağ, aşılamanın zorunlu olmadığını söyledi. “Kimseye zorla aşı yaptıracak halimiz yok. Bu gönüllü yapılacak” diyen Akdağ, “Ama biz sorumluluklarımız gereği hangi grupların aşı olması gerektiği konusunda halkı bilgilendireceğiz” dedi.

Almanya’da politikacılara özel

Bu arada, Der Spiegel dergisi Almanya’da 26 Ekim’de başlanacak aşılama çalışmalarında vatandaşlara ayrı, siyasetçi ve memurlara ayrı aşı kullanılacağını yazdı. Bild am Sonntag gazetesi de politikacılara Celvapan adlı domuz gribi aşısı siparişi verildiği belirtilerek, bu aşıların etkiyi güçlendiren bileşimi içermediği belirtildi. “Normal vatandaşlarda” ise çok fazla yan etkisi olduğu ve vücudun bağışıklık sistemini de etkileyerek aşırı reaksiyonlara sebep verdiği belirtilen, Pandemrix adlı aşının kullanılacağı ifade edildi.

Milletvekilleri ve TBMM personeli aşılanacak

Vekillere vurulacak
Haftada 10 bin vatandaşın ziyaret ettiği TBMM’de “Domuz gribi alarmı” verildi. Milletvekili Ahmet Tan’ın kızının da Ankara’da domuz gribi salgını görülen okulda öğrenim görmesi, salgını TBMM kapısına kadar taşıdı. Mecliste ziyaretçilerin yoğun giriş yaptığı kapılara termal kamera yerleştirilmesi için girişime başlanılırken, milletvekilleri ve personele de aşı yapılacak.

Önlem alındı

TBMM Genel Sekreterliği, bakanlıktan 5 bin adet aşı talep etti. Sağlık Bakanlığı’nın alacağı ilk partiden ayrılacak olan aşılar, milletvekilleri ile TBMM personeline yapılacak. Ayrıca vekil odalarına, halkla ilişkiler bankolarına ve sekreterya odalarına da tek kullanımlık dezenfektan mendiller konuldu.

Diyarbakır’da da domuz gribi çıktı

Diyarbakır’da 2 okulda domuz gribi vakası belirlendi. 6’sı öğrenci 7 kişi de H1N1 gribi vakası görülmesi nedeniyle 2 okulda 5 gün eğitim ve öğretime ara verildi. Sağlık Bakanlığı, bugüne dek ülkede belirlenen pandemik H1N1 gripli hasta sayısının toplam 551 olduğunu, Ankara’da son 5 günde belirlenen vaka sayısının ise 41’e ulaştığını duyurdu.

500 bin doz aşı İstanbul’a geldi

Sağlık Bakanlığı’nın domuz gribine karşı aldığı aşıların 500 bin dozluk ilk partisi dün İstanbul’a geldi. Novartis firmasından sağlanan aşıların bugün sabah erken saatlerde Ankara’ya götürülmesi bekleniyor. İlk parti aşıdan rastgele seçilen numuneler Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi’ne gönderilecek. Uygun görülürse ilk önce hacı adayları aşılanacak.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=24856

 



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,552 µs