En Sıcak Konular

AYAMAMA DERESİ'NDEKİ 108 KONUTA YIKIM EMRİ

19 Ekim 2009 20:28 tsi
AYAMAMA DERESİ'NDEKİ 108 KONUTA YIKIM EMRİ İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçen ay yaşanan selde taşan Ayamama Deresi’nin iki yakası boyunca 108 imara aykırı yapı tespit etti. Verilen süre içinde yıkılmayan kaçak yapılar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkılacak.

Ayamama Deresi’ndeki 108 bina yıkılacak 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçen ay yaşanan selde taşan Ayamama Deresi’nin iki yakası boyunca 108 imara aykırı yapı tespit etti. Verilen süre içinde yıkılmayan kaçak yapılar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkılacak.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ayamama Deresi iyileştirme, kaçak, işgalli, yeşil alan tecavüzü tespit çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda dere yatağı üzerinde tamamen veya kısmen işgalli yapılar bulunduğu tespit edildi. İşgalli yapıların kısmen duvar ve kısmen yapı şeklinde olduğu görüldü. İmar, Harita ve Zabıta müdürlüklerinin, hava fotoğraflarının yanı sıra yerinde yaptıkları tespitlerde, derenin iki yakası boyunca duvar işgalleri dahil 108 imara aykırı yapı tespit edildi. Yapılaşmanın yüzde 61’inin TEM otoyolu ile E–5 karayolu arasında, yüzde 39’unin ise TEM otoyolunun kuzeyinde kaldığı, imara aykırı yapıların 44’ünün Küçükçekmece’de, 42’sinin Başakşehir’de, 13’ünün Bağcılar’da, 9’unun da Bahçelievler’de olduğu saptandı. Yapıların 54’ünün kısmen işgalli, 25’inin tamamen işgalli, 15’inin tamamen yeşil alana işgalli, 3’ünün kısmen yeşil alana işgalli ve 11’inin duvar işgalleri olduğu görüldü. Yapılan tespitler sonunda, ilçe, mülkiyet, işgal durumu ve diğer başlıklar altında gruplama yapılarak, veri tabanı oluşturuldu.
Söz konusu işgallerin kamu alanında bulunması ve 775 sayılı Gecekondu Kanunu kapsamına girmesi nedeniyle tebligat yapılmadan yıkım yapılmasına engel bulunmuyor. Ancak, Büyükşehir belediyesi, yapı sahiplerinin mağdur olmaması için tebligat yapma yolunu seçti.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9007563&tarih=2009-10-19


 



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,134 µs